Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
brokolicová polievka, zemiakové pyré a kuracie rezne v cestíčku, cvikla 🙂
Jelenina na hriboch a knedla
Slizikova polievocka, svieckova a este som chcela robit cheesecake len premyslam ci si nejdem radsej s babami schrupnut 🙂
Madarsky gulas s domacou knedlou 🙂
hoavdzie steaky 🙂
naša večera mrkvová nátierka, rohlíky 🙂
Zeny ozaj dobry recept na svieckovu na smotane?
@katkas1 ja robím podľa jedného českého receptu a nevedia si ju vynachváliť. deň pred robením sviečkovej si nakrájam na kolieska mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu. nahádžem do pekáča, položím na to mäso, to obložím plátkami slaniny, posypem celým korením a zalejem celým veľkým maslo. cez noc nechám v chladničke. na druhý deň si orestujem zeleninu, plátky slaniny nakrájam na kocky a pridám k zelenine, potom pridám horčicu, cukor a ocot a chvíľu ešte orestujem, kým ocot nevyprchá. na druhej panvici si orestujem mäso, aby sa mi zatiahlo. všetko dám do veľkého pekáča, zalejem vývarom a dám do trúby piecť na 190 na cca 2 hodiny. samozrejme to sledujem a ak treba dolievam vývar. keď je mäso hotové, vyberiem ho bokom a zeleninu s vývarom a slaninou rozmixujem a pridám smotanu a krátko povarím. nedávam žiadnu múku.
Po: kuracie na orientálny spôsob s ryžou
Ut: kyslá hribova polievka a wafle s jahodovým džemom
St: granadýr
Št: hrachová polievka s rezancami a bravčové na rasci so zemiakovou kašou
Pi: zapekané cestoviny so šunkou a zeleninou
So: dojedame
Ne: hovädzí vývar, zemiakový šalát a rezne (bravčové v trojobale a kuracie v cesnakovom cestíčku) a marlenka
kura (plnene pokrajanym citronom, prelisovanym cesnakom a rozmarinom zo zahradky - nastrkat to aj pod kozu), ryza a "mangovy dip" (do bieleho jogurtu vmiesat nastruhane/nakrajane mango, trosku cerstveho zazvoru, na oleji oprazene 2 lyzicky kari korenia, sol a korenie a citronovu alebo limetkovu stavu), polievka bryndzove melence
rychle a prekvapivo chutne,...a tym ze tam nebol pridany tuk (piekla som to v takom pekaci kde je kuriatko "postojacky" a podlieva sa dole do misky len vodou; tak je makke stavnate a chutne - a lahke zaroven
u nás dnes brokolicová polievka, pácované kuracie mäsko a dusené zemiaky
aj ja uz musim ist nieco navarit, len vobec neviem co
Dnes som uvarila kurací perkelt s haluškami. Zo včera zostala na poobedie bábovka
ja som dnes robila zemiakovu polievku a parene buchty 🙂
naša večera bagety so zabíjačkovou paštétou, cherry rajčiny 🙂
Často robievam pečenú tekvicu ako vegetariánsku večeru alebo ako parádnu prílohu. Tentokrát som ju vylepšila korenenými orechami s maslom a medom🙂 Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/11/pecen...
Na želanie syna boli pizzovniky 🙂
Ja dnes na zajtra bravcovy paprikas s cestovinami a brokolicovu polievku. 🙂 inak to hokaido s orechami asi spravim v stredu. Vyzera to na mnam mnam chutovku 🙂
Vcerajší skvelý obedík 😀 😀 Plnený kurací rezeň so slaninkou a syrom 😉
https://tipnajedlo.sk/recepty/plneny-kuraci-rezen
Prosím poraďte čo z kuracích vykostených horných stehien? Rezníky mi chodia po rozume ale možno aj nejaká iná mňamka by sa dala. Nemáte niečo osvedčené?
vcera som robila stavnatu bravcovu panenku na cibulke s rozmarinom a americkymi zemiakmi dnes zapekana cuketa plnena mletym maskom (nerobila som podla receptu ale ako fasirku) so zemiakovym pyre a kysnute lekvarove rohliky 🙂 k tomu ak stihnem este polievku zo zeleneho hrasku ale to uz nieje priorita
@mijo53 ajoj,no kedze zijem v bulharsku....tak je tu strasne tazko najst kel.Takze jeden den som skusila namiesto kelu dat kaupsku a postup ten isty ako kelovy aj ingrediencie take a mozem povedat ze chuti uplne ako kelovy privarok;) dala som don aj zemiacky ;) kto chce mize dat udene masko
Ahojte. U nas sa dnes varí struhaná kalerábovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami a dukátové buchtičky s pudingom.
dnes zajac: vývar z neho a potom asi udusím ....
@sugarfree999 naše obľúbené jedlo, dopestovali sme si asi 5 riadnych "pečiarok" tak ich zvykneme volať mi sú fantastické, sladučké a neskutočne sýte
dýňovou polévku, kuskus se zeleninou a kuřecím masem, lívance. Do lívanců jsem dala 1/3 bezlepkové samokypřící mouky a jsou vynikající, nadýchané. Doporučuji

Kuracia slizikova s maskom a zeleninou
Bryndzove halusky so slaninkou
Kolac z acidka.