Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes byl na oběd HOLANDSKÝ ŘÍZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ. Masíčko chutné, šťavnaté, prostě mňam
Holandský řízek
Suroviny :
libovější vepřový bůček 1 kg
mléko 200 ml
tvrdý sýr 300 g
sůl podle chuti
pepř podle chuti
Postup :
Z bůčku odstraníme kůži a najemno ho pomeleme. Sýr nastrouháme nahrubo.
Dáme do větší mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně rukama promícháme. Necháme 10 minut odstát.
Potom tvarujeme asi 100 gramové placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran na mírném plameni.
Podáváme s bramborovou kaší.
Kuracia polievka a Francuzske zemiaky 🙂
Po dlhej dobe poctiva paradajkova polievka s drobenkou a syrom a bazalkou, bryndzove halusky so slaninkou 🙂
kačka bola vynikoš a keďže muž kúpil okrem knedle aj dve balenia lokší ku kačke, tak ako zákusok - omastené lokše so slivkovým lekvárom a makom, a nakoniec aj polievka bola - šošovicová so zemiakmi
polievka z červenej šošovice so zemiakmi, cuketové placky a restovaná bravčová pečeň, jablkovo-tvarohová žemľovka 🙂 všetkým kuchárkam prajem pohodový jesenný víkend 😎
šošovicová polievka s údený mäsom a hruškový koláč s drobenkou
Zemiakové guľky s údeným mäsom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1292-zem...
Bravcovy vyvar s rajbanickou, madarsky gulas, domaca knedla a ku kavicke tvarohovo slivkovy treny kolacik 🙂
zajtra sa nevari (H) 🙂
Šošovicova polievka a zemiakovo-cuketové placky.
Ja prave na zajtra varim segedinsky gulas 🙂
plnena paprika, knedla
zo vcera mame zajaca,pre deti a muza s ryzou a pre mna s podusenou tekvicou...
vyprážaný karfiol, varené zemiaky s pažítkou a maslom, tatárska z jogurtu 🙂
kurací vývar, plnená paprika, knedľa
Kuraci vyvar,tradicny, zapekane kuracie v slahacke so struhanym syrom,ryza,hranolky...nie velmi zdrave,ale raz za mesiac..dva 🙂
šošovicová polievka, ražniči, tatarka 🙂
Deti pizzovníky, my dojedáme kačku od včera, poobede pečiem špaldový jablkový koláčik pre syna do školy na deň zdravej výživy
My dnes kremova sampionova polievka, bravcove platke s prosutom,cibulkou,syrom zapecene v alobale v rure a k tomu opekane zemiaky. Priloha salitik z paradajok a papriky na kyslo. A mnamka muffinky s cokoladou.

Bryndzové halušky 🙂