Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bude lečo z čerstvej rajčinky a papriky s vajcami a čerstvými rožkami
vajíčková polievka, vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatarka 🙂
Po sto rokoch Sekana" 🙂 🙂
Dnes sme mali plnenú papriku
dnes sme dojedali, zajtra bude hovädzi vývar, kuracie rezne na prírodno s rascou, ryža a paradajkovy šalátik s balkanskym syrom 🙂
Dievčence, ako mám zavariť jahody ? Nikdy som to nerobila a bojím sa aby sa nepokazili.
Špagety s ančovičkami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1222-spa...
spagety aglio olio 🙂 a zeleninovy mix salat (paprika,redkovka,kalerab,salat,lanove semiacka,olivovy olej a citronova stava) mnam 😎 😲
Dnes jsem z čerstvých jahůdek upekla :
DROBÉNKOVÝ KOLÁČ S PUDINGEM A S JAHODAMI
Receptík mám tady :
Pastiersky koláč,sekaná,mleté rezne so syrom..
@l_e_n_o_c_k_a plnena paprika alebo si z neho sprav omacku rajcinovu na spagety alebo na pene 🙂 popripade ho aj zapiect s cestovinamy, syrom, klobaskou 🙂
@l_e_n_o_c_k_a plnená paprika, plnená kapusta, koložvarská kapusta, holúbky /zapečené v pekáči v rúre/, plnené kelové listy,
@l_e_n_o_c_k_a : Bolonske spagety, alebo plnena cuketa (v tescu tusim 50perc zlava na cuketky) alebo plnena paprika ci plneny kapustny list
@horana Dakujem, odpisala si neskoro 😀 uz mam hotove tieto gulky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4837 snad budu dobre 🙂 tvoje tipy si necham na buduce 😉
@l_e_n_o_c_k_a Dobry recept 😵 tak nech chutia!
U nás dnes kapustová polievka s mäsovými guľkami a langoše, zajtra rodinná grilovačka, takže už mám mäso a kuracie krídelká v páci 🙂
Ahojte, dnes máme kôprovú polievku na kyslo s vajíčkom na tvrdo, grilovačka (včera som dala marinovať krkovičku) a koláčik kinder mliečny rez + veselo zavárame domáce jahôdky 😀 😀 😀
cesnaková polievka , zemiakovo - tekvicové placky
@horana chutili skvele ☺
Dnes halusky s bryndou, bryndzova pomazanka na ranajky 🙂 a salat s cinskek kapusty,paradajok a samich dobrot 🙂
Ahojte 🙂
Dnes kuraci vyvar a kurca na smotane s kolienkami 🙂
Nasa vecera jahodovo malinova bublanina
Bageta s bravčovým stehnom a gruyérovou omeletou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/476-bage...
Vývar z kosti, zapekana cukina plnena s fasirkovou zmesou a zemiakova kasa 🙂
dnes kuracie soté s ryžou a broskyňová bublanina
dojedli sme kôprovku na kyslo a uvarila som hovädzí maďarský guláš s knedľou a jahôdkovú bublaninu
Krkovička naložena v cesnaku,pred pečením natrieť kremzskou horciciou a upiecť na pekáči trocha podlejeme vodou

Bezmäsitá pomazánka na špagety (aj na rohlík - natrieť na rozkrájaný rohlík a zapiecť v rúre)
olej (kto koľko používa na varenie),1 veľká cibuľa (nakrájaná na drobno), 3x rajčinový pretlak (malý-neviem koľko má gramov), asi 400ml kečup sladký, 2-3 celé vajcia (rozhabarkovať) a 20 - 25 dkg tvrdý syr (nastrúhaný)
V kastróli osmahnem na oleji cibuľu, pridám rajčinový pretlak, miešam, keď už buble, pridám kečup, miešam, keď už buble, prídám rozhabarkované vajcia, asi 10 min. miešam, pridám nastrúhaný syr, miešam, kým sa syr čiastočne neroztopí (čiastočne znamená keď syr sem tam sa bude ťahať ako žuvačka). Nesolím!!!
U nás ani chlapom v nej nechýba mäso. Kým to varím, varia sa aj špagety. Za 1/2 hodku máte jedlo.
Keby vám zostala pomazánka a už sa neoplatí variť další sáčok špagiet, nevyhadzujte, stačí čerstvý rožok rozkrojiť po dĺžke, natrieť na obe polky (trošku hrubšiu vrstvu), položím na plech vystlaný papierom na pečenie a zapečiem v rúre pri teplote asi 180°C, papáme s čerstvou zeleninkou (rajčiny, papriky, uhorky).
Dobrú chuť !!!