Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katuscakzms tak ja varím od "oka" najradšej bez váženia a odmerky...ale ak máš radšej presné dávky tak asi približne to bolo, že v 3dcl tekutiny ( polovica mlieka, polovica vody) vymiešať 1 veľké alebo 2 malé vajíčka,soľ,mleté čierne korenie a 2 prelisované strúčiky cesnaku.(kto ako má rád ten cesnak ale mne k špenátu ide). Potom pridáme špenát (použila som jedno balenie, ktoré som rozmrazila a nechala stiecť z vody). Zamiešame- ja to robím v mixéry, je to jednoduchšie a hladšie a pomaličky začneme pridávať hladkú múku.Ja som dávala od oka aby bola konzistencia taká ako na klasické palacinky. Chvíľku nechávam cesto vždy odstáť a naberačkou tvarujeme palacinky a pečieme na oleji. Hneď ako som ich piekla plnila som ich plátkom šunky( vo štvrtok) a kyslou smotanou so syrom. Môžeš dať jarnú cibulku, natrhaný šalát, farebnú papriku. Vynikajúce sú aj s bryndzou a šunkou a môžeš ich dať ešte nakrátko zapiecť do rúry a posýpať strúhaným syrom
@rendicka skvele,dakujem ,musi to byt mnamka
Tusim ich zajtra spravim 😀
@lilimoni
@katuscakzms ono je to v podstate veľmi jednoduchý recept a veľmi chutný..teda ja môžem špenát v akejkoľvek podobe 🙂
Fazuľovú polievka, maslove zemiaky+ rybie karbonátky a koprovy dip 👍👍👍
dnes urobím bryndzové halušky so slaninkou
@katuscakzms - jasné aj ja improvizujem
@katuscakzms jasneeee, biely jogurt ma uz velakrat zachranil 😀
@lilimoni dakujem 😉
Včera sme mali ryžový nákyp a hráškový krém.Dnes tekvicový prívarok s duseným mäsom a chlebíkom.
fake bolonsku omacku zo sojoveho granulatu a celozrnne spagety 😀
maďarský guláš s knedľou, pečená kačica, kapusta, lokše 🙂
@m_ij_ka mnaaaaaaaaaaaaaaam 😝
dnes hrachova rozmixovana s opecenymi chlebikmi, zemiakovy privarok s fasirkou. zajtra dojedame 😉 a varim az nedelu - slepaciu polievku a pecene kuriatko s ryzou 😉
ahoy baby prosim sky davit nalev na jahody zavarane neviem si spomenut aky pomer som davala dakujem za rady
dnes maskova polievka s čerstvou zeleninkou, segedin s domacimi knedlami, bananovo piskotove jednohubky poliate s cokoladou
No kočky, konečne som vás dočítala. U nás sme mali včera krémovú cuketovú polievku, krutóny a zapečené cestoviny so šunkou, kukuricou, chery paradajkami a 2 druhmi syra, prílohou bol zeleninový šalát. Dnes sme mali ešte polievku zo včerajšieho dňa a po dlhej dobe fašírky z mletého mäsa s pohánkovými vločkami, zemiaky a cviklu. Na zajtra bude mäsový vývar a domáce tvarohové rezance. Zajtra ešte urobím tortičku s mascarpone krémom.Prajem vám všetkým pekný víkend.
Nasa vecera bruschetty rajciny mozarella
Zemiaková omáčka s fašírkou a vajíčkom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/9-zemiak...
šalátová polievka, mäso v marináde, hranolky 🙂
Kurací vývar, ryža, španielske vtáčky, kyslá uhorka, čerešňový koláč.
Dnes cesnaková polievka a granadír 😉

zienky prosim vas,mozem dat do varenia biley jogurt,potrebujem kyslu smotanu ale nemam,len ten jogurt,dalo by sa to pouzit ako nahrada? sa my zda ze raz som uz skusala no nepamatam si to naisto ,dakujem