Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
henikav dam to do mojej témy od A po Z nápady na rýchle večere tak potom nakukni 😉
my máme zo včera,dnes nevarím
Heni - cestovinu s vajíčkom, alebo špagety. Ja dnes asi halušky s kapustou, alebo tiež s vajíčkom. Tak isto ťažko pracujúca
žena 😉 😉 😉 ,ktorá proste skoro vždy nestíha... 😅 😅 😅 . Ale rodina ešte hladná nebola...
mukky dakujem nakuknem
daniz, dik za napady, ja varim tiez, ale moja rodina uz hladna chodi domov, tak nemozem povedat ze by neboli hladni, oni su hladni vzdy 😀 Maly sice vajicka od malicka nezje, ale vcera mi spapal chlebik vo vajicku, normalne som neverila 😵
No a v poslednej dobe chce stale vecerat dvakrat a nikdy nechce dva razy to iste, ale dnes bude len jedna vecera, lebo prideme domov az okolo 19-20tej, tak nestihneme dvakrat varit a vecerat
Heni, myslela som to tak, že aj chlebík s masťou a pažítkou je super. A keď je najhoršie tak aj perníky s mliekom, čajom. A mm
má v mraziaku "protikrízový balíček" -balík hov.mäsa na steaky... Ale ináč mám v mraziaku vždy nejaké pirohy, parené buchty,
knedlu a s toho už sa niečo dá vymyslieť.
no to aj ja mam vzdy chladnicku, aj mrazak vzdy natrieskane, aj spajzovu skrinu, manzel sa stale rozculuje, ze su tam zasoby na tri mesiace 😀 ale ja obcas pridem neskoro domov, okrem toho vela cestujem, tak je dobre mat vzdy doma nieco pod zub.
ahojte ja dnes varim kapustovu polievku a bravčove na zelenine s ryžou a zemiakmi 🙂
ahojte ja dnes spagety s pasteku 🙂
susi 😕 ako?to je čo prosím ťa?
ja akurát varím cestoviny so šunkovo-syrovou omáčkou
no po precitani to vyslo hlupo nevies co je pašteka?(pasteta)(bôcikova,udena,pecenova.......) 😀 😀 😀
susi ja viem co je paštéta 😀 ale špagety s paštétou? 😀
alebo to ako malo byť zvlášť? 😕 😀
zeleninová polievka a masové guličky v rajč. omáčke z Lidlu + zemiaky, nechcelo sa mi variť...
mukky skus.uvaris spagety.do hrnceka si das tu pastetu podla chuti a das si tam maslo a na miernom ohni zohrejes, rozmiesas na hladko a vylejes na spagaty a zamiesas.
tak u nás boli včera cestoviny so syrovou omáčkou + kukurica + šunka
šunku som nedala do omáčky, lebo by sa tam stratila, ale som ju poopekala do chrumkava a nasypala na zarobené cestoviny na tanieri, nech to má aj efekt 😀
dnes som dojedala, mm bol na vifonke a po 22. ešte chlebová diéta 😀
ja som mala na 2. večeru lokše s kačacou paštétou a jogurtovo-višňovú zmrzlinu 😉
mám pocit, že ešte by to niečo chcelo 😀
len som nestihla odfotit nalozený tanier 😀
ty opakuješ 😝 ja som ich robila už včera 😀
neviem, mne tá šunka v omáčke zamiešaná príde taká stratená a takto sa mi to páčilo na tanieri, aj som si chcela odfotiť, ale nestihla som 😀
mm, že blééé, ale potom sa umúdril a pekne povedal čo mu tam chýba, čo by si tam pridal, on je taká papulisko, že každá iná by sa urazila, ale mňa už nerozhádže 😀
😀
ja som na jarnej cibulke opiekla šunku,pridala 1 lyzicku pretlaku,orestovala,nastruhala tvrdý syr,nechala trosku roztaviť,priliala 2 sladké smotany,pridala syr v crievku a este 2 trojuholničky syru,povarilo sa to asi 10 minut a finíto 😀
k tomu boli farfalle z lidla 😀 su super 😉
mňam 😀
a ty? 😀
ja som na troške oleja popražila dva strúčiky cesnaku, naliala šlahačku + trocha mlieka, pridala nastrúhaný syr (len Eidam, ale keby nie som tehu, tak dám aj nivu), syr v črievku, najskôr len jeden, ale pridala som ešte jeden, lebo sa mi zdalo riedke, šup kukuricu z konzervy, oregano + nejaké provensálske bylinky (či čo to bolo), syr sa rozpustil, trošku som povarila a hotovo 🙂
šunka len opražená na troške oleja mimo
cestovinky sme mali vrtulky z tesca 😉 také menšie, ale mňam
mm aj napriek tomu, že ofrflal, tak si dal aj druhý krát na druhú večeru a ja ešte aj dnes som mala porciu na obed
inak takéto som mm ešte nerobila, tak bola premiéra, on stále len špagety s morcadellou a syrom si dá keď ho napadnú cestoviny 😀
😀 😀
moja zlatá ja tomu tvojmu by som dala 🙄 by si varil sám 🙄 😀
moj trest pre mm je ked mu nevarím a vtedy si 3 krát dobre rozmyslí ci ma bude štvať 😀
ono ta omacka je najprv riedka ale ona tuhne chladením sa netreba toho zlaknut....
