Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
moje nobelovky - tu je menej plnky a menej sladké, aj tak je to kalorická bomba 🙂
baby poradte co dnes? :/
my máme paradajkovú polievku a bryndzové halušky
fazuľová polievka s údeným kolenom 🙂
Baby pomoc, dnes nejako nevládzem, potrebujem od vás inšpiráciu na nejaké cestovinky, niečo rýchle, nič zapekané 😀 Ďakujeeem
Před chvilkou dopečené Domácí ciabatty.
Domácí ciabatty
Suroviny :
voda 350 ml
olivový olej 2 lžíce
hladká mouka 500 g
sůl 2 lžičky
krystal. cukr 1 lžička
sušené droždí 2 rovné lžičky
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.
Po vykynutí si těsto rozdělíme na 2 nebo 4 stejné části a vytvarujeme do požadovaných tvarů. Při manipulaci s těstem ho stále podsypáváme moukou, protože je lepivé.
Necháme na plechu s pečícím papírem 50 minut kynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.
kapustová polievka, granatýr, uhorka 🙂
dnes guláš, zajtra dojedáme
vyvar zo stredu tekvice so zeleninou a haluškami, strapačky so sladkou dusenou kapustou
naše raňajky bryndzová nátierka, rohlíky, rajčiny, paprika, mladá cibuľka 🙂
No a co dnes? 8hod a ja sedim pri kave a rozmyslam...asi francuzske zemiaky ale sa mi to nechce,je to nadlho.nieco rychld?
Ahojte všetky.Hľadám inšpiráciu, čo dnes uvariť. Napokon som sa rozhodla pre rýchlu vajíčkovú polievku a kuracie stehná, pečené na plechu so zemiakmi, slaninkou a zeleninkou. Upečiem perník,ten milujú všetci.Prajem pekný víkend.
my máme dnes paradajkovú polievku-dojedáme a zemiakové placky
dnes feniklova polievka a pecena cvikla a zemiaky, robim prvy krat sama som zveda :D
Domácí KROWKY
Suroviny :
cukr krystal 1 kg
vanilkový cukr 2 ks
slazené kondenzované mléko 1 plechovka
polotučné mléko 250 ml
máslo 250 g
Postup :
Všechny suroviny kromě másla dámě do většího hrnce s nepřilnavým dnem a přivedeme k varu. Necháme probublávat na nejmenším plameni za stálého míchání 25 minut.
Hmota se zabarví do světlehněda.
Přidáme nakrájené máslo a necháme probublávat dalších 30 minut za stálého míchání.
Hmota se zabarví do zlatohněda.
Horkou hmotu vylejeme do pekáče s pečícím papírem a necháme vychladnout přes noc.
Potom nakrájíme na kostky.
My dnes kuracia polievka a tekvicovy privarok so zemiakmi a perkeltom. Zajtra rezne a zemiakovy šalát
Pórová polievka, guláš pečený v rúre s knedľou a Trio rezy.
Cesnacka so syrom a oprazenym rozkom, kura, ryza obyc aj natural, salat mrkvovo jablkovy, kolac hruskovo nektarinkovy.
Vajickova polievka a restovana kuracia pečeň s ryžou, uhorkovy šalát.
My dnes domaci kebab, hranolky, cesnakovy dresing a zeleninka
Dnes rezance z tvarohom 🙂
Zeleninova polievka s hraskom a cestovinovymi kvietkami 🙂
Pečené kuracie krídelka s ryžou a kompótom
Flambované palacinky
cesnaková polievka, cukinová baba pečená na plechu, a na zajtra pre návštevu nepečené pudingové kocky 😉
@evagy Jéj - dala by som si. to je puding a bb keksy ? 🙂
@slavka1307 bebe, puding s maslom, bebe, puding, bebe šlahačka, bebe a hore čokoláda kokos
Zajtra zaklepané/obrátené hovädzie rezne so zemiakovým pyré a uhorkovým šalátom a v pondelok kyslá hríbová polievka.

to sú moje nobelovky 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/moje-nobelovky...