Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kiribaby ja robievam tieto a su uplne vyborne a makke http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19377
Plnenú papriku mňam...zajtra držkovú 😉
Skúste toto ak sa vám nechcú struhať zemky a chcete dačo na rýchlo tak tu su take liptovské halušky...uvariť zemky na drobno tak isto fliačky cestoviny uvariť zmiešať a pridať bud kyslú smotanu a posoliť a na vrch bud cibulku praženu alebo slaninku alebo sa to dá z bryndzou urobiť je to fajné... 😝
4 km od NM byvam, ty si odkial?
@atrami ked som pracovala v BA, tak mi to bolo uplne jedno, ked som bola niekde v meste pracovne vybehnuta v case obeda, tak som zasla sama na obed a bolo mi to uplne prirodzene, tu mam z toho uple iny pocit. ale pojdem raz a uvidim, kaslem na vsetkych. aj tak sa za tie peniaze, za co kupis menicko neda doma navarit, nehovoriac o case a nervoch.. 😒
dnes mam navareny gulas 😉 riadne zahusteny len zemiakom 😉 a trochu pikantny 😝
spagety s masom
fazuľa na kyslo a palacinky 😉
zeleninova polievka, ryba obalena v koreni a muke, opecena na masle, zemiaky a uhorkovy salat 😎
Dnes - cícerové guľky s paradajkovou omáčkou a cestoviny 😵
ja som varila dubákové rizoto a ja som si k nemu ešte urobila sojové mäso
@mia258 ako sa robia tie guľky?,omáčku asi viem ale guľky ani netuším a najstarší syn miluje cícer,pohánku a podobne veci 😉
@bambi2 nie, falafel poznám, tiež to robím. Ale je to veeeľmi podobné, neviem ako robíš ty 😉
@titkovamiriam
2 plátky chleba (bez kôrky) alebo suchší rožok, 75g parmezánu, 400g cíceru (suchý je lepší na tvarovanie), cesnak, 2 lyžičky oregana, bazalka, 1 vajce, 1 lyžica oleja, 550ml paradajok v konzerve, pol malej cibule, 200g cestovín
Rozmixuješ chlieb s 50g pokrájaného parmezánu. Pridáš cícer, cesnak, oregano, bazalku, soľ a čierne korenie. Prileješ vajíčko a spojíš do hmoty.
Vytvaruješ guličky (pôjde ti to ľahšie, keď si na ruky kvapneš trochu oleja). Rozložíš na plech a pečieš tak 15 minút. Pre istotu ich aspoň raz obráť, aby sa nepripiekli.
Omáčku robím tak: V hrnci spením cibuľu na oleji, zalejem paradajkami, pridám oregano, soľ, korenie a povarím. Nakoniec pridám trošku bazalky.
Dnes som podávala so širokými rezancami, v podstate môžeš použiť hociaké cestoviny. A navrch ešte postrúhaný syr 😉
@mia258 super 🙂 dakujem, už som si to vytlačila a skusim to spraviť mnaaam 😀
dnes diviačik so smotanou a šampinony + cestovinka, dnes to vidím na bezpolievkový deň 😀
Dobre ranko! Nemate nejaky osvedceny recept na morcacie stehno? Najlepsie nejaku rychlovku aby som nestala pri sporaku pol dna 😀 vdaka

@vivienkata uplne jednoducho...sojove kocky povaris asi 20min v bujone,scedis a osmahnes na cibulke a cesnaku...pridas mrazenu zeleninu a podusis do makka...dochutis solou,vegetou,sojovou omackou, korenim a pridas uvarenu ryzu...zamiesas, posypes petrzlenovou vnatou a hotovo 🙂