Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
poraďte.... kysnutý koláč....... aká má byť plnka, keď momentálne nemám doma kakaový prášok a ani lekvár.
vsetko sa da... a preco ho posluchas? nenecha peniaze..nema navarene. je to uplne jednoduche. bez urazky, ale mam pocit, ze si mu ustupovala a ustupovala...az je z neho taky despota, ty si ticho, vykecas sa tu... a neriesis nic.
🤐 🤐 🤐
presla som si rozvodom, od rok a pol rocneho dieta isla do roboty aby sme mali co jest... takze ja viem o com pisem
dnes mame penne so syrovo-spenatovou omackou s kuracim maskom..
@evinkal nastastie manzelovi staci aj rozok s pastekou.. Teply obed ma v praci a na veceru mu staci hocico aj keby sme si mali spravit cestoviny v sacku.. 🙂 Za tie peniazky by som tiez rozmyslala nad privarkom s parkom alebo kuraciu pecienku s ryzou alebo topinky s cesnakom.. 🙂
@cora30 co tak skoricovu.. 🙂
to som mala aj ja na mysli a dokonca ju aj mám . dííííííík......................
@evinkal máte u vás Lidl? sú tam akcie na potraviny, ja som predvčerom kúpila 1/2kg kuracích stehien horných kráááásnych za 0,99, tak kúp kilo, sprav na soli a rasci, k tomu zemiaky a dáky kompót a ešte aj na chlieb Ti výde 😉
@evinkal ja by som urobila zeleninove rizoto - zeleninu kupis bud mrazenu 1-2 vrecka sa zmestis priblizne do 1.50, kilo ryze , taka lacnejsia kupis asi za 1 euro, vystane ti aj na liter mlieka a pecivo, pripadne maslo, ale samzorejme vsetko len to najlacnejsie musis hladat
ja som uz tiez zaregistrovala, ako sa tu zvyknes stazovat na muza, je mi to luto, to je fakt strasne,zit s takym clovekom
este ma napadli tiez - syrokremove alebo brynzdove halusky, aj to kura co baby spominali by sa dalo hadam do 5 eur, inak celkom lacna a fakt dobra polievka je cesnakova kremova - uvaris asi 3 vacsie zemiaky vo vode, pridas vegetu, alebo bujon, co mas doma, potom pridas smotanu na varenie , nechas prevriet, rozmixujes a pridas asi 5 roztlacenych strucikov cesnaku, podavas s oprazenym chlebikom, ten moze byt aj starsi
u nas dnes hrstkova polievka a palacinky s dzemom a cokoladou 🙂
My dnes mame cuketkovu polievku s koprom (mlady muz uz 2 tyzdne papa iba zelene polievky 😀 ) a dusene kuracie na paprike s majorankou a ryzu.
@evinkal tak dnes uz asi meporadim no do buducna zasoby muky ,ryze,zeleniny,cestovín a mas to.nakupovat vo velkom vo velkoobchode alebo velkosklade.neviem skade si no super je metro raqz za mesiac nakupit anapr ryzu mam aj na 2-3m,muku cukor vzdy po 5kg mas deticky tak musis varit!!!!ja mam kopec nazavarane ,namrazene...no asi je to u niekoho dnes fakt tazko z ničoho niečo neuvaríš ☹
Ja dnes morcacie na sposob cíny s ryžou-ked to spočitam tak maso je 4eura-ryza 05 eura a ostatne mam-polievka rascova co je fakt za facku.
My dnes zemiakovu babu,klasicky vyvar s pecenovymi haluskami a kuraci perkelt.
Ďakujem babuľky za radu....kúpila som v lidl ako poradila@beruska.zuzanka,kúpila zemiaky ,ufučkavím a máme ešte dáku čalamádu z lidl-fasa papanica-Ďakujem za inšpirácie,aspoň budem mať vždy poruke rady😀
Ja dnes strapacky s kapustou.
z dlhej chvile pre radosť 😉
http://www.pluska.sk/varime-pecieme/kuriatka-z-...
my sme včera mali tie kuracie kúsky v tatarskej omáčke zo zemiakovou kašou a zeleninou, dnes budú palacinky s tvarohom, čokoládou a čučoriedkovým kompótom.
@dana_l skoro ako normalnu - dam na olej alebo maslo trochu muky, na slabo poprazit, pridam vela, vela pretlaceneho cesnaku a cervenu papriku, este trosku pomiesam, ale len chvilinku, aby cesnak a paprika nezhorkli a zalejem vodou z uvarenych zemiakov (tie si uvarim vopred), dolejem studenou vodou. Ked sa zacne varit, pridam tam tie uvarene zemiaciky a smotanu na varenie, ak chcem taku hustejsiu, tak v troche tej smotany este rozmiesam lyzicu muky. A dochucujem len solou a majoranom.
@michele11 no, ten kalerab spravila mama (mame ju tu teraz do nedele) a teda je to vynikajuce, uplne sladunky ostal, makkucky, no mnamka 😵
Neviete mi náhodou poradiť nejakú dobrú nátierku alebo niečo podobné kde ide aj tatárska omáčka?
Lebo mi ostala zo včera polka a takisto ak sa robí napríklad aj karfiol a podobne, vždy ostane aspoň polka tatarky a nakoniec skončí v koši.
Takze dnes som ukuchtila plnene kuracie prsia sunkou a salamou, potrete horcicou, sprudka opecene, na vypeku opecena cibulka a narezana salame, zaliate vyvarom, vymixovat na hladku omacku, vlozit spat plnene kuracie prsia a dusit. A k tomu ako priloha tarhona 🙂
@dada1212 dada ked ju mate radi tak ju možes dat do hocijakej pomazanky,alebo len tak na pecene varene zemiaky,na topinku,vajickový chleba.......
@majina.b krásne a milené,a pritom jednoduché na nete je viac takách napadov...
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://bigsi...
http://www.squidoo.com/easter-cakes-and-spring-... a milion dalsich inspirujucich

@evinkal , tak to ma mrzí. Aj moj bol taktý, ale už je prevychovaný 😀 Tiež bol náročný- mäso každý deň by chcel, ale už si zvykol.
Dnes má cestoviny, čo tu dávali kočky, decká kupované parené buchty, a kuracia polievka. V noci mal najmenší horúčky, tak som mu hneď ráno oznámila, že dnes nevarím. Tak nečaká zázraky.
Včera mal zemiakový prívarok s párkami, tak sa zalizoval.