Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
žseny, asi mám najzlatšieho muža na svete, všetky vymenované polievky zje, ešte varím boršč, letnú kapustovú /tá bude zajtra zo sladkej kapusty a kopec nakrájaných paradajok/, kapustovú z kyslej kapusty s fazuľou, kelovú, fazuľová kyslá, fazuľová s fliačkami, z fazuľových luskov na kyslo, toľko rôznych polievok a aby nič nechutilo? môj zje ozaj všetky, ktoré boli menované mizou89 a ktoré som vymenovala ja
@bambulalala hrstkovu robi dobru akurat tak moja svokra 🙂 ja som ju este ani raz nerobila 😀 ale viem ze tam ide len hrstky a zemiaky.
Jaj zeny sak ja varim len asi 6polievok dokola,tiez jedal..take dobroty tu spominate ale u mm to nema sancu.ja a deti lubime vsetko ale neda sa mi casto varit zvlast jemu a zvlast nam.a zajtra zas nevim co vymyslim ,ach jo
Makový koláč s čerešňami recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1707-mak...
@bambulalala možno manžel nemá rád polievky a druhé jedla aké varíš najčastejšie?
Frankfurtska polievka, rybie prsty s kasou a salatikom ☺
@bambulalala jooj mat takeho muza, tak mu poviem, nech vari on, ked je fajnovy 🙄
dnes dojedáme 🙂 polievka: fazuľovú zapražená; kur.prsia na šampiónoch so smotanou + ryža + červená repa 😉
Dnes hokkaido polievka a medove kuracie stehna s jasminovou ryzou a nejakú zeleninku k tomu 😉
hŕstková polievka, vyprážaná bravčová pečeň, zemiaková kaša, kto čo chce - čalamáda alebo broskyňový kompót, dezert - banány v čokoláde
tešíme sa na zajtra - grilovačka - kuracie mäsko, a v nedeľu - grilovačka - bravčové mäsko
Bre ranko,nevarim dnes strajkujem!hnevam sa!treba mi nakupit ale neviem ze za co ked vyplata mm nikde!ani stravenky ani nic!!! A ze var!mame este odvcera navarene tak musi stacit zajtra mm robi gulas...
Cez vikend bude asi kuracia polievocka, alebo kremova z tekvice hokaido......a rybacie fasirky, zemiacky, salatik.....
No baby a ako ta hrstkova?som videla v kauflande hrstku ale videla som v tom vrecku vselico aj nejake"zrno"ci co to bolo...mam to normalne cele do hrnca +zemiaky+ochutit a varit +zasmazka ?
@bambulalala Vopred namočenu strukovinu,nakrajany zemiak a mrkvu uvarime do polomakka asi v litri vody,pridame bujon,koreniny,sol.Na oleji oprazime cibulku(mozme dat aj kusok slaninky),zaprašime hl.mukou,urobime zasmazku,pridame červenu papriku a cesnak,chviločku poprazime(nie dlho,lebo to zhorkne),zalejeme vodou a rozmiešame,pridame do polievky a dovarime.Nakoniec pridame majoranku alebo vnat.
@lilimoni dakujem🙂 ty mi vzdy tak polopatisticky odpises 🙂 ta menujem za osobneho kucharskeho poradcu! 🙂
@bambulalala mne to tiez zo zaciatku bolo treba po lopate hovorit a aj ukazat 😀 ked robim KVZ (knedlo, vepro, zelo) tak kapustu mi robi mamina 😀 maso a knedlu robim ja a prinesiem aj im 😀 😀 😀
@bambulalala Sme doma piati, keby som mala podľa toho variť čo má rád mm, tak žijeme len ako mäsožravci (zo začiatku, teraz už zje aj slíže s makom 😀 ), a peňaženka cibuľová, keď nechce jesť také ako vy, tak mu uvar na tri dni a nech je to svoje a ty s deťmi majte to, čo každý normálny človek (myslím nevyberavý). Určite budeš vedieť takto aj trošku ušetriť. Je veľa jednoduchých jedál - v ten deň, keď budeš jemu variť, vám si sprav napr. len nijaké slíže grankom alebo makom alebo tvarohom, polievku rascovú vajcovými niťovkami. Skús to takto zaviesť, keď sa mu nebude páčiť 3 dni jesť to isté, tak nech je také ako vy alebo nech si uvarí. Neboj, on si časom zvykne aj na iné jedlá, s chlapmi treba ako deťmi 🙂 .
No veru.ako s detmi 🙂 ale uz som ho na par jedal takto naucila.minule ochutnal plnenu papriku-vraj by to mozno zjedol🙂uspech!spravim ju cez tyzden a uvidime
dnes šošovicova vianočna polievočka na želanie mojho draheho a langoše... 😉 😉
dnes polievka zo sladkej kapusty, zaprážená a do toho rozvarené cca 5 paradajky /podľa veľkosti/, pekná červená, okorenená - soľ, čierne korenie, vedeta, zeleninový bujón trošku a k tomu kus chleba, palacinky od včera /zohrejeme v mikrovlnke a budú ako čerstvé
Ja varim kazdy den. Sme doma styria, z toho dve dcery vegetarianky a to je pre mna dost zatazujuce . Stale hladat a skusat nejake recepty, aby im v strave nic nechybalo a je to aj dost financne narocne. Takze vcera som varila zeleninovu polievocku, fiacky s kapustou a gulas so sojovymi kockami s ryzou. Vela receptov mam od mamiciek tu z mk, za co im velmi pekne dakujem.
Biela luskova polievka mierne nakyslo, dalej dnes nezdravo 😉: vyprazany syr, karfiol s hranolkami a tatarkou, krpaty bude mat sulance s grankom
rajčinovu a segedinský guláš
babule, poradíte mi nejaký fajnový koláč pre kolegyne do práce, vyskúšaný... doma idem piecť 3bit a ovocnú tortu, ale do práce neviem... minulý rok som im upiekla tvarohový krémeš a čokoládovú roládu 🙂
http://www.tojenapad.sk/vlacne-zemiakove-placky...
Prosím o pomoc. Robila som toto, ale musela som pridať ešte min. pol litra vody /mlieka/ a ešte vajce a stále mi je to husté a vysoké - hoci dávam na palacinkár takou naberačkou ako palacinky. A chutí to ako lokše. Dá sa s tým ešte niečo urobiť ?

@bambulalala No moja a u nás by neprešla ani tá hŕstková. 😉