Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak uz sme vsetko aj spakovali 😀 mozem rozmyslat co uvarit na veceru
😀
cessy, no chut by bola, ale vydrzali sme do nedele 😉 a ostalo, takze mame aj dnes, cez tyzden 😉
jaj aka dobra tema 😀
pridam sa!my sme mali vcera zemiakove knedle s dusenou kapustou a pecenu krovicku 😎 a kedze sme to vsetko vcera zozobkali 😅este som vecer dorobila palacinky 😅 tak som dnes varila spagety s omackou z domacich zasob-t.j.masova pomazanka,fazulova pomazanka,do toho kecup,taveny syr a cesnak.hotovo,este ostalo aj na zajtra chvalabohu 😉
nás nabalili zo svadby, rezne, ryža, kapustnica, sviečková, koláče, takže najbližšie nevarím... 😀
lyo 😠 😠
som hladná a ty toto 😠 😀 a ako bolo,dobre?zabavila si sa? 😅
cez víkend bolo hovädzie dusené s lečom + ryža + šalát (ja cvikla na železo 😉 )
a ešte si mm v nedeľu zaželal "modranskú polievku"
modranská polievka 😀
cca. 3 kg rôznej zeleniny (mrkva, kaleráb, kapusta, trošku petržlenu a zeleru (lebo to nikto neje), karfiol, zemiaky) ... uvaríme domäkka 😀
tentokrát sme si pridali aj kuracie krky, ale nemusia byť
podstatné je, že nejde ani o polievku ako o varenú zeleninu s vegetou 😀
vývar si dáva mm zvlášť s rezancami
dnes sme dojedali, polievku ešte máme aj na zajtra
zajtra je v pláne vysmážaný karfiol + varené zemiaky + tatarka + šalát ... mňamky, mňam
zeleninová polievka + parené buchty 😉
A dojedáme,dojedáme,dojedáme... 😀 😀 😀
nevariiim, mamina priniesla uz navarene 🙂
cess,dakto sa má 🙄 😀
ja budem varit poobede ale este to nemá konkrétne kontury v mojej hlave tak potom napísem čo a či vobec som niečo uvarila 😀
lalus tie buchty by som si dala mnam 🙂
my mame dnes slepaci vyvar a francuzske zemiacky
ahoj mukky
wolfka a aký salat ides robit?ak uhorkový tak sa obliekam a o chvilu som u teba 😀
milujem vyprážaný karfiol aj brokolicu a kašu zemiakovu veľmi ,ale aj varené a na vsetky sposoby zemiaky😅 /moj mm mi ju šlahá s mixerom,som ja ale pánske dieťa,čo? 😀 /
ahoj wan 😵
akurat idem buvať 😔
ja som vcera robila kuracie do tortily...prsia na tenke rezance som okorenila a ovegetila,na silnom ohni orestovala,az kym neboli hotove...minutu pred koncom som pridala papriku na rezance,cibulu,paradajky a korenie - chicken fajitas..panvicu bez tuku som rozohriala na silnom ohni,plamen stiahla,vlozila tortilu a nastruhala som na nu syr,prikryla kym sa nezacal tavit,potom som este pridala trocha lad.salatu nakrajaneho,dala na to maso,zabalila a otocila na ruhu stranu,nech sa opecie a pekne drzi...
dnes budu asi bryndzove halusky 😎
sladke sny mukky 🙂
mukky nie je sama, ja som práve vstala, malý ešte chrní 😀
my sme spali 4 hodiny,teraz varím 😀 a mm za 10 minut doma z roboty 😀 no ááááá? 😀 počká 😀
muky bolo fajn, ale už sa človek nedokáže tak zabaviť, ako za slobodna, alebo bez detí 😀 , pokiaľ tam boli deti, tak som bola v jednom kole, ani som nestíhala nič sledovať a ani som nestíhala jesť, ale mladší prekvapil, spal do 3 do rána, vtedy 1x pýtal kojenie, spal jak drevo unavený...
no a tak som zlnivela, že nemusím variť, ale aspoň sa viac venujem deťom, no dochádza mi fantázia, neviem, akú polievku mám navariť..., naposledy som varila v piatok 😅
dnes boli grilovane kuracie prsia,zemiakova kasa a dusena zeleninka thai. Na zajtra prave varim spenatove rizoto s kuracim maskom, nasa oblubena mnamka 😵
my sme mali spagety bolegnese 🙂
zuziq - daj pls recept na to špenátové rizoto 😉
lyon uplne jednoduche za pol hodinku hotove - kuracie prsia na male kusky orestujem na oleji, pridam 2 az 3 struciky cesnaku, vegetu a podusim. Potom do toho hodim jeden spenatovy pretlak mrazeny, necham to roztopit a pridam sladku smotanu. To vsetko spolu povarim, aby to bolo huste a zmiesam s klasicky uvarenou ryzou. 😉
ahojte kucharky 🙂
nepoznate nejaky overeny recept na nieco zo soje? nejako ich namarinovat alebo nejake sote z toho, tak by som si dala, aj som pozerala na internete nejaky recept, ale tak ak mate nieco odskusane , rada by som vyskusala, mam rada aj pikantne, tak moze byt aj nieco take. dakujem
zuzana my sme robievali zo soje chili con carne:
sojove kocky alebo slize prevarit vo vriacej vode s bujonom, vegetou a sojovou omackou. Nechat odstat, staci chvilku. Potom z masa vyzmykat vodu, hodit na panvicu s olejom a cibulkou a hodit do toho fazulu z plechovky - ja davam jednu cervenu v slanom naleve a jednu bielu. Moze sa pridat aj v pikantnom naleve napriklad. Toto chvilu podusit a nakoniec pridat malicky paradajkovy pretlak,chili, pripadne aj trosku kecupu. Je to veeelmi fajne. Papame to vacsinou iba s chlebom ale hodi sa napriklad aj ryza 😉 A to iste sa da robit aj s bravcovym ci hovadzim maskom
ja som varila cestoviny farfalle so šunkou,sušenými paradajkami,"normálnymi paradajkami",pestom a sladkou smotanou,na to syr,bolo fantastické ako z reštaurácie a niečo nové 😅
lyon no,viem 😀
zuzi, dakujem, to chilli con carne znie dobre, asi vyskusam, nejako mi teraz maso az tak nesmakuje, tak skusam ine varianty, vdaka za napad
No my dnes pečené zemiaky v rúre s cesnakom a rascou a s pochúťkovou smotanou
zeleninová polievka je od včera..a k tomu zemiakový paprikáš s kyslými uhorkami...malý mi určite povyjedá najmä tie uhorky 😀

ja robim peceny bok ,ako rebra ... a kapustu knedlu