icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katuscakzms
19. jún 2015

zienky prosim vas,mozem dat do varenia biley jogurt,potrebujem kyslu smotanu ale nemam,len ten jogurt,dalo by sa to pouzit ako nahrada? sa my zda ze raz som uz skusala no nepamatam si to naisto ,dakujem

rendicka
19. jún 2015

@katuscakzms tak ja varím od "oka" najradšej bez váženia a odmerky...ale ak máš radšej presné dávky tak asi približne to bolo, že v 3dcl tekutiny ( polovica mlieka, polovica vody) vymiešať 1 veľké alebo 2 malé vajíčka,soľ,mleté čierne korenie a 2 prelisované strúčiky cesnaku.(kto ako má rád ten cesnak ale mne k špenátu ide). Potom pridáme špenát (použila som jedno balenie, ktoré som rozmrazila a nechala stiecť z vody). Zamiešame- ja to robím v mixéry, je to jednoduchšie a hladšie a pomaličky začneme pridávať hladkú múku.Ja som dávala od oka aby bola konzistencia taká ako na klasické palacinky. Chvíľku nechávam cesto vždy odstáť a naberačkou tvarujeme palacinky a pečieme na oleji. Hneď ako som ich piekla plnila som ich plátkom šunky( vo štvrtok) a kyslou smotanou so syrom. Môžeš dať jarnú cibulku, natrhaný šalát, farebnú papriku. Vynikajúce sú aj s bryndzou a šunkou a môžeš ich dať ešte nakrátko zapiecť do rúry a posýpať strúhaným syrom

katuscakzms
19. jún 2015

@rendicka skvele,dakujem ,musi to byt mnamka

lilimoni
19. jún 2015

Tusim ich zajtra spravim 😀

rendicka
19. jún 2015

@lilimoni
@katuscakzms ono je to v podstate veľmi jednoduchý recept a veľmi chutný..teda ja môžem špenát v akejkoľvek podobe 🙂

katussska24
19. jún 2015

Fazuľovú polievka, maslove zemiaky+ rybie karbonátky a koprovy dip 👍👍👍

lilimoni
19. jún 2015

@rendicka manzel je tiez spenatozrut 😀 spravim mu ich s bryndzou 🙂 si smakne tatinko nas 😀

daniz
19. jún 2015

dnes urobím bryndzové halušky so slaninkou

daniz
19. jún 2015

@katuscakzms - jasné aj ja improvizujem

rendicka
19. jún 2015

@daniz tak toto môžem jesť tiež každý týždeň 🙂

lilimoni
19. jún 2015

@katuscakzms jasneeee, biely jogurt ma uz velakrat zachranil 😀

katuscakzms
19. jún 2015

@lilimoni dakujem 😉

sabekiin
19. jún 2015

Včera sme mali ryžový nákyp a hráškový krém.Dnes tekvicový prívarok s duseným mäsom a chlebíkom.

anie89
19. jún 2015

fake bolonsku omacku zo sojoveho granulatu a celozrnne spagety 😀

m_ij_ka
19. jún 2015

maďarský guláš s knedľou, pečená kačica, kapusta, lokše 🙂

sunnyfunny
19. jún 2015

@m_ij_ka mnaaaaaaaaaaaaaaam 😝

raza
19. jún 2015

@karkana mňam, toto jedlo som v detstve milovala... len ja som ju ešte nikdy nerobila.. mohla by si mi napísať, ako ju robíš?

katussska24
19. jún 2015

Dnešné menu 🍴🍷🍛 Rybacie karbonátky, koprovy dip, zemiaky a fazuľova 🍵

jankalac
19. jún 2015

dnes hrachova rozmixovana s opecenymi chlebikmi, zemiakovy privarok s fasirkou. zajtra dojedame 😉 a varim az nedelu - slepaciu polievku a pecene kuriatko s ryzou 😉

lenka369
19. jún 2015

ahoy baby prosim sky davit nalev na jahody zavarane neviem si spomenut aky pomer som davala dakujem za rady

jukov
19. jún 2015

dnes maskova polievka s čerstvou zeleninkou, segedin s domacimi knedlami, bananovo piskotove jednohubky poliate s cokoladou

hyta
19. jún 2015

No kočky, konečne som vás dočítala. U nás sme mali včera krémovú cuketovú polievku, krutóny a zapečené cestoviny so šunkou, kukuricou, chery paradajkami a 2 druhmi syra, prílohou bol zeleninový šalát. Dnes sme mali ešte polievku zo včerajšieho dňa a po dlhej dobe fašírky z mletého mäsa s pohánkovými vločkami, zemiaky a cviklu. Na zajtra bude mäsový vývar a domáce tvarohové rezance. Zajtra ešte urobím tortičku s mascarpone krémom.Prajem vám všetkým pekný víkend.

m_ij_ka
19. jún 2015

Nasa vecera bruschetty rajciny mozarella

slimstar
19. jún 2015

Zemiaková omáčka s fašírkou a vajíčkom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/9-zemiak...

hennyinnsbruck
19. jún 2015

Mäso na hribikoch k tomu uhorkovy salat

m_ij_ka
20. jún 2015

šalátová polievka, mäso v marináde, hranolky 🙂

leiladomi
20. jún 2015

Dnes mame deň s quinoa 😀 na raňajky uvarena quinoa s bielym jogurtom a na vrch rozmixovany banan s mangom a obed quinoa s hríbami ,porikom alebo druha varianta zmiešane este s krajanymi paradajkami a bazalkou 🙂 Dobru chut 🙂

marlenka75
20. jún 2015

Kurací vývar, ryža, španielske vtáčky, kyslá uhorka, čerešňový koláč.

karkana
20. jún 2015

Dnes cesnaková polievka a granadír 😉

mima2778
20. jún 2015

Dnes kapor len tak na masle so zemiakmi,robila som aj fliacky s kapustou a nepeceny jahod.cheesecake/ este musi stuhnut 🙂