icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

vladkaz1
2. máj 2010

ja robim peceny bok ,ako rebra ... a kapustu knedlu

henikav1
2. máj 2010

tak uz sme vsetko aj spakovali 😀 mozem rozmyslat co uvarit na veceru
😀

inkinka
3. máj 2010

cessy, no chut by bola, ale vydrzali sme do nedele 😉 a ostalo, takze mame aj dnes, cez tyzden 😉

kostri
3. máj 2010

jaj aka dobra tema 😀
pridam sa!my sme mali vcera zemiakove knedle s dusenou kapustou a pecenu krovicku 😎 a kedze sme to vsetko vcera zozobkali 😅este som vecer dorobila palacinky 😅 tak som dnes varila spagety s omackou z domacich zasob-t.j.masova pomazanka,fazulova pomazanka,do toho kecup,taveny syr a cesnak.hotovo,este ostalo aj na zajtra chvalabohu 😉

lyongirl
3. máj 2010

nás nabalili zo svadby, rezne, ryža, kapustnica, sviečková, koláče, takže najbližšie nevarím... 😀

mukky
3. máj 2010

lyo 😠 😠
som hladná a ty toto 😠 😀 a ako bolo,dobre?zabavila si sa? 😅

mama.wolfka
3. máj 2010

cez víkend bolo hovädzie dusené s lečom + ryža + šalát (ja cvikla na železo 😉 )
a ešte si mm v nedeľu zaželal "modranskú polievku"

modranská polievka 😀
cca. 3 kg rôznej zeleniny (mrkva, kaleráb, kapusta, trošku petržlenu a zeleru (lebo to nikto neje), karfiol, zemiaky) ... uvaríme domäkka 😀
tentokrát sme si pridali aj kuracie krky, ale nemusia byť
podstatné je, že nejde ani o polievku ako o varenú zeleninu s vegetou 😀
vývar si dáva mm zvlášť s rezancami

dnes sme dojedali, polievku ešte máme aj na zajtra

zajtra je v pláne vysmážaný karfiol + varené zemiaky + tatarka + šalát ... mňamky, mňam

lalus
4. máj 2010

zeleninová polievka + parené buchty 😉

daniz
4. máj 2010

A dojedáme,dojedáme,dojedáme... 😀 😀 😀

cessy
4. máj 2010

nevariiim, mamina priniesla uz navarene 🙂

mukky
4. máj 2010

cess,dakto sa má 🙄 😀
ja budem varit poobede ale este to nemá konkrétne kontury v mojej hlave tak potom napísem čo a či vobec som niečo uvarila 😀

wandeirra
4. máj 2010

lalus tie buchty by som si dala mnam 🙂
my mame dnes slepaci vyvar a francuzske zemiacky

ahoj mukky

mukky
4. máj 2010

wolfka a aký salat ides robit?ak uhorkový tak sa obliekam a o chvilu som u teba 😀
milujem vyprážaný karfiol aj brokolicu a kašu zemiakovu veľmi ,ale aj varené a na vsetky sposoby zemiaky😅 /moj mm mi ju šlahá s mixerom,som ja ale pánske dieťa,