icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veonka
29. mar 2011

tak ja dnes asi uvarím nejakú jarnú zeleninovú polievku a kapustové strapačky. mňam na tie sa najvyše teším 🙂

titkovamiriam
29. mar 2011

dukatove buchticky-kapustova polievka 🙂

zuzka1.
29. mar 2011

rizoto s kuracim maskom a spenatom

elixia
29. mar 2011

Baby poradte,ako urobit spenatovy privarok z cerstvych spenatovych listov?

titkovamiriam
29. mar 2011

@elixia uvar ich alebo napar,rozmixuj a potom ako mas rada-cesnak,smotana,soľ...mnam ja mam taky najradsej 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34640

lyongirl
29. mar 2011

@elixia neviem, či myslíš špenát ako k zemiakom a s vajíčkom...
ja by som si osmažila cibuľku do sklovita, na tom chviľku osmahla cesnak, pridala špenátové listy, trošku to podusila a popr. nakoniec zahustila, ale to myslím, že nie je treba, samozrejme soľ + nejaké korenie ak používaš 🙂

cinamon7
29. mar 2011

bryndzove halusky 😝

elixia
29. mar 2011

@titkovamiriam vdaka,nebola som si ista tym varenim,zatial som to vzdy robila len z mrazeneho spenatu 🙂

@lyongirl ano,taky klasicky som myalela...kupila som organic,ze dam z neho aj drobcovi,ale tak cely sacok zas nezje 🙂

miriamr
29. mar 2011

fazuľa na kyslo, langoše, pizza kolieska a tvarohovo-slivkový koláč 😵

ivett1
29. mar 2011

kuracia polievka s rezancami, fašírky a zemiaková kaša 🙂

drobik1
29. mar 2011

dnes gulasova polievka a slivkove a jahodove gule s tvarohom.. 🙂 🙂

ilijanka
29. mar 2011

fazuľová polievka na kyslo a tvarohová žemľovka 🙂

meduzka35
29. mar 2011

tak ja už mám navarené 🙂 celkom jednoduché..pečené kuriatko a rýža na cibulke 😉 dobrú chuť

samasa
29. mar 2011

kočky nemate niektora nahodou recept ma kačicu v medovej omáčke...moj muž ju miluje a ja nikde nemožem najst ten pravy recept... chodievame na nu do činskej reštiky- kačica je chrumkava a poliata medovou omačkou, posypana kokosom...je to mnamka...podavaju k nej cestoviny tie pečene...či ake to vlastne su 😉

vladkaz1
29. mar 2011

ahojte ,dnes mame kuraciu polievocku s pismenkami ,potom kari ryza plus pecene kuriatko 🙂

titkovamiriam
29. mar 2011

@elixia 🙂

daniz
29. mar 2011

ja dojedám franc.zemiaky, dnes kurací perkelt s nokami a včera na večeru boli zemiakové placky...

lucka1987
29. mar 2011

dnes som sa rozhodla pre rizoto s kuracich pecienok. strasne dlhe roky som ich nejedla... 😀 a polievku... este neviem poradte... 😀 😀

titkovamiriam
29. mar 2011

@samasa
Potrebujeme:
1 menšia kačica
2 PL bieleho vína
2 PL sójovej omáčky
1 ČL zázvoru
1 ČL glutasolu
3 PL medu

Postup:
Zmiešajte med, sójovú omáčku, biele víno, zázvor, glutasol a dobre premiešajte. Pripravenou zmesou kačicu ponatierajte a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte pri pomerne nízkej teplote, podľa možnosti 3 až 5 hodín. Počas pečenia kačicu natierajte a obráťte. Upečená kačica má až čiernu farbu od skaramelizovaného medu.

ankalv1
29. mar 2011

Dnes pečené kura na kyslej kapuste,so zemiakmi 🙂 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
beruska.zuzanka
29. mar 2011

@ankalv1 mňaaaaaaaam, to je na spôsob ako kačka, či dáky špeci recept? 😵 spravím cez víkend tuším 😀

kaara1980
29. mar 2011

dnes zeleninové rizoto so syrom

montinka
29. mar 2011

@kaara1980 aj my mame.🙂 od vcera.

renatad
29. mar 2011

polievka z diviačika a so zeleninkou a žemlovka z vianočky s tvarohom a jablkami 😎

lucka1987
29. mar 2011

@renatad ako robis tu polievku. moj mm aj otec aj svokor su polovnici tak mame diviny az az a z diviaka nikdy riadne nevie co urobit.. okrem nejakeho masa na stave. bola by som vdacna za tip nanejaku dobru polievku dik

renatad
29. mar 2011

@lucka1987 ja podusim masko s cibulkou len na kvapke olivoveho oleja, potom to zalejem vodou, pridam cele korenie, bobkovy list,petržlenovu vňať v celku a dam trochu natur vegety pre chut, varim asi tak hodinku a potom k tomu pridam zeleninu / pór v celku, mrkvu, zeler, petržlen, zemiaky - všetko pokrájam na kusku/ a uvarím do makka. Všetko vyberiem a polievku precedim / lebo ak by tam dcera našla čo i len kusoček cibule, tak by to nejedla 😀 / a potom je vývar krásne čistý. Dávam veľa zeleniny, polievočka je poom nasladlá a už nedávam cestovinu ani nič do nej.

lucka1987
29. mar 2011

@renatad jej dik za tip.... ja uz som niekedy zufala.. lebo neviem co z tej diviny robit. a dokola tie moje recepty sa mi nechcu robit... 😉

renatad
29. mar 2011

@lucka1987 no ja mam teraz plný mrazak diviaka 😅 tak to budem často hladať inšpiráciu 😀

lucka1987
29. mar 2011

@renatad 😀 😀 moj uz dlho nic nestrelil.. beha na kamione a poslednu dobu ma vela prace.. no a teraz sak sa ani nestriela.. tak si pockam do sezony 😉 ja robim bezne z neho rizoto alebo nejake masko na kocky nakrajane so stavou, alebo gulas..