icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nakup
8. sep 2015

@lucka1987 španielský vtáčik, mexický guláš, hovädzie stroganov, pomleť do fašírky pomleť a na špagety .... uvariť vývar a s chrenovou, kôprovov alebo paradajkovou omáčkou ...

iinuska
9. sep 2015

zemiakova omacka s fasirkou a chlebom

ikuska31
9. sep 2015

@lucka222 mnaam a nejaky dobry receptik?? ja milujem boršč ale ešte som si naň doma sama netrúfla , respektive neviem vybrat ten spravny ..dakujemeeeeee

womankc
9. sep 2015

@rendicka a dala by si mi recept na ten moskoľ? ďakujem

kim12345
9. sep 2015

prosim o radu,kolko masa mam ratat tak cca na osobu na gulasik? taky klasicky,mnamkovy s chlebikom 😝
vdaka
alebo kolko masa asi budem potrebovat pre 4 osoby ,ked ratam ,ze si kazdy aspon 3x naberie

hennyinnsbruck
9. sep 2015

Ahojte. Ja dnes robila paprikas a trio zákusok(cesto,dva pudingy a kysla smotana navrch)mnamka

m_ij_ka
9. sep 2015

naša večera domáca pizza ( kečup, syr, saláma, šunka, kukurica, cibuľka, slaninka) 🙂

lucka222
9. sep 2015

@ikuska31 Ja som ho robila podla kuchárky z lidla. 😝

slimstar
9. sep 2015
raszuz
9. sep 2015

Vcera a dnes spenat so zemiakmi a parkami, polievku som si varila iba pre seba zaprazenu, zajtra chcem robit brokolicovu polievku, perkelt z vykostenych kuracich stehien s haluskami

rendicka
9. sep 2015

@womankc v podstate tento recept len som robila 2/3-novú dávku aby bol plochší, tento recept sa mi najviac podobá na moskoľ čo piekla moja babka http://dobruchut.azet.sk/recept/40434/fotorecep...
ale postup ponechať, mamina menila časy a teplotu a nepodaril sa jej :/

trajamusketiery
9. sep 2015

My sme mali dnes fazulovu polievku a sisky 🙂

womankc
10. sep 2015

@rendicka Ďakujem

emita
10. sep 2015

Kuracie sote v zeleninovo- syrovej omáčke. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15559

angoracik
10. sep 2015

pomoc. 😕 viete my poradit ,ci sa da uvarit ?s cukety privarok ? a ako Dakujem 😉

jukov
10. sep 2015

@angoracik dá sa, napr. takto: nakrájame nadrobno cibuľu, cuketu nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Osmažíme cibuľu, pridáme cuketu a dusíme domäkka. Môžme aj jemne priliať vodu.
Posolíme. Vymiešame si v miske hladkú múku s mliekom a kyslou smotanou (na zahustenie).
Keď je cuketa mäkká, vlejeme zmes do nej. Premiešame a môžme ešte priliať mlieko.
Záleží na hustote. Necháme prevrieť.
Dochutíme podľa potreby soľou a môžeme aj kôprom.

angoracik
10. sep 2015

🙂 Dakujem . vyskusam .

evula1984
10. sep 2015

som piekla cviklovo cokoladovy kolac, uzasny - cviklu necitit a je tam minimum muky, krasny lakhy ale pritom "mokry" ako brownie
http://www.sladkaema.com/cokoladovy-cviklac/

evula1984
10. sep 2015

@angoracik ja robim tak, na cibulke a oleji/masti podusim asi 15 min cuketu, nepodlievam, ma vela vody, sama pusti stavu, ked je makka pridam, ocot, cukor, sol, cierne korenie a vela cervenej papriky a turbo vela kopru - moze byt aj suseny. Zahustim slahackovou smotanou - nemusis sa bat, slahackova sa v kyslom nezdrcne, iba menej percnente smotany, pre istotu mozes pridat do smotany najprv lyzicu hladkej muky a tak zamiesat do privarku.
necham prevriet a hotovo, priloha je bud dusene maso, volske oko alebo fasirka, alebo len tak :D

mamaoly
10. sep 2015

@hennyinnsbruck prosím recept na ten zákusok, dakujem 🙂

hennyinnsbruck
10. sep 2015

@mamaoly
Nech sa paci ak niecomu nerozumies napis...recept mam od maminy ona dava čoko a jahodový puding.ja jahodovy nemala dala vanilkovy.kakaove cesto sa naleje po sirke ,pudingy po dĺžke aby to pekne vyzeralo potom...
Ked je smotana natreta treba dat schladit
On neni velmi sladky skor taky osviežujúci mozes si pridat viac cukru 🙂 a ja davam univerzálnu muku ...

angoracik
10. sep 2015

@evula1984 dakujem 😵

kikakik18
10. sep 2015

Včera som robila francúzske zemiaky (ja ale pridávam kuracie mäso- nemám odvahu dať môjmu obed bez mäsa :D), dnes pečená kačica (domáca. len raz som kúpila v lidli a prišlo trpké sklamanie, keď sa polovica kačice v rúre zmenila na masť) s červenou kapustou, knedlou a lokšami. A pozajtra plánujem tokáň na víne s ryžou. Čo sa polievok týka, tak bola brokolicová, poľský žurek (taká ich typická mliečna polievka s vajíčkom natvrdo, zemiakmi a klobáskou), dnes kapustová s rajčinovým pretlakom (trošku som to neodhadla a kúpila priveľkú kapustu :D). Chystým ešte vajíčkovú. Na večeru dojedáme čo zvýši od obeda, keďže sme len dvaja. A raňajky...tu som zúfala. Priateľ jedáva buď párky alebo praženicu (snažím sa robiť ju pestrú- čiže šunka, mozzarela, hríbiky..). Iné ma nenapadá, čo by zjedol a zasýtilo by ho to. Ešte plánujem rybičkovú nátierku. A ako dezert som robila mrkvovú tortu a nutelový kvet (stvrdlo mi cesto, som sklamaná...natrápila som sa s kysnutým a výsledok takýto :/ ).

mamaoly
10. sep 2015

@hennyinnsbruck Dakujem 🙂

megika1
10. sep 2015

sladké,fajnovééé......ideál na jesenné depky 🙂

hennyinnsbruck
10. sep 2015

@mamaoly neni zac nech chuti 😉

m_ij_ka
10. sep 2015

naša večera domáca treska, rohlíky 🙂