Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zajtra hovadzi vyvar, peceny kralik na slaninke, zemiakova kasa, kompot
Vegetariánsky guláš 🙂
Rajcinova polievka, domaca pizza
Kočky poradte mi nejake bravčove masko na štave 🙂 stale robím to iste bud tam dam kukuricu alebo hrášok ...teraz by som chcela len masko a nejaku dobrú šťavičku napríklad pretlak ? už neviem čo variť
Domáce langoše 🙂 mňam
Hraskova polievka s haluskami,spagety so syrovo-smotanovou omackou..rychla mnamka
Ja mam dnes majstrov tak varim gulas
hovädzí vývar, kurča s ryžou a zajtra maďarský guláš s viedenskou knedľou 🙂
Kyslú polievku (z kyslej kapustovej vody) s klobásku, údeným masom a zemiakmi
@mimka161 ja dávam lečo, na sposob guláša, alebo horčicu 🙂
fazuľová polievka s údeným mäsom, skladané zemiaky, uhorka 🙂
@mimka161 nám chutí bravčové (alebo aj kuracie) v horčicovo-smotanovej omáčke a nie je to nič iné, iba horčica a smotana na šľahanie, žiadna múka, keď to pekne povaríš, samé to zhustne. Ak je to príliš horčicové, tak som dala cukor, ale len tak pomedzi prsty
Dnes gulas, a pecena klobasa s ciernym pivom a cibulkou
Pizza s parmskou šunkou a rukolou http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/646-pizz...
Mrkvová polievka. cestoviny so syrovou omáčkou
zeleninova polievka a ovsene fasirky so zemiakmi.
Segedínský guláš
Na sádle osmažím velkou cibuli do hněda.
Přidám na kostky nakrájené maso (vepřová plec, stehno, klidně i krkovice). Zprudka zatáhnu, přidám asi 4 lžíce mleté červené papriky a pořádně promíchám. Přidám sůl, drcený kmín, mletý pepř, bobkový list a pár kuliček nového koření a zase promíchám.
Podleju horkou vodou a zakryté dusím asi 40 minut. Občas promíchám, popřípadě doleju vodu.
Potom přidám kyselé nebo sladkokyselé zelí, promíchám a spolu dusím dalších asi 30 minut do změknutí.
Potom tam najemno nastrouhám jednu velkou surovou bramboru, doleju vodu podle toho kolik chci šťávy a nechám 10 minut provařit. Škrob z brambory zahustí šťávu.
Nakonec přidám smetanu ke šlehání, minimálně 300 ml.
Dochutíme podle chuti a je hotovo.
Drhnuta zeleninova polievka, biely perkelt kurací zo zeleninou a haluškami.. pernik na večeru s mliekom
marinovane bravcove plece zapecene v alobale so zemiackami, cibulkou, slaninkou a polievku mame hovadziu zo vcera

Varim uz aj na vikend, bravcové pečené so zemiakovou kašou, kurací vývar a upečieme si nejaku sladku dobrotu s detmi 🙂