Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
paradajková polievka, lievance
Dnes na manzelovo želanie kapustnica s udenymi rebrami, čerstvým mäsom a zemiackami ale deťom spravím asi paradajkovu alebo zeleninovu 🙂
Nepečená banánová torta recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1744-nep...
*** Dnešné menu ***
Fazuľová polievka s klobáskou
Cuketové placky so smotanovo -uhorka dipom
Langoše : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=810
Kuraci vyvar so zeleninou a cestovinou
Pangasius peceny v horcicovo-kecupovej omacke+zemiakova kasa+uhorkovy salat🙂
Dobrý deň kucharocky. chcela by som vas poprosit o radu:chcem nasim babatkam uskladnit čerstvé ovocie na prce prikrmy, slivky a broskyne do fliaš lebo man maly nrazak. musim ich predtym uvarit a sterilizivat? ako zavarat bez cukru a soli? dakujem krasne.
Tak my sme dnes mali perkelt s kolienkami na obed, tatkovi, ktorý každú chvíľu dorazí z Prahy som uvarila lečo s klobáskou, a ešte som toho nemala dosť. tak palacinky na sladko - s jahodovým džemom a druhé s nutelou, palacinky na slano - so šunkou a syrom a k nim zeleninový šalát 😀
Tak u nas rizoto z bravcoveho maska so struhanym syrom a uhorkovy salat. Polievka nebola lebo je teplo a jeden chod staci 🙂
Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...
Ryza s dusenymi prsiami na zelenine, gulas, kapustnica 😀 cely vik nevarim iba jablkovy kolac upeciem rano 🙂
Dnes som robila kapustnicu, sulance s makom a slivkove perky. Zajtra bude debrecinsky guláš s haluškami.
Zeleninovo knedlickova polievka
Zemiakove miniplacky s dipom z kyslej smotany a cesnaku
Cestovinovy salat s kuracim masom
A ak sa mi bude chciet, upeciem kolac na kyslom mliekom so slivkami (nieco podobne ako kysnuty slivkovy len je rychlejsi a lepsí) 🙂
dnes rascova polievka s vajcovymi nitovkami a krutonmi, slize s tvarohom na sladko, aj s makom, piekla som lupacky a ktomu este domaci milacik
Dostali jsme dnes chuť na domácí hamburgery, tak jsme si je udělali. Pomleli jsme si doma čerstvé masíčko, dobře ho ochutili, uplácali placičky a dokřupava ugrilovali. Žemle sice tentokrát kupované jsme taky dali zkřupavět na gril. Naplnili jsme je salátem, ugrilovaným burgerem, sýr, rajčátka, do křupava ugrilovaná slaninka, hořčice nebo kvalitní kečup a byla to bašta jak vyšitá. Jen příště to ještě doladím tím, že upeču moje hamburgerové žemle /podle Čistinky/ a bude to dokonalé.
u nás dnes rezne z bravčovej krkovičky naopak, zemiaková kaša deti, my ryža a zeleninový šalát 🙂 polievka sa nekoná...
zeleninová polievka so slížami, cestoviny s kuracím mäsom 🙂
dnes vyvar a šalat a rezne po dlhej dobe...🙂
plnena cuketa s mletym masom a s opekanymi zemiakmi 🙂
Vcera kuracia polievka s pismenkami a cestovina s kuracim.masom na olivach a kecupe,pre mna a ostatni si "ukradli " tiez tofu na olivach,mandlovych hoblinach,cvikle a sezamovych semienkach, miesany salat,cvikla
Dnes spenatova polievka s domacimi krutonmi, ryza, pre mojich masiarov telacie na sampinonoch,pre vsetkych opekany baklazan. Ostal este salat a im som nakrajala aj surovu uhorku.
Hadam ostane aj na zajtra. Dufam.
Polievky momentalne nerobim ziadne, ale sebe by som mohla zaprazenu urobit 🙂. Minuly tyzden, okrem tu spominanych zemiakovo-cukinovych placiek som este robila: vyprazany syr s hranolkami a tatarkou, spagety s masom ... V sobotu som robila kuracie rezne s dusenymi zemiakmi na cibulke a slaninke, dnes klasika 🙂 pecene kurca s ryzou. Na zajtra som si vymyslela lievance 😉.
..včera gazpacho (studená polievka) a krémové syrové rizoto so sušenými paradajkami, dnes len tortilly s kuracím mäsom a zeleninou. keďže sú takéto teplá, varím len ľahké jedlá. cez týždeň sme mali lososa s maslovými zemiakmi a šalátom a grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou, šalátom a opečenými bagetkami.
Ahojky.My sme dnes mali zeleninovú polievku,kuracie steaky,bulgur a fazulky na cesnaku. A chladí sa tvarohový koláč s višňami a želé 😍😋
naša večera jednohu bky s klobáskou, syrom 🙂

u nas vecera; polievka z kuriatok a vinom a Walfdorsky salat