Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zajtra prsíčka na prírodno so šampiňonmi a syrom, hranolky a ryža, zeleninková polievočka, a nejaký koláčik, neviem ešte aký 🙂 ale určite sa po ňom zapráši 😝
pecene kuracie stehna, pecene jaternice, varene zemiaky, tvarohovy kolacik s lesnym ovocim
cestovinovy salatik mnamky
Ahojte,chcela by som Vas kt.tu prispievate poprosit ...Práve pracujem na svojej vlastnej internetovej stránke o vareni a potrebovala by som zozbierat co najviac overenych receptov,ci uz klasickych jedal,alebo aj niakych noviniek kt.ste odskusali...keby mate niektora zaujem,mohli by ste mi niake vase oblubene recepty poslat bud do IP alebo aj sem do témy....Nechcem tam davat recepty,kt.som neodskusala ja,alebo niekto iny...DAKujem .
Len tak pomimo..dnes mame bryndzove halusky 😉
@babullka1 takych stranok mas vela na MMb,varecha,maggi....
ja dnes robím konecne tu sosovicovú a granatír z karfiolu
Dnes asi vafle zo šľahačkou a zajtra vajíčková polievka alebo kalerábová a dusená kur. pečeň - taká na šťave a ryža, A v nedeľu kuraco-hov. polievka s rezancami a niečo s karé asi to máčané v tatarke+múke a na olej a varené zemiačky s čerstvou pažítkou zo záhradky...
@titkovamiriam ale ja by som chcela recepty primo od vas bab z konika...nechem len nieco skopirovat z inej stranky vies. ..Inak granatir s karfiolu som nikdy nejedla.mozes dat recept?
@babullka1 presne ako zemiakový len uvaríš karfiol.osmahnes cibulu na masti alebo oleji pridas červenu papriku,uvarený karfiol nakrajaný na malé kusky a cestoviny 🙂 ,poprípade posypať syrom ,dakto sa to spraviť aj s brokolicou,kalerabom....a k receptom na mmb mam asi 260 su tvoje ak sa ti niektoré hodia ,len asi fotky si budes musieť spraviť lepsie,lebo fotit aj variť je niekedy kríž
@titkovamiriam dakujem, pridam potom aj na stranku,lebo je to zaujmave,este som o takom nikdy nepocula 😉 poslala by si mi prosim link presny na tie recepty ..dakujem,povyberam velmi rada,
mna niekedy recept napadne ked mam doma suroviny a skombinujem 🙂 z dobrych surovín zlý recept nebude-teda ak nespalim cibuľu.No a varím karfioly dva tak z kuska este pravím šalatik-karfiol,šunkova salama,tatarka,smotana,mexicka zmes a ladový šalat.Inak na karfiol by som mohla písať aj sto sposobov-milujem ho v kuchyni aj len tak uvareny s maslom,alebo s nivou či smotanou....s cestovinami,polievku s mrkvou,kremovu na kyslo...vypražaný,mozoček....no idem radšej pracovať ma niak hlad chytá
@titkovamiriam same super veci si napisala...robis chute 🙂 potom ta poprosim ten link.dakujem
dnes lasagne
@babullka1 link na co na ten granatír -nemam ho este na nete ,no cez vikend nahodím
@titkovamiriam ..nie na ten ale na mmb kde mas recepty,ak teda mozem nieco povyberat. 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39004 tak už aj karfiol a pod menom najdes vsetky recepty-pamacka-
@titkovamiriam dakujem velmi pekne... mam co robit 🙂 len kym ich precitam 🙂
@womenne @titkovamiriam díky, vyskúšam 🙂
dnes budú asi lasange
vajíčková polievka a plnená kapusta
@katula1234
ja robím trocha inak halušky do polievky- 1-2 vajíčka /ja robím z 2 a do 5 l hrnca/ - kusok obyčajného masla - asi 30 g, potom pridám soľ alebo vegetu, petržlenovú vňať a postupne pridávam klasickú detskú krupicu s kávovou lyžičkou prášku do pečiva a vymiešam polohustu hmotu. Dávam ich do vriacej polievky - naberiem kávovou lyžičkou o veľkosti lieskového oriešku a dávam priamo do polievky kým nevyplávajú na povrch.
