Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
polievka zo vcera a dnes druhe granadir..poobede pride striga 😠 tak hadam nejaky dezert prinesie.. 😉
dnes bude vývar, lebo deti sú choré ☹ a ešte sa bude dojedať mleté masko so zemiakmi
ja dnes bravčove masko na zelenine ,kolienka,uhorkovy šalat 😵
u nás dnes palacinky 😉
žemľovka
varím malému bravčové karé s brokolicou a cestovinou, ja som už dva dni sama doma, manžel preč, dávam si tuniaka v konzerve, lebo môj muž ho neznáša. nechce sa mi variť 😒
máme zeleninkovú polievku s krupkami, kuracie špalíky s ryžou a rano som upiekla bábovku 😉
fazuľová mliečna polievka s údeným mäskom a zemiakové placky so syrom (detičky) a mäsom (MM) 🙂
rajčinová polievka, bolonské špagety, na večeru pizza pre malú a pre nás tuniaková a bryndzová nátierka s čerstvým pečivom a zeleninou 😉
@titkovamiriam tak si to uži 😵
@elina313 ja robievam z pita chleba, napr. v tescu a bille mavaju pravidelne, napln - osmahnem na panvici maso, lubovolne okorenim. do naplne, nakrajana uhorka, rajcina, cibulka, na co mame chut. a zalievam jogurtom zmiesanym s korenim a horcicou. este posypem nastruhanym syrom
ja obdivujem,ako vyvarate. teda varenie by bolo OK, ale to vymsylanie. obcas sa vami aj inspirujem.
chcem sa opytat, ci mate jedalne listky dopredu premyslene, napr.na tyzden, lebo ja nad tym rozmyslam, s dennymi improvizaciami ma to prestava bavit.
dnes som sa zmohla na zeleninovu polievku - udusit mrkvu, hrasok, zemiaky, karfiol, trochu zaprazky. na veceru asi spagety so syrom a kecupom
ha,ha,ha, - minipizze s Lidla....aké výživné a časovo náročné 😀 😀 😀 😀 - šunkové sú naj..
@miselka11 - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941&ord... - akurát som si to trošku prispôsobila (dala tam všeliaké dbrotky, čo máme radi aj na pizzi - cibulku, klobásku, šunku, salámu, feferony, šampiony, nivu, údený syr aj eidam klasický), ale sú bombastické 😉 🙂 urobíme častejšie 😵
zeleninová polievočka so špenátovými haluškami+pre syna a manžela ešte tvarohove halušky 🙂
dnes varil aj moj synátor. Jeho recept? 😀 Šupnúť autíčko do mikrovlnky a zapnúť. Uvarené šup-šup, len ,,voňu" budeme vetrať asi týždeň 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
zeleninová polievka a palacinky 🙂
baby ako robite francuzke zemiakmi s klobasou???????ja som nasla recept aj s kyslou smotanou +slahackova smotana teraz sa mi to pecie a mam tam nenormalne vody až mi vyteka s pekaca smrad po celom byte nechapem z coho to je tam tolko vody može byt z tej slahackovej smotanz aleso zemiakov??????
@mariana0915 ja robím taktohttp://www.dobre-jedlo.sk/hlavne-jedla/francuzs... , ale bez kyslej smotany, dávam len šľahačkovú smotanu zmiešanou so sladkou smotanou na varenia a vajíčkom
@mariana0915 , ja keď dávam šlahačkovú smotanu pri zapekaní, tak dávam pod pekáč, plech s vodou, tiež mi to vyteká a to čistenie ma nebavilo.
@miriamr presne podla toho som to robila 😝 ale asi vela zemiakov som dala tak bolo aj viac vody tak co už už to amma hotove teraz vetram kuchynu 🙂
@atrami no aspon nesom sama ja som tiež už ku koncu dala pekac len bez vody voda ma ani ennapadla ja trdlo ale tak co už človek sa uči na vlasnych chybach 😝
@mariana0915 mne sa to nestáva, tak si myslím, že buď bol veľmi plný pekáč a ešte jedna vec, robíš to zo surových alebo varených zemiakov?

Ahojte maminky, prosím poraďte mi dobrý receptík na plnené tortily...... ďakujem 😉