icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

atrami
7. apr 2011

@evinkal , tak to ma mrzí. Aj moj bol taktý, ale už je prevychovaný 😀 Tiež bol náročný- mäso každý deň by chcel, ale už si zvykol.
Dnes má cestoviny, čo tu dávali kočky, decká kupované parené buchty, a kuracia polievka. V noci mal najmenší horúčky, tak som mu hneď ráno oznámila, že dnes nevarím. Tak nečaká zázraky.
Včera mal zemiakový prívarok s párkami, tak sa zalizoval.

zajo79
7. apr 2011

@evinkal uz som ta tu zaregistrovala viacej krat ako riesis podobne ... preco to neriesis? zivot je kratky...

cora30
7. apr 2011

poraďte.... kysnutý koláč....... aká má byť plnka, keď momentálne nemám doma kakaový prášok a ani lekvár.

evinkal
7. apr 2011

@zajo79 rtada by som,ale zavezuje ma úver-bohužial..nemala by som kam s deťmi odísť☹

zajo79
7. apr 2011

vsetko sa da... a preco ho posluchas? nenecha peniaze..nema navarene. je to uplne jednoduche. bez urazky, ale mam pocit, ze si mu ustupovala a ustupovala...az je z neho taky despota, ty si ticho, vykecas sa tu... a neriesis nic.

🤐 🤐 🤐

presla som si rozvodom, od rok a pol rocneho dieta isla do roboty aby sme mali co jest... takze ja viem o com pisem

jenie123
7. apr 2011

dnes mame penne so syrovo-spenatovou omackou s kuracim maskom..

@evinkal nastastie manzelovi staci aj rozok s pastekou.. Teply obed ma v praci a na veceru mu staci hocico aj keby sme si mali spravit cestoviny v sacku.. 🙂 Za tie peniazky by som tiez rozmyslala nad privarkom s parkom alebo kuraciu pecienku s ryzou alebo topinky s cesnakom.. 🙂
@cora30 co tak skoricovu.. 🙂

cora30
7. apr 2011

to som mala aj ja na mysli a dokonca ju aj mám . dííííííík......................

beruska.zuzanka
7. apr 2011

@evinkal máte u vás Lidl? sú tam akcie na potraviny, ja som predvčerom kúpila 1/2kg kuracích stehien horných kráááásnych za 0,99, tak kúp kilo, sprav na soli a rasci, k tomu zemiaky a dáky kompót a ešte aj na chlieb Ti výde 😉

zuzana76
7. apr 2011

@evinkal ja by som urobila zeleninove rizoto - zeleninu kupis bud mrazenu 1-2 vrecka sa zmestis priblizne do 1.50, kilo ryze , taka lacnejsia kupis asi za 1 euro, vystane ti aj na liter mlieka a pecivo, pripadne maslo, ale samzorejme vsetko len to najlacnejsie musis hladat

ja som uz tiez zaregistrovala, ako sa tu zvyknes stazovat na muza, je mi to luto, to je fakt strasne,zit s takym clovekom

este ma napadli tiez - syrokremove alebo brynzdove halusky, aj to kura co baby spominali by sa dalo hadam do 5 eur, inak celkom lacna a fakt dobra polievka je cesnakova kremova - uvaris asi 3 vacsie zemiaky vo vode, pridas vegetu, alebo bujon, co mas doma, potom pridas smotanu na varenie , nechas prevriet, rozmixujes a pridas asi 5 roztlacenych strucikov cesnaku, podavas s oprazenym chlebikom, ten moze byt aj starsi

azuz
7. apr 2011

u nas dnes hrstkova polievka a palacinky s dzemom a cokoladou 🙂

kellka
7. apr 2011

My dnes mame cuketkovu polievku s koprom (mlady muz uz 2 tyzdne papa iba zelene polievky 😀 ) a dusene kuracie na paprike s majorankou a ryzu.

kellka
7. apr 2011

@evinkal Fazulovu polievku s parkom a kopu muky do toho, nech sa napcha...

