Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera na večeru domáci hamburger (domáce žemle, upečený kurací nárez, domáca tatarka, ľadový šalát, uhorka, rajčina, paprika, plátky syra, kečup alebo horčica)
ahojte < ja som cez víkend robila vývar z husacích krkov a kuracieho trupu so zeleninou a krupicovými haluškami a druhé napácované bravčové rebrá s cvikľovo-zemiakovým šalátom
včera som robila fazuľkovú polievku na pokyslo a opečené rybacie filety obalené v ochutenej múke - sézam, červená paprika, tymián , k tomu zemiakovú kašu ...... ešte vo výpeku po tých rebrách mi muž s dcérou v pondelok pripravili večeru - pečené zemiaky prekladané - bola tam cuketa, mrkva, cibuľa, saláma a klobáska , bolo to vynikajúce
zapekana tekvica so zemiakmi, slepacie kekse
ja som včera robila činu...kuracie prsia som dala do sojovej omáčky plus troška škorice zázvor na cca hodku,opiekla na olivovom oleji...zeleninku činska zmes mrazenu z lidla som udusila zvlašť do chrumkava..k tomu som urobila jasminovu ryžu a ryžove rezance ...
dnes parené buchty 🙂
Ahojte, včera som robila šošovicovú polievku ktorá zostala aj na dnes a cestovinový šalát s kuracími kúskami, baklažánom a paradajkami a dnes k polievke pomaly pečené morčacie stehná na židovský spôsob (morku som robila prvý krát a je to mňaaam) 🙂
My dnes vajickova polievka a zelninove rizoto.
Dnes koprova, domaca knedla a bravcove na kari 🙂
V plane - viedenske snicle a zemaaacky, dukatove buchticky, sosovicova polievka, tekvocove "hody" (privarok, polievka, pecena tekvica) 😉
niečo z týchto receptov www.mameradijedlo.sk. Asi fašírky 😎
naše raňajky domáci vlašský šalát, rohlíky
včera zemiaková kaša, vyprážaná ryba a rybie prsty, rajčinovo cibuľkový šalát na sladkokyslo
ja dnes rýchlovka hrášková polievočka, a špenát so zemiakmi a volským okom 🙂
My sme mali včera špenát. Dnes som spravila hráškovú krémovú polievku a ako druhé granadír. Mňam 🙂
obed majú deti u babky, na večeru šunkové taštičky z lístkového cesta.
ahojky,prispejem aj ja po dlhsej dobe 😎 dnes pecene fasirocky,paradajkova omacka a varene zemiaky a z poslednych dni sme mali: ryzovy nakyp s hruskami, zapekany baklazan plneny kuskusom,kuracie pecienky s loksami. 😉
ahojte , ja som včera robila pečené fašírky - z kuracieho a bravčového mäsa , k tomu dorobil manžel zemiaky a nejaký dip z kyslej smotany ----- ale bolo mi oznámené, že domáci lazaret bol spokojný , takže ako doma hovoríme " rybička mačičke chutila " spokojné decké bruchá, čo viac si človek môže priať 😀 😉
Zapekany karfiol s porom a so sunkou, zemiaky s maslom a pazitkou.
fazuľová polievka, pečené kura, ryža, šalát
u nás dnes na obed špagety a na večeru cviklovo-čokoládový koláčik, zajtra bude na obed grilovaný hermelín so šalátom a na večeru uvidíme, čo si drahý vypýta 🙂
RÝŽOVO-ZELENINOVÝ SALÁT
Suroviny :
dušená rýže asi 3 hrnky /hrnek 250 ml/
salátová okurka 1 ks
bílá paprika asi 3 ks
rajčata asi 4 - 5 ks
velká cibule 1 ks
sušená bazalka asi 2 rovné lžičky
sojová omáčka asi 2 lžíce
sůl podle chuti
mletý pepř podle chuti
citronová šťáva z půlky většího citrónu
olivový olej asi 2 lžíce
majonéza asi 200 ml
Postup :
Do větší mísy si dáme vychladlou dušenou rýži.
V jiné misce si smícháme nakrájenou zeleninu.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, aby ztratila štiplavost.
K promíchané zeleninině, přidáme tu osmahnutou cibuli, sojovou omáčku, pepř, bazalku a sůl.
Vmícháme to k rýží, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a přidáme majonézu.
Všechno opatrně, důkladně promícháme a necháme přikryté půl hodinky zaležet.
Je to mňamka jakou svět neviděl.
ja dnes slaninovy quishe.. mnaamka
Ahojte potrebujem surne radu ked robim pribinacikov krem do torty ten prasok crem ole mam zarobit z mliekom ako je na obale alebo mam ten prasok lem nasypat k ostatnym surovinam?dakujem za odpoved

kolozvarska kapusta ale nie s ryzou ale zo zemiakmi