icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

sisanka
10. máj 2011

@vivienkata uplne jednoducho...sojove kocky povaris asi 20min v bujone,scedis a osmahnes na cibulke a cesnaku...pridas mrazenu zeleninu a podusis do makka...dochutis solou,vegetou,sojovou omackou, korenim a pridas uvarenu ryzu...zamiesas, posypes petrzlenovou vnatou a hotovo 🙂

sisanka
10. máj 2011

@kiribaby ja robievam tieto a su uplne vyborne a makke http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19377

tepka
10. máj 2011

Plnenú papriku mňam...zajtra držkovú 😉

tepka
10. máj 2011

Skúste toto ak sa vám nechcú struhať zemky a chcete dačo na rýchlo tak tu su take liptovské halušky...uvariť zemky na drobno tak isto fliačky cestoviny uvariť zmiešať a pridať bud kyslú smotanu a posoliť a na vrch bud cibulku praženu alebo slaninku alebo sa to dá z bryndzou urobiť je to fajné... 😝

luciole
10. máj 2011

@miselka11 presne moj problem + este skomplikovany tym, ze pri babatku jedine nieco bleskurychle a samozrejme vzdy loteria, co pouzit, aby mu to nespravilo zle ☹

miselka11
10. máj 2011

@peepka no, je to ako za trest veru.. drzim palecek pri porode.. 😉

atrami
10. máj 2011

@miselka11 , najlepšie zbehnúť do reštiky. Ja som to tak riešila, kým som nemusela pre malého variť. 😀

miselka11
10. máj 2011

@luciole tak to ma caka tiež.. 😉 takze mam sa na co tesit?? 😉

miselka11
10. máj 2011

@atrami ja to tak aj niekedy riesim, len nemam vzdy ist s kym a samej je mi to divne..

atrami
10. máj 2011

@miselka11 , no ja som si brala aj do obedára 😀 Tiež mi to bolo divné. Si priamo z NM?

miselka11
10. máj 2011

4 km od NM byvam, ty si odkial?

miselka11
10. máj 2011

@atrami 4 km od NM byvam, ty si odkial?

miselka11
10. máj 2011

@atrami ked som pracovala v BA, tak mi to bolo uplne jedno, ked som bola niekde v meste pracovne vybehnuta v case obeda, tak som zasla sama na obed a bolo mi to uplne prirodzene, tu mam z toho uple iny pocit. ale pojdem raz a uvidim, kaslem na vsetkych. aj tak sa za tie peniaze, za co kupis menicko neda doma navarit, nehovoriac o case a nervoch.. 😒

lucka1987
10. máj 2011

dnes mam navareny gulas 😉 riadne zahusteny len zemiakom 😉 a trochu pikantny 😝

iinuska
10. máj 2011

spagety s masom

miriamr
10. máj 2011

fazuľa na kyslo a palacinky 😉

horalka777
10. máj 2011

zeleninova polievka, ryba obalena v koreni a muke, opecena na masle, zemiaky a uhorkovy salat 😎

mia258
10. máj 2011

Dnes - cícerové guľky s paradajkovou omáčkou a cestoviny 😵

kaara1980
10. máj 2011

ja som varila dubákové rizoto a ja som si k nemu ešte urobila sojové mäso

titkovamiriam
10. máj 2011

@mia258 ako sa robia tie guľky?,omáčku asi viem ale guľky ani netuším a najstarší syn miluje cícer,pohánku a podobne veci 😉

bambi2
10. máj 2011

@mia258 nemyslis falafel?? ten je z ciceru... ale hod recept prosim ak to nebude ono, ja milujem cicer... 🙂

luciole
10. máj 2011

@miselka11 každopádne 😉

titkovamiriam
10. máj 2011

a dnešné mňamky-po práci kavička a zmrzka,mrveničková polievka,medailonky a jednoduchý dezertík vyšľahané žltka s cukrom 😉

mia258
10. máj 2011

@bambi2 nie, falafel poznám, tiež to robím. Ale je to veeeľmi podobné, neviem ako robíš ty 😉

@titkovamiriam
2 plátky chleba (bez kôrky) alebo suchší rožok, 75g parmezánu, 400g cíceru (suchý je lepší na tvarovanie), cesnak, 2 lyžičky oregana, bazalka, 1 vajce, 1 lyžica oleja, 550ml paradajok v konzerve, pol malej cibule, 200g cestovín

Rozmixuješ chlieb s 50g pokrájaného parmezánu. Pridáš cícer, cesnak, oregano, bazalku, soľ a čierne korenie. Prileješ vajíčko a spojíš do hmoty.
Vytvaruješ guličky (pôjde ti to ľahšie, keď si na ruky kvapneš trochu oleja). Rozložíš na plech a pečieš tak 15 minút. Pre istotu ich aspoň raz obráť, aby sa nepripiekli.
Omáčku robím tak: V hrnci spením cibuľu na oleji, zalejem paradajkami, pridám oregano, soľ, korenie a povarím. Nakoniec pridám trošku bazalky.
Dnes som podávala so širokými rezancami, v podstate môžeš použiť hociaké cestoviny. A navrch ešte postrúhaný syr 😉

bambi2
10. máj 2011

@mia258 a cicer namocis do vody ci ako?? ja zvyknem v zeleninovom bujone pre chut namocit cicer... bez bujonu je to take bez chuti...

titkovamiriam
10. máj 2011

@mia258 super 🙂 dakujem, už som si to vytlačila a skusim to spraviť mnaaam 😀

renatad
11. máj 2011

dnes diviačik so smotanou a šampinony + cestovinka, dnes to vidím na bezpolievkový deň 😀

lucikatn
11. máj 2011

Dobre ranko! Nemate nejaky osvedceny recept na morcacie stehno? Najlepsie nejaku rychlovku aby som nestala pri sporaku pol dna 😀 vdaka

sissik
11. máj 2011

tak konecne sa pripajam aj ja😉
bravcove na hrasku, ryza a uhorkovy salat
@lucikatn mozes zapiect so zeleninou a syrom. ak pre maleho, tak som robievala sote z akehokolvek masa so zeleninou, co bola v mrazaku. k tomu cestoviny alebo ryza