icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

maculik
12. máj 2011

@jarunka111 prosimta, ako robis tu kremovu brokolicovu? ja som raz skusala a bola taka velmi riedka, tak neviem, ci som dala vela vody, alebo ci to tak ma byt, ake mnozstvo coho davas? ďaki 🙂

my dnes zeleninovu vlockovu zo vcera a maso som chcela spravit morcacie take sprudka opecene a potom este do truby a na to taku omacku z papriky, samp., slaninky a syra a zaliat smotanou, ale rano v obchode nemali slaninku, tak uvidim, ci to spravim aj bez toho, ta slaninka tam taku dobru chut dodava.

@zabka4 mnam, vyzera dobre to rizoto, musim vyskusat, ja milujem rizoto a tiez som x-krat skusala take, ako kedysi v jedalni robili (to bolo hadam jedine jedlo, ktore mi tam chutilo lepsie, ako doma), ale nepodarilo sa.

lucka1987
12. máj 2011

@maculik ahoj aj ja robim kremovu brokolicovu, ale tak ze osmazim si na masle trochu sesnaku ( ked to jedia aj deti tak len malicko) a zalejem mliekom, dam tam zeleninku aku chcem, ked chem len brokolicovu, tak tam dam len brokolicu, pripadne hrasok a tak... a zemiaky, a necham varit a cele to rozmixujem 😅 a nakoniec trochu zelenej petrzlenovej vnate az tam cosi plava 😉 pripadne jeden rozkrajany zemiacik

maculik
12. máj 2011

@lucka1987 dakujem. A mas ju taku hustejsiu, ci taku normalnu, riedku? Ta moja nebola vtedy zla, chutovo bola vyborna, len bola taka velmi riedka. Tak neviem, ci mam dat az 2 brokolice, lebo zase ked dam menej vody, tak sa to zje hned v ten den a ja varim polievku na 2-3dni.

lucka1987
12. máj 2011

@maculik zabudla som dodat.. ked chem napriklad mrkvovu kremovu polievku tak dam viac mrkve, ked chcem . no zaklad mam vzdy rovkaky.. na cesnakovom alebo aj cibulovom zaklade dam uvarit mlieko, donho zeleninu a zemiaky ktore mi to zahusia a uz len mixujem, nepridavam ziadne slahacky ani zasmazky nerobim.. 😉

lucka1987
12. máj 2011

@maculik no ona je husta podla mnozstva zemiakov... tie mi to zahustia.. ked to rozmixujem a zda sa mi to riedke tak tam este zamixujem jeden dva varene zemiaky... a ja varim sice pre dvoch ale jeme to dlho a aj mm na cestu zabalim ked ide do zahranicia, a staci mi jedna brokolica bohato

maculik
12. máj 2011

@lucka1987 super, dakujem. Vidis, ja som s tym zemiaky nemixovala a davam smotanu, ale vyskusam ich tam dat, mam doma brokolicu, chcela som robit zapekanu, no vyskusam to na tu polievku. A pridam k tomu mrkvu, ked uz idem experimentovat, tak riadne 😉 😀

mariana0915
12. máj 2011

@jarunka111 ahoj ja robim takto brokolicovu kremovu 🙂
do hrna si dam brokolicu a nalupane a nakrajane zemiaky zalejem vodou okorenim a este tak aj dam smotanu na varenie a dam varim ked je to makke tak to rozmixujem 🙂
ked chces hustejsiu tak viac zemiakov 🙂 a do toho opeceny chlebik 🙂

lucka1987
12. máj 2011

@maculik zemiaky rozmixovane to dobre zahustia... 😉 ja ju mam vzdy kremovu hustu pekne.. uz sa stalo ze som to prehnala so zemiakmi a musela som ju riedit 😀 😀

maculik
12. máj 2011

@lucka1987 inak, mas super status 🙂

lucka1987
12. máj 2011

@maculik dik.. mm ma prekvapil na den matiek, (aj ked som este neni) tak som mu vravela ze aky je multufunkcny, ze co by som bez neho robila 😀 😀 ved sem tam treba pochvalit tých nasich chlapov 😀 😀

maculik
12. máj 2011

@lucka1987 veru, veru, chlapi su radi, ked su chvaleni, teda ten moj si na to potrpi, a to je uz 40r chlap 😝 😀

mnam, mnam, tesim sa na tu polievku 😵

a inak, sme skoro susedy, ja som z okr.Puchov 🙂

lucka1987
12. máj 2011

@maculik jej no super.. ja som tam chodila na strednu na hotelovku 😉 som konkretne z Pruziny a ty?

