Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zajtra pečené kura s hráškovou ryžou a nejaký zeleninový šalát + tekvicová polievka, makový koláč
zostane určite aj na nedelu + tiramisu
a na pondelok zapekané zemiaky s kyslou smotanou a šunkou + zelenina
Dostala som 2 patizony tak z nich spravim placky iba ako chutovku. Na obed bude pecene kurca s petrzlenovymi zemiacikmi a zeleninova polievka.
Zeleninove rizoto dnes a vcera boli kuracie prsia opecene na masle so zemiakmi a uhorkovym salatom...mrkvova polievka s vajickom k tomu 🙂
Nase manu od minuleho stvrtka (kedze som tu dlhsie nic nepridala): stvrtok-piatok sme mali kotlikovy gulas, v sobotu jahodove lievance, nedela rezniky a zemiakova kasa + miesany salat, pondelok sme mali spagety s klobaskovou omackou, v utorok vyprazany karfiol so zemiakmi s vnatkou, streda opat spagety v takomto teple nam nic ine ani nechutilo, no a vcera som robila leco so slaninkou a klobasou a co je najlepsie, ostalo aj na dnes 😀 🙂
Menu*
Ja spravim dnes na obed palacinky, zajtra premyslam, ze by som spravila len nejaky lahky salat s kuracim maskom a topinkami a v nedelu by som chcela spravit plnene kuracie rezne ale na prirodno s ryzou a nejakou omackou. Tak pekny vikend pred sebou 🙂
Mliecna zemiakova polievka. Zo vcera zostali fasirky zo syrom, spravim k nim ryzu, vcera sme mali varene zemiaky osmazene na troche cibulky.
Dnes:Zeleninová polievka s haluškami, fliacky s kapustou a uhorkovy šalát
@zuzka34 ďakujem za tip na marinádu. Do marinády zvyknem dávať rôzne bylinky, ale kôpor som ešte neskúšala, ale určite ho skúsim dať.
zasmažená polievka, zemiakovo cibuľový šalát, ryba
@nikawero12 kopor som neskúšala dať do marinady ani ja, ani ho moc nemusím... alebo ho zameniť za inú bylinku 🙂
Fasirka plnena vajickom,zemiakova kasa,rajc.-cibul.salat,polievka hraskova s haluskami,bublanina z ribezli 🙂
pre manžela domáce fliačky s dusenou sladkou kapustou a slaninkou, pre mňa fliačky s makom alebo tvarohom
Polievka ľahká zeleninova a lievance + varenú kukuricu, ale v tychto teplotách to budeme jesť asi týždeň... 😅
Práve som dovarila: cukinová polievka, filé a losos na masle s bylinkami, zemiakové pyré, dusená zelenina
Dnes zemiakove placky s bravcovym pikantnym sote 😉 zajtra slepaci vyvar, plnene kuracie rezniky, ryza a uhorkovy salat alebo broskynovy kompot, kolac (este uvidime aky)
Karfiolova polievka, morcaci steak s dusenou zeleninou
dnes falošná kapustnica chlebíkom
ráno hrianky z kváskového chleba s cviklovou nátierkou
na obed boli placky - cuketa, hokaido, cesnak, mleté vločky, cesnak a dala som sneh z bielkov, k tomu paradajkový šalát
na večeru budú zbytky - kto si čo nájde
na zajtra sú naložené kuracie krídelká na gril
Zemiaky na paprikas, madarsky gulas knedlik
Cuketove placky 😉
my na raňajky sme si dali krupicovú kašu s grankom
Baby, poprosila by som Vás o recept na nejaký super čučoriedkovy koláč. Na internete je veľmi veľa receptov, ale ja by som chcela nejaký vami overený a odskúšaný. Nejaký rýchly, čo si dáme na večeru. 😉
Ďakujem.
Dnes sme mali menu:ranajky-krupicova kaša s medom a škoricou, obed-hovedzi vývar, špagety s rajcinovy omáčkou s guľkami mletého mäsa, nastrúhaný parmezán na vrch,večer: obložené rožky.
@rakywanda to mas super, ze mas klimu. My doma veru takuto vymozenost nemame a stat v takych teplach este pri hrncoch da fakt zabrat
my dnes kuracie na kari s ananasom a jasminova ryža ...

Sladky obedik, mnaaam. Parene buchty s kakaom a maslom🙂