Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes šampiňónová polievka + hríbovo-párkové rizotto, uhorkový šalát.
@katussska24 ďakujem
jarná zeleninová polievka, žemľovka 🙂
naše raňajky omeleta s hráškom, celozrnné kocky, kečup 🙂
fazuľová polievka s údeným mäskom a klobáskou, žemľovka 🙂
My dnes hrachová polievka s párkou.
Hokaido polievka a cestovina s vajickok a syrom
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste.
hrachová polievka a k tomu lokše z kyslého mlieka
ako sa hovorí "ani zrno nazmar". Dnes na obed: ostalo mi trochu polievky /možno 2 dcl/ z kurčaťa a v nej trochu mäska /krídla a trochu mäska, 1 mrkva a 1 petržlen/ Na panvici som orestovala cibuľku, všetko z polievky vyliala do panvice, nakrájala čerstvú papriku, čerstvú paradajku, okorenila, osolila, dala trochu vegety a maggi, poprášila asi lyžičkou múky a nechala povariť. K tomu som uvarila zemiačky, uhorkový šalát a bol vynikajúci obed pre nás dvoch s manželom. Na večeru budú zemiaky s kyslým mliekom
@leushkka aj my sme nedávno robili tiež podobný ryžový šalát a bol výborný.
@michaela1711 veru, je velmi lahky a sviezi. Prave sme dojedli, nam v tychto teplach velmi nesmakuje varena strava
noo, my máme dnes toho viac, možu si vybrat. Brokolicová polievka, kto bude chciet je ešte pár lievancov zo včera, francúzske zemiaky. Zajtra bude kura na smotane s kolienkami a zeleninová polievka s krupičnými haluškami. Malému som robila na oslavu bryndzovú nátierku a maffiny: vanilkové s nastrúhanou čokoládou a čokoládovo-banánové. Sestra mu doniesla tortu. 🙂 😉
Zajtra pre druhú návštevu budem robiť koka sušienky, slané trojuholníčky.
dnes krémová cesnaková polievka s opečeným chlebíkom a šišky s jahodovou penou 🙂
dnes nič 🙂 uvarila len cestoviny, mame mak, orechy, kakao aj tvaroh, tak kazdy nieco ine, vecer si dame rajcinky a mozarellu s kvapkou olivoveho oleja
naša večera makovo-višňová štrúdľa 🙂
@leushkka ani my tiež moc nevaríme lebo keď sa varí je v byte ešte teplejši ako by malo byť a tie výpari k tomu, občas však varenú stravu robím ale snažím sa také rýchle jedlá robiť.
deti si nakázali pizzu, tak som upiekla dve pizze a už fučíme 🙂 čo zajtra, netuším...
naše raňajky musli s mliekom 🙂
dnes mäsková polievka, zemiaková kaša, pečené kuracie prsia, uhorkový šalát, zákuskov máme viac druhov - sú u nás hody - a chcem ešte spraviť vtáčie mlieko pre nevestu, ideme sa pozrieť na vnúčika, narodil sa včera o 21:30 - a som babka
tak vybrala som z mraziaka večer balík mäsa bez nálepky, vykľulo sa z neho morčacie stehno 🙂 tak máme dnes na obed pečené morčacie stehno, dusenú červenú kapustu a parenú knedľu. Polievka nehrozí 😉
Hovadzie ragu s cestovinami, rukolou a parmezanom 🙂

@jukov nech sa paci, tu na blogu mam recept 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/katussska24/?fro...
jednoduche, rychle, syte 🙂 ale odporucam fakt marhulkovy kompot, ten je naj... 😉 krupica, mlieko, 4vajcia, praskovy cukor, maslo, nic viac nepotrebujes 🙂