dnes kuracia polievka so spomínanými haluškami, grilované kuracie krídielka a tarhoňu, alebo zemiakovú kašu.
ja robim halusiek niekolko druhov no zaklad je dva tri vajcia-bielka oddelim a vyslaham,Zltka zmiesam s troskou oleja pridam krupicu,soľ,mlieko a nakoniec bielka.Obcas dam pažítku,niekedy,papriku,kari,kusok mrkvy,zeler to je rozne...,kypriaci nedavam vobec ani vegetu
obaľovaný karfiol so zeleninkou 😀
cestoviny so syrovou omáčkou
dnes som robila rybu s feniklom, tak ma napada ako inak sa da fenikel pouzit. Mate nieco osvedcene?
@blanblan fenikel ako rastlinu ci korenie?
Polievka:2 hľuzy feniklu nakrájané na plátky
60 g masla
2 červené cibule
2 strúčiky cesnaku na plátky
2 kg paradajok alebo 4 plechovky lúpaných, posekaných
2 strúčiky cesnaku pretlačeného, extra
700 ml zeleninového vývaru
V panvici rozpustíme 2/3 masla a opečieme na ňom 2/3 feniklu, posekanú cibuľku a cesnak. Pridáme paradajky a varíme asi 20 až 25 minút. Rozmixujeme ponorným mixérom, prípadne ešte pretlačíme cez sitko. Na druhej panvici opražíme na zvyšnej 1/3 masla cesnak a zvyšnú, na jemnučko nasekanú 1/3 feniklu do zlatohneda. Pridáme vývar do pomixovanej polievky, tiež opečený fenikel s cesnakom a krátko, asi 5 minút, povaríme. Ak nám zostala jemná feniklová vňaťka, tak ňou posypeme polievku.
fenikel so sunkou:
fenikle, 50 g kozieho syra, 40 g masla, ⅛ l mlieka, 8 – 10 plátkov surovej šunky, 4 žĺtka, 3 – 4 PL strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, cukor, citrónová šťava
Fenikel umyjeme, rozkrájame na štvrťky, polejeme citrónovou šťavou. V hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, s mletým čiernym korením a s cukrom. Vložíme do nej fenykel a 5 minút ho povaríme. Scedíme, spodnú časť feniklov obalíme plátkami šunky. Formu na pečenie vymastíme a takto upravené fenykle do nej naukladáme. Syr najemno nastrúhame, pomiešame so strúhankou, posypeme vrch a pridáme plátky masla. V mlieku rozmiešame vajcia, dochutíme soľou, korením, postrúhaným muškátovým orechom, pomiešame a zmesou polejeme fenikle. Dáme zapiecť do rúry na 150°C na ½ hodinu.
s rybou zapekany:
1 čerstvý fenikel, soľ, biele mleté korenie, 2 dcl bieleho suchého vína, 0,5 l mlieka, 100 g masla, 50 g hladkej múky, 1 citrón, 50 g údenej ryby, 1 granátové jabĺčko
Fenikel nakrájame na 4-5 kúskov a sparíme v osolenom mlieku s 0,5 dcl bieleho vína. Zapekaciu misku vymastíme maslom, vložíme do nej fenikel, pokvapkáme citrónom, posypeme nadrvenou rybou a dužinou z granátového jabĺčka. Všetko zalejeme hustým bešamelom, ktorý pripravíme z masla, hladkej múky a mlieka. Zapekáme asi 30 minút. Podávame so šalátom.
Ja som dnes robila Zeleninovu polievocku s pismenkami a bryndzove halusky 🙂

@katula1234 🙂 teším sa 🙂