Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kvojtanikova inac ja to robim z hovadzieho masa a v tlakovom hrnci
@a2303 prepáč že ti odpisujem až teraz, ale nebola som tu skôr:
2 baklažány, 250g mozzarella, 1paprika, 1 mrkva, 250g drvené paradajky, 4 žĺtky, sezam, bazalka, olej, soľ, korenie
Baklažán prekrojíš, dužinu vydlabeš. Nasolíš, necháš 15 minút odstáť, opláchneš pod vodou a osušíš. Na panvici zohreješ olej, pridáš papriku, mrkvu a dužinu baklažánu.
Ochutíš soľou, korením a opražíš. Pridáš drvené paradajky, bazalku, ochutíš soľou a korením. Varíš tak 30 minút.
Baklažán naplníš zmesou, mozzarellu nastrúhanú nadrobno a žĺtky zmiešaš a poleješ tým baklažán.
V rúre pečieš tak 20 minút. A na konci posypeš sezamom 😉
Ahojte - tak aj zas niečo pridám pre inšpiráciu 🙂 😉 zajtra budú cestovinky so smotanovou omáčkou, k tomu brokolica na pare a nastrúhaná Niva s Goudou na vrch 😝 😅 ... á rozhodovalo sa že aj ryžový nákyp s marhuľami - no to bude na večeru 😀 😝 😝 😵
A prosím Vás o nejaký super receptík na hovädzie mäsko - ale mám také prerastané blankami - takže nebudú to plátky --- ale niečo šťavnaté prosíííím ---píšte na inšpirku do nedele 🙂 Ď 🙂 A 🙂 K 🙂 U 🙂 J 🙂 E 🙂 M 😉
Na baklažán mám výýýýborný receptík.: ošúpať, nakrájať na tenké plátky, opražiť na olivovom oleji z oboch strán a ukladať do misky.: baklažán, potrieť roztlačeným cesnakom, pokvapať citrónovou šťavou a povegetovať.. a znova baklažán, cesnak, citrónová šťava, vegeta a dokola.. potom nakoniec zaliať olivovým výpekom a nechať vychladnúť.. jedávam to na raňajky s chlebíkom, je to vynikajúce najsam suprové raňajky na svete...
dnes a zajtra kremova porova polievka, lasagne, karfiol ako momocek, tvarohovo-ovocny kolacik, muffiny
ja dnes varím tekvicovú polievku a tortily plnené morčacími prsiami a čínskou kapustou
dnes mame francuzske zemiaky 🙂 🙂
Ja dnes urobim asi mraz.zeleninku Findus (ta sa mi zda nalepsia)musi byt azijska kuchyna,krasne vonia.Dotoho kur.masko na kocky orestujeme,pokvapkame soj.omackou osolime a k tomu hranolky. 😀
Fazuľová polievka s údeným, malej kurča na smotane, kolienka 🙂 a možno aj nejaký dezertík, keď sa mi bude chcieť 🙂
polievka fazulovo-sosovicovo-hrachovo zeleninova 🙂 rybie file a zemiakova kasa
Dnes lekvárové perky -naposledy som ich jedla u babky ako malé dieta 🙂 ,zemiakova baba s udenm mäsom a cesnakova polievka.
kuracia polievka,vyprážana fašírka z kuracich žaludkov-pyre-šalát 🙂
rezancová polievka, zeleninové fašírky s opekanými zemiakmi, pizza rožky..
baby poradte nejaku rybu bez kostičiek okrem pangasa??
@bubinko83 kazdy lepsi filet (tuniak, losos, zralok, treska), urcite ma kosti aj pangas, nepoznam tvora bez kostí
@luciferova ,dakujem tak možno ma aj pangas kosti ale vieš ako som to myslela kosti ako napr. v kaprovi. 🙂 Chcem to dat synčekovi preto sa pytam.
Fazuľová polievka zo včera,langoše zo včera a moravské koláče budú dnes čerstvo upečené
@bubinko83 Ja davam malemu tresku, lososa ale z domacich aj pstruha co nas tata chytil, velmi pekne sa daju kosticky oddelit a je to vyborne masko 🙂
Aj makrela je vyborna,das tam trosku korenia na ryby,a zapecies na pol hodinky,po upeceni vytiahnes iba chrbtovu kost,my ju malej casto robime🙂
dievčatá poraďte niečo na rýchlo-celé doobedie som strávila na zubnej pohovosti-už druhý deň :( ..ledva dýcham malý obedoval u mamy teraz spinká ale niečo na večeru-ďakujem 😉
@luciferova pstruha milujem aj ja ,ale to sa mu bojim dat niekedy najdem dost zakernu kostičku.Ale dakujem snad niečo vyberiem z toho čo ste napisali 🙂

@atrami kam?? aj ja chcem ísť NR albo TN??