icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mimiqa
3. júl 2021

Rýchla večera 😅nechce sami variť 🙊

oira
3. júl 2021

A vecera... dnes nevarena 😉

oira
3. júl 2021

@mimiqa ani mne... ☺

mimiqa
3. júl 2021

@oira 😅🤣😂👏

mimiqa
4. júl 2021

Ryza fasirky salat 🙊

mimiqa
4. júl 2021

Este visnovu bublaninu teraz 🙊neskutocne otravoval chlap na kolac 🤣

anjelic
4. júl 2021

Vývar a cestovinou, bravčová panenka na jablkách k tomu pečené zemiaky a miešaný šalát

oira
4. júl 2021

Dnes bol dezert len kupovana zmrzka... 🍦

oira
6. júl 2021

Cinska ostrokysla a tvarohove muffiny 😊

aduskatt
6. júl 2021

Pečené nové zemiaky s cesnakom a saturejkou - umyté zemiaky som prekrojila na polovice, osolila, pridala cesnak a saturejku, poliala tekvicovým olejom a dala piecť na 40 minut na 180 st.
Panenka so zeleninovou omáčkou s červeným vínom - panenku som nakrájala na medailónky asi 1 cm široké, naolejovala z každej strany a opiekla som každý kúsok na rozpálenej panvici z oboch strán, asi tak minutu. Mäso som dala nabok. do panvice na výpek som dala nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, posypala jemne múkou a nechala orestovať. Pridala som kvalitné suché červené víno ( Primitivo) asi deci , balzamikový ocot, trochu worcestrovej omáčky, smotanu na šľahanie a máličko trstinového cukru, osolila, okorenila, Keď začala zmes vrieť, vložila som naspäť maso aj so šťavou, ktorú pustilo a nechala ešte 5 minut prevrieť.
Šalát - poľníček, baby špenát, červená cibuľa, paradajky
dresing - tekvicový olej, jablkový ocot, med, horčica

ajsha123
7. júl 2021

@oira môžem poprosiť recept na tu ostro kyslú? Manžel minulý týždeň spomínal, že by si dal... V živote som to nejedla... 🤦‍♀️

aduskatt
7. júl 2021

Orechové palacinky - vajíčka, štipka soli, smotana, trochu oleja, trstinový cukor, mleté orechy, múka - zo surovín urobiť cesto na palacinky a piecť klasicky.
Vanilkový preliv - 4 dl vody, trochu cukru, vanilkový puding, ktorý sa klasicky varí s mliekom - všetko spolu uvariť
Jahodovoružová omáčka - jedlé lupene ruží som najskor preliala trochou vriacej vody a nechala pol hodiny postáť. Na suchú panvicu som dala trochu cukru upáliť na karamel, na to som dala nakrájané jahody, vyliala ružové lupene aj s vodou, nechala prevrieť a pridala nasekanú mätu.

henrikir
9. júl 2021

zeny vy ste ake sikovne, keby sa mne tak chcelo, ako sa mi nechce varit v tomto teple. dnes to vidim len na tvarohove gulky preliate horucimi cernicami a malinami.

anjelic
9. júl 2021

Predvčerom pre manžela šóška (okrem jeho ju už nikto neje 🙄) takže pre nás "pizza" z rožkov, včera kôprový prívarok s vareným vajíčkom a dnes zeleninovo-mäsové karbanátky a k tomu hráskové pyré 🤗

oira
11. júl 2021

Raňajky od manzela (roladu som vcera spravila ja 😉)

oira
11. júl 2021

@ajsha123 Do cisteho vyvaru z nedele som vsypala sacok mrazenej azijskej zmesi. Pridala som hlavne sojovu omacku tmavu, trochu worchesteru a trochu rajcinovej salsy takej ten sladko palivej. Sojova tmava je nutnost, ostatne dla chuti. Povarila som..
V salke som zmiesala trochu vody a zemiakovy skrob, vliala za staleho miesania. To polievka chyti tu mazlavu konzistenciu. V salke som rozhabarkovala este vajicko a na konci vliala zasa za staleho miesania.

mirro
11. júl 2021
rakywanda
11. júl 2021

Dnes bude čevabčiči so zemiakmi. Poobede cuketovy koláčik.

chrumka120
11. júl 2021

ja mám v chladničke tri druhý tofu a už druhý týždeň rozmýšľam co s tým :D

adriannasvk
11. júl 2021

@chrumka120 udene tofu nakrajaj jemne paprikou popras,sojovou polej a opec z kazdej strany,k tomu bud chlieb a horcica alebo zemiaky a tatarka....z dalsieho by som spravila natierku alebo na zelenine s ryzou

oira
11. júl 2021

Obed dnes také retro a bez polievky. Krkovička na kapuste, slaninka a cibuľa.

anjelic
11. júl 2021

Klasika 🤗: vývar, rezne v cestíčku s ryžou a uhorkovým šalátom, a cheesecake s bielou čokoládou 🥧a jahodami 🍓👌🏽

chrumka120
11. júl 2021

@adriannasvk tu nátierku pozriem, asi z toho prírodného... to ma ani nenapadlo, dakujem

anjelic
13. júl 2021

Šóška pre manžela a pre zvyšok rodiny cestoviny so syrovou omáčkou 😋

adulikka
13. júl 2021

Fazuľová polievka a cesnakový posúch .

marty_4
13. júl 2021

dnes sme robili fasirky a k tomu zemiakovu kasu, zajtra mam v plane robit rizotko so zeleninou a uhorkovy salat 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nina19833
14. júl 2021

@adulikka to by som si hneď dala, dávno som nemala taký dobrý posúch a riadne cesnaku naň. počkám si na chladnejší deň a idem na to :D

svetlana261
14. júl 2021

Paradajková polievka zo syrom, dusené kuracie štvrte s ryžou a uhorkovy šalát 🥗

anjelic
14. júl 2021

Dnes taký ľahky letný obed: nové zemiaky s bryndzou a pažítkou alebo omelety plnené s guacamole 🥑