ja nedavam nic aromatické uz do toho-ako bylinky obcas cesnak tiez
inak moze sa dat aj syr aj bryndza ak lubite,ale syr treba dat
zajtra mamke zemiakové pyré + vymyslenú fašírku v rúre pečenú + cviklu (na železo 😉 )
vymyslená fašírka bude asi normálka + tvrdý syr + pór a ešte uvidím čo si tam prihodím
voľakedy som robievala v remoske niečo ako fašírku + syr + podusené kuracie pečienky na cibuľke (posekané nadrobno) + sneh, nech je to ľahšie a ako mäsový koláč
ale teraz pečienky nejem, takže túto variantu ee
tata bude mať bravčové stehno na kocky na zelenine dusené asi s cestovinou alebo ryžou
to som mala v mrazáku trošku mletého mäsa a trošku stehna na kocky, tak som si vymyslela takéto dva chody 😀
akurát ešte neviem kedy to uvarím, lebo príde konečne kamoška s malou na návštevu doobeda, tak uvidíme
to by u nás nezabralo, by vydržal dlhšie ako ja 😀
starého chlapa už nezmením a som zvyknutá, ja to tak neberiem, len mu vždy poviem, že každá iná by mu dala
a hlavne chcem vedieť, čo mu tam chýba, keď nechutí
ale minule ma o.... lebo, že granatír ee, že nič moc a potom si po čase pýtal a hovorí, že veď ten minule bol dobrý ... a potom ho nezabi 😀 😀 😀
hej, veď viem, ale zdalo sa mi to veľmi riedke a jeden syr navyše to nepokazil 😀
s bryndzou si to neviem predstaviť, to sa mi nejak nehodí ... ja si vždy predstavujem chute, ktoré sa mi hodia a podľa toho idem 😉
😀 😀
ty ma vzdy rozosmejes uz ani neviem z coho sa smejem ale smejem sa 😀 😅
juj si sa nejak rozšupla s tým varenim 😀 uzi si to lebo o chvilu budes rada ked zjes aspon jogurt 😀 😀
šak neslop, nebude ti tak rehotno 😀 😀 😀
veď to 😒
potrebovala by som na leto opatrovateľku aj pre mňa, čo mi bude variť ... chcelo by to nejakú normálnu babičku ☹
musím urobiť ešte do leta prieskum mrazených hotoviek, lebo to budú asi moje naj kamošky ...
už fakt end 😉 dobrúúú
😀
ze pozdravujem kámošky 😀
Dnes fazuľková polievka - taká hustejšia a čerstvé pečivo.
zapekané cestoviny s klobáskou (+paradajkový pretlak+kečup+cesnak+oregano)..pre malého s brokolicou 😅
..zapekane zemiaky s tofu + kysle uhorky.. 🙂
kremova brokolicova polievka a sunkove fliacky 😉

ja dnes idem varit, bravcove kare na prirodno so sampionmi a s tarhonou. k tomu urobim nejaky fajny zeleninovy salatik 🙂