Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
takže rajčinová sa nekoná ale frankfurtská 🙂 našla som dva párky kt. treba urýchlene spotrebovať
my dnes máme šalátikovú polievočku-mňamky
my dnes kremovu brokolicovu polievocku s chlebovymi krutonmi...malicka si pochutnala 😝
Už podojedané, dnes hubník so syrom ....
zapekaný karfiol s cestovinou a karfiolovo zeleninová polievka s krupicovými haluškami 🙂
šošovicová-palacinky 😉
včera zemiaková kaša, karfiol, tatarka....zo zvyškov kaše šúľance 😉
dnes jablková žemľovka 😎
Ahojte, sice sem neprispevam, ale obcas si vas precitam a uz som sa zoparkrat aj inspirovala 🙂
Nemate niektora nejaky dobry recept na mäso s tarhoňou?
polievka od nedele a rajčinová, pečené kura na zelenine, ryža 😉
dnes kuraci vyvar a vyprazane sampiony so zemiakmi a tatarkou..
@michalag napríklad toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13350
a celkovo sa hodí tarhoňa skoro ku všetkému, ja ju robievam aj k pečenému kurčaťu, k bravčovému mäsu na prírodno a podobne.
a dnes máme šalátový prívarok a zajtra bude to kuracie rizoto s tarhoňou 🙂
@michalag Mäsko ako máš rada a k tomu tarhonu ja ju zbožnujem k španielskym vtačkom-mnaaam,k dusenému na zeleninke na leči... 🙂
@dada1212 @titkovamiriam dakujem .... ja ju tiez milujem ale od strednej som ju este nemala 😅 a vcera som na nu dostala veeeeelku chut, tak snad sa mi ju podari aj spravit
@michalag ja idem zrovna robit zajtra brav. plece s tarhonou. Narezem si ho na kocky, osolim dam na cibulke prudko osmazit trochu pokorenim a podlejem, potom dusim. zahustim s hladkou mukou rozslahanou v pohariku vody. a na tarhonu ma zvlast recept
Pouzivam tu tarhonu v modrom sacku
na cely sacok 1 dcl oleja, poprazit -miesat a pridat potom 1/2 litra vody, zakryt asi min. nechat a potom podla potreby este podliat 2,5 dcl vody. a podla chuti dosolim. je to osvedceny recept. robi sa ako ryza ale bez cibule, mi ju nevarime ako obyc. cestovinu 😝
dnes bola zeleninova polievocka a zemiaky s tvarohovo-klobasovo-pazitkovou omackou
My sme dnes mali pizzu a kremovu hraskovu polievku. 🙂 varil tatino 😉 kedze ja som este len dosla domov.
my sme dnes mali zeleninovú polievku a kuracie soté so šampiňónmi a slovenskou ryžou, zajtra by som chcela urobiť vyprážaný karfiol so zemiakovou kašou, ak natrafím na pekný karfiol 😉
dnes vajickova polievka s mrkvou a pecienka na cibulke s ryzou 🙂
morcacie rizoto a polievku este neviem.. 😅 a palacinky
Dnes porová-krémova polievka s bagetkou a od včera granatír. Momentálne decká pýtajú len lievance, takže večer asi aj tie.
hrachova polievka a palacinky s tvarohom
kuraci perkelt s kolienkami a polievku asi nejaku zemiakovu....
pekný dníček maminky 🙂 pre mna by bol krajší, keby som nemala v noci také desivé sny ☹ 😠 .... ale to asi preto, že je manžel tento tyž. na nočných 😖 😢 ... no ale to je o inom 😅 ... a späť k vareniu, idem kuchtiť hubovú polievočku zo zemiačikmi a kuracie pečienky na cibuľke s ryžou 😝
...my dnes sosovicovu polievku s parkom a pecene zemiaky so syrom a smotanovym dressingom 😝
aj my dnes sosovicovu polievku a druhe sosovicu na orientalny sposob s volskym okom a pecenou klobaskou...manzela porazi z tej sosovice 😀 😀 😀

@anaxamon nakladať sa mi to veru nechce, to si uhádla 😀, asi to istí polievka...
A nevieš, či sa môže hliva mraziť?