jarunka111
12. máj 2011

@maculik neviem presne množstvá surovín, ale robím tak, že dávam veľa brokolice a ešte aj trocha zemiakov. Keď sa to uvarí, tak to všetko rozmixujem a tie zemiaky to vlastne aj zahustia. A ešte dávam sladkú smotanu (ale nie vždy) a ochutím aj cesnakom. Na tanier posypať syrom a opečeným chlebíkom. Nezahusťujem múkou, ak sa to zdá príliš husté, radšej to dolejem vodou a prevarím 😉

iinuska
12. máj 2011

karfiolovo- hraskova polievka , pecene masko s dusenymi zemiakmi a hlavkovy salat

zucha
12. máj 2011

u nas dnes kapustnica a hovadzi husty gulas

akika722
12. máj 2011

baby čo zajtra variť??? 😨 😨 😨

lucka1987
12. máj 2011

@akika722 zajtra, nieco zdrave a vyzivne. po tyzdni dojde mm. rozmrazuje sa mi pekne prerasteny bocik 😀 😀 😀 tak urobim bocik s pecenymi zemiakmi a cervenou kapustou dusenou 😝

mariana0915
12. máj 2011

baby potrebujem niejaky recept na lievance
😵 😵 😵

lolinkamaminka
12. máj 2011

@mariana0915 na nete ich najdes kopec 😀 staci si len vybrat 😉 ja odporucam jablkove 🙂

lolinkamaminka
12. máj 2011

ja som vcera stavila na polotovary - gordon bleu z lidlu - vrelo odporucam, jednoduche, chutne a lacne..ku tomu opekane zemiaky ( jasne ze tiez mrazene 😉 ) a dnes som spravila zemiaky na kyslo s volskym okom...zajtra bude ocista - salat z cinskej kapusty, ladoveho salatu, redkoviek, uhorky a cibulky, s troskou susenej bazalky a vegety natur ( je vyborna, bez glutamanu a takmer neslana ) , a dalej palacinky alebo gofry, este uvidim co sa mi bude viac chciet 😀

lolinkamaminka
12. máj 2011

@iinuska poradis prosim? ako robis tu karfiolovo-hraskovu polievku? dakujem 🙂

titkovamiriam
12. máj 2011

@mariana0915
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36280
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34711 nieco z mojich no na mmb je spustu receptov
a dnesna polievocka zeleninova s vajičkami v hrnci a v tanieri a rizotko so sojovým mäsom

mariana0915
12. máj 2011

@titkovamiriam dakujem hladaal om len som nejak nemohla najst ale nakoniec som nasla 😉

miriamr
12. máj 2011

rajčinová polievka, plnené kapustné listy so zemiakmi

iinuska
12. máj 2011

@lolinkamaminka urobim zasmazku z oleja a muky, zalejem studenou vodou, dobre premiesam, aby nevznikli hrudky, pridam sol, kmin, ked zacne voda vriet prihodim karfiol, hrasok, dnes som dala aj brokolicu, povarim, a z vajicka a muky a trosky soli urobim redsie cesticko, ktore potom vlejem do polievky, povarim este 2 minutky a polievka je hotova

akika722
12. máj 2011

@lucka1987 😀 😀 😀 😀 😀 mojho by si na take nenalakala 😅 jemu všetko mastne vykrajujem preč.. 😅 ale zato slaninu a klobasy to hej...bleee

ja zajtra robim cestoviny penne s boloňskou omáčkou,,,ale aj toto si bude jesť sam 😝 neznašam mlete mäso 😖

tomika
12. máj 2011

Ahoj,ja som dnes robila to čo som minuli tyžden videla v Bezservitky.Varila to tá zumba žienka-neviem meno.Ona tam dávala kuracie prsia-ja som mala doma safaládky-robila som z toho 🙂 .Na oleji upražime nadrobno posekanu cibulku,pridáme huby,potom pokrájané kuracie prsička,trožka opražime,podlejeme vodou a dusime.Ked su skoro hotové pridáme paradajkovy pretlak,kukuricu (konzervu),hrášok.Ešte dusime a nakoniec zjemnime smotanou.Rozvalkáme listkové cesto,nakrájeme na štvorce.Na štvorec dáme z mäsovej zmesi,urobime taku taštičku,a v rure zapečieme.(Vyšlo mi 6 taštičiek).Čo mi zostalo z tej zmesi k tomu možeme urobiť ryžu,alebo makarony.Aj syn mi to zjedol 🙂 .

lolinkamaminka
12. máj 2011

@iinuska fiha to znie zaujimavo, vyskusam urcite, lebo ja robim zeleninovu z mrazenej zmesi a tu az nakoniec bud zahustim zasmazkou alebo robim do nej krupicove halusky..ale toto tiez musi byt fajn, dakujem 🙂

egyptanka
12. máj 2011

nejaky tip co so skysnutym mliekom?

luciferova
12. máj 2011

@egyptanka urob z neho tvaroh alebo upec kolac 🙂