zuzana76
7. apr 2011

@evinkal este ma napadli vajcove halusky - urobis normalne halusky z muky a na to potom das vajce rozslahane, akoby na prazenicu a ked to zhustne, tak je to hotove, k tomu nejaky uhorkovy salat, alebo najlacnejsia konzerva nejake calamady, alebo zavarane uhorky

kellka
7. apr 2011

@atrami Jeeej, ze aka inspiracia... pecienka s ryzou... idem na to!! Mnaaaaaam

titkovamiriam
7. apr 2011

@evinkal tak dnes uz asi meporadim no do buducna zasoby muky ,ryze,zeleniny,cestovín a mas to.nakupovat vo velkom vo velkoobchode alebo velkosklade.neviem skade si no super je metro raqz za mesiac nakupit anapr ryzu mam aj na 2-3m,muku cukor vzdy po 5kg mas deticky tak musis varit!!!!ja mam kopec nazavarane ,namrazene...no asi je to u niekoho dnes fakt tazko z ničoho niečo neuvaríš ☹
Ja dnes morcacie na sposob cíny s ryžou-ked to spočitam tak maso je 4eura-ryza 05 eura a ostatne mam-polievka rascova co je fakt za facku.

babullka1
7. apr 2011

My dnes zemiakovu babu,klasicky vyvar s pecenovymi haluskami a kuraci perkelt.

evinkal
7. apr 2011

Ďakujem babuľky za radu....kúpila som v lidl ako poradila@beruska.zuzanka,kúpila zemiaky ,ufučkavím a máme ešte dáku čalamádu z lidl-fasa papanica-Ďakujem za inšpirácie,aspoň budem mať vždy poruke rady😀

adikad
7. apr 2011

Ja dnes strapacky s kapustou.

majina.b
7. apr 2011
dada1212
7. apr 2011

my sme včera mali tie kuracie kúsky v tatarskej omáčke zo zemiakovou kašou a zeleninou, dnes budú palacinky s tvarohom, čokoládou a čučoriedkovým kompótom.

maculik
7. apr 2011

@dana_l skoro ako normalnu - dam na olej alebo maslo trochu muky, na slabo poprazit, pridam vela, vela pretlaceneho cesnaku a cervenu papriku, este trosku pomiesam, ale len chvilinku, aby cesnak a paprika nezhorkli a zalejem vodou z uvarenych zemiakov (tie si uvarim vopred), dolejem studenou vodou. Ked sa zacne varit, pridam tam tie uvarene zemiaciky a smotanu na varenie, ak chcem taku hustejsiu, tak v troche tej smotany este rozmiesam lyzicu muky. A dochucujem len solou a majoranom.

@michele11 no, ten kalerab spravila mama (mame ju tu teraz do nedele) a teda je to vynikajuce, uplne sladunky ostal, makkucky, no mnamka 😵

dana_l
7. apr 2011

@maculik dakujem. vyskusam. deti asi nebudu jest ale ja urcite 😉

dada1212
7. apr 2011

Neviete mi náhodou poradiť nejakú dobrú nátierku alebo niečo podobné kde ide aj tatárska omáčka?
Lebo mi ostala zo včera polka a takisto ak sa robí napríklad aj karfiol a podobne, vždy ostane aspoň polka tatarky a nakoniec skončí v koši.

chrumka
7. apr 2011

Takze dnes som ukuchtila plnene kuracie prsia sunkou a salamou, potrete horcicou, sprudka opecene, na vypeku opecena cibulka a narezana salame, zaliate vyvarom, vymixovat na hladku omacku, vlozit spat plnene kuracie prsia a dusit. A k tomu ako priloha tarhona 🙂

chrumka
7. apr 2011

@dada1212 Urob syrovu pomazanku: Tvrdy syr nastruhas, pridas k tomu tu tatarsku, vytlacis cesnak podla chuti, dosolis podla chuti a mas hotovo 🙂

A ten karfiol som nepochopila, ze co tam potrebujes konkretne vediet 🙂 Ako sa robi vyprazany karfiol napr?

titkovamiriam
7. apr 2011

@dada1212 dada ked ju mate radi tak ju možes dat do hocijakej pomazanky,alebo len tak na pecene varene zemiaky,na topinku,vajickový chleba.......

titkovamiriam
7. apr 2011

@majina.b krásne a milené,a pritom jednoduché na nete je viac takách napadov...
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://bigsi...

http://www.squidoo.com/easter-cakes-and-spring-... a milion dalsich inspirujucich

zajo79
7. apr 2011

@chrumka ked robia vyprazany karfiol, vzdy im zostane tatarska.. - aj u nas jeme vyprazany karfiol s tatarskou. bez tatarskej by mi ho ani nezjedli.aj som dnes chcela spravit, len sa mi nechce trepat do obchodu.

maculik
7. apr 2011

@dana_l no vies co, mozno ta prekvapia a budu papat - u nas to obom veeeelmi chuti, dokonca aj Petrik papa tak, ze ani nestiham davat (a to on je slaby papkac 🙂