Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
v sobotu sme mali karfiolovú polievku s krupic.haluškami, morskú šťuku na rasci + zeleninka na masle,
v nedeľu karfiolová polievka a obrátené rezne + zemiačky s pažítkou, uhorkový šalát, a jasné zmrzka v bazéniku... 😎
kuracie masko - gyros k tomu ryza, zemiaky a salatik 🙂
koxo, my po mäsovom a opekačkovom tohtovíkendovom maratone dnes mega zdravo🙂 už som mala výčitky🙂 brokolicová s ovsennými vločkami, zapekaná cuketa na cestaku s parmezánom, k tomu bulgur s červenou šošovicou a rajčinami, mnaaam🙂
V sobotu sme mali polievocku z mladej zeleninky, zemiakovu kašu a sójové plátky plnené brokolicovo syrovou zmesou, pecene (v trojobale), na nedelu mladé zemiaciky omastene cibuľkou a ktomu pecene rezniky s kuracích pŕs obložené vajíčkom, kópiou, na vrchu lístok z bazalky a zakrite syrom, chvilu podusene a trošku odkryté pečené, k tomu salatik s jemno nakrajanej redkvicky, mrkvičku, uhorky, cibuľky a šalátu v sladkokyslom náleve, plus mafiny plnené čerstvými ceresnami a jahodami.....
naša večera cestoviny s mäsom (mäso na šťave s kukuricou zaliate smotanou na varenie) 🙂
Zemiakové placky s cuketou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1439-zem...
Ahojte ja pridavam zoznam na tento tyzden dnes dusene maso s mrkvou a karfiolova polievka
Utorok encian zapeceny v zemiakovom hniezde
Streda cannelonni zapecene s riccotou spenatom
Stvrtok cicer na kari s kuracim masom
Piatok koprova omacka so zemiakmi a makove sulance.
@mima2778 akozeee,toto si nemala ani fotit,take chutky si mi narobila 😉
karfiolova polievka a zelena fazulka na kyslo,zemiaky,volske oko a fasirka
My piatok fazulova mliecna omacka s udenymi rebrami a k tomu domace slize, vcera kapusticka,knedla a pecena kacka a dnes nasa oblubena "dzinovica" cize tekvicova omacka 😀 a k tomu chlebik a opecene spekaciky.
Mamičky šikovnice kucháročky som tu zas dlho nebola bo nebolo času. 😝 Idem zas po inšpiráciu a hlavne po radu. PEOAÍM ak máte niektorá osvedčený recept na nepečenú jahodovú tortu sem s ním 😉 ĎAKUJEM!!!
čaute kočky, dlho som tu nebola
idem sa tu imaginárne namaškrtiť 😉 🙂
Som na ozdravovacom pobyte,v kupeloch ci ako sa to vola tak mam 10 dni veget od varenia...
Ja to mám jednoduché, môj muž by 80 % z tohto tu nejedol. Tak sa aspoň ja pozriem na obrázky. 😀
Francouzské brambory
Suroviny :
uvařené brambory ve slupce 10 ks velkých
sůl
mletý pepř
cibule 1 ks
vejce uvařená natvrdo 4 ks
uzenina 250 g
kapie sterilovaná podle chuti
tvrdý sýr 100 g
máslo
vejce 2 ks
mléko trochu
Postup :
Brambory protlačíme přes lis na brambory /takové to kolečko vyplétané drátem/. Část brambor dáme do vymaštěného pekáče, osolíme je, opepříme a na ně vrstvíme nakrájenou cibuli, vejce na kolečka a uzeninu nakrájenou na kostičky. Přidáme kapii a tvrdý sýr. Překryjeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, poklademe kousky másla a pečeme asi 15 minut. Zalejeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopékáme dokud vejce neztuhnou a brambory nezezlátnou.
@zden2 ja som robila jahodove tiramisu do formy, ale urcite sa da aj do tortovej formy 😉 vrstvila som piskoty pokvapkane visnovym likerom, rozmixovane jahody a vyšľahané mascarpone so šľahačkou a cukrom.. Treba nechat odlezat a stuhnut aby vsetko pekne vsiaklo a chute sa spojili 😉 nestihla som dozdobit, lebo sa mi na to vsetci vrhli 😊
na dnes privarok zo zelenej strukovej fazulky a fasirky s ovsenymi vlockami
Dnes segedinsky gulas s dom.knedlikom.
naša večera bruschetty s rajčinami a syrom 🙂
včera sme mali hrachovú kašu s vajíčkom + pizza slimákmi, dnes urobím mrkvové rezne a zemiačky + uhorkový šalát s cibuľkou. A včera mamina piekla meteník, bol taký fantastickýýýý
dnes halusky - aj s bryndzou aj s kapustou 🙂
hrachova polievka s parkom a slivkove gule plus vecer sa chystam na jogurt.kremes z Lidla 🙂
obed: cukinová smotanová polievka, pečené bravčové rebierko s varenými zemiakmi a tzaziky 😉
večera: cukinové placky s kyslým mliekom 🙂
Dnes fazulova polievka s udenym kolenom. Vcera som upiekla bublaninu s jahodami a posypkou. Za hodinku sme ju celu zjedli 😀 Zajtra ideme k nasim na zabijacku takze nevarim a isto si donesiem aj na piatok 😀
Vcera pecene bravcove pliecko s pecenymi zemiakmi a vela vela salatiku (balsamic ocot,oliv.olej,hlavkovy salat,paprika,cherry rajcinky,mlada cibulka,uhorky).Dnes madarsky gulas s knedlou.

My dnes brokolicova polievka,lasagne a jahodkova nepecena mnamka/tiramisu