Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som navarila hrncisko famozneho borscu. Dufam, ze bude co vyzierat cely vikend. Zajtra nevarim nic. 😀
naša večera maková štrúdľa s kakaom
VLÁČNÝ TVAROHOVÝ MOUČNÍK
Suroviny těsto :
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku krystalového cukru
1 prášek do pečiva,
1 hrnek mléka
2 vejce
2/3 hrnku oleje
1 lžíce kakaového prášku + mléko
Suroviny náplň :
500 g tvarohu
2 vejce
1 vanilkový cukr
3/4 hrnku krystalového cukru
1 vanilkový pudinkový prášek
1 hrnek mléka
Ostatní suroviny :
kyselejší marmeláda nebo povidla
Postup :
Tvaroh s celými vejci a cukrem rozmícháme, přimícháme pudinkový prášek a po částech mléko. Rozšleháme na hladkou hmotu.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme celá vejce, olej a mléko a umícháme hladké těsto.
Na menší plech vyložený pečícím papírem nalijeme větší část těsta a rozetřeme po celé ploše.
Na těsto nalijeme rovnoměrně tvarohovou náplň. Na ni lžičkou poklademe hromádky marmelády nebo povidel.
Do zbytku těsta vmícháme kakao a zředíme trochou mléka. Rozlijeme po povrchu moučníku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Krájíme až po vychladnutí.
mliečna polievka z fazuľových strukov, bravčový rezeň, mastené zemiaky so zelenou cibuľkou a petržlenovou vňaťou, šalát z pekinskej kapusty
Záhorácka fazuľová polievka s rezancami http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/532-zaho...
My sme mali dnes zeleninovu polievku s krutonami, od včera kapustu s rebrami a zemiačkami a dnes este som prirobila tagliatelle s bryndzou a kuracim masom, ako dezert tiramisu v poharoch 🙂
Vyvar, holandské rezne, zemiaky, uhorkovy salat
my sme vcera nevarili..tak dnes slizikova polievka lebo nam chyba kedze vcera nebola a druhe grilovany encian s opekanymi zemiakmi 🙂
doteraz som stala pri hrncoch a dnes bude super obedik v prevedeni svieckova s domacou knedlou a bravcove masko 🙂
Zapekana cuketa s paradajkami a so syrom
zapekané bagetky so šunkou a nivou
Bryndzové halušky so slaninou
Kuracie rolky so syrom a slaninou + ryža
https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-rolky...
naša večera tuniakové cestoviny
Výborná kysnutá pizza http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1050-vyb...
V nedelu sme neplanovane boli u svokrovcov tak som nevarila.tam sme mali hovadzi vyvar a rezne so zemiakmi a uhorkovy salat.nabalili nas tak sme malu aj na pondelok.dnes som varila spenatovu polievku so zemiakmi a vajickom a pecene kura s ryzou.zajtra dojeme polievku a spravim granadir.bude aj na stvrtok-dovarim len polievku zeleninovu.
dusena pecienka na cibulke, ryza a kysla uhorka
dusený losos so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom 🙂
Špagety bolognese ☺
maso so syrom a volskym okom a k tomu zeleninovy salat, trosku zdravsie 🙂 ale mnamka, odporucam 🙂
Kelova polievka, francúzske zemiaky
parene buchty 🙂
Na zajtra som dala prsia do marinady, nakrajane na rezance, hranolky, ryza, zelenina a domaci dresing
Domaca pizza s paprikovou salamou,sampinonmi,feferonkami,syrom a cervenou paprikou 🙂

Hlad.muka,drozdie,voda,sol a olivovy olej