Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Pečené nové zemiaky s cesnakom a saturejkou - umyté zemiaky som prekrojila na polovice, osolila, pridala cesnak a saturejku, poliala tekvicovým olejom a dala piecť na 40 minut na 180 st.
Panenka so zeleninovou omáčkou s červeným vínom - panenku som nakrájala na medailónky asi 1 cm široké, naolejovala z každej strany a opiekla som každý kúsok na rozpálenej panvici z oboch strán, asi tak minutu. Mäso som dala nabok. do panvice na výpek som dala nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, posypala jemne múkou a nechala orestovať. Pridala som kvalitné suché červené víno ( Primitivo) asi deci , balzamikový ocot, trochu worcestrovej omáčky, smotanu na šľahanie a máličko trstinového cukru, osolila, okorenila, Keď začala zmes vrieť, vložila som naspäť maso aj so šťavou, ktorú pustilo a nechala ešte 5 minut prevrieť.
Šalát - poľníček, baby špenát, červená cibuľa, paradajky
dresing - tekvicový olej, jablkový ocot, med, horčica
Orechové palacinky - vajíčka, štipka soli, smotana, trochu oleja, trstinový cukor, mleté orechy, múka - zo surovín urobiť cesto na palacinky a piecť klasicky.
Vanilkový preliv - 4 dl vody, trochu cukru, vanilkový puding, ktorý sa klasicky varí s mliekom - všetko spolu uvariť
Jahodovoružová omáčka - jedlé lupene ruží som najskor preliala trochou vriacej vody a nechala pol hodiny postáť. Na suchú panvicu som dala trochu cukru upáliť na karamel, na to som dala nakrájané jahody, vyliala ružové lupene aj s vodou, nechala prevrieť a pridala nasekanú mätu.
zeny vy ste ake sikovne, keby sa mne tak chcelo, ako sa mi nechce varit v tomto teple. dnes to vidim len na tvarohove gulky preliate horucimi cernicami a malinami.
@ajsha123 Do cisteho vyvaru z nedele som vsypala sacok mrazenej azijskej zmesi. Pridala som hlavne sojovu omacku tmavu, trochu worchesteru a trochu rajcinovej salsy takej ten sladko palivej. Sojova tmava je nutnost, ostatne dla chuti. Povarila som..
V salke som zmiesala trochu vody a zemiakovy skrob, vliala za staleho miesania. To polievka chyti tu mazlavu konzistenciu. V salke som rozhabarkovala este vajicko a na konci vliala zasa za staleho miesania.
Dnes bude čevabčiči so zemiakmi. Poobede cuketovy koláčik.
ja mám v chladničke tri druhý tofu a už druhý týždeň rozmýšľam co s tým :D
@chrumka120 udene tofu nakrajaj jemne paprikou popras,sojovou polej a opec z kazdej strany,k tomu bud chlieb a horcica alebo zemiaky a tatarka....z dalsieho by som spravila natierku alebo na zelenine s ryzou
@adriannasvk tu nátierku pozriem, asi z toho prírodného... to ma ani nenapadlo, dakujem
Fazuľová polievka a cesnakový posúch .
dnes sme robili fasirky a k tomu zemiakovu kasu, zajtra mam v plane robit rizotko so zeleninou a uhorkovy salat 🙂
Paradajková polievka zo syrom, dusené kuracie štvrte s ryžou a uhorkovy šalát 🥗

Rýchla večera 😅nechce sami variť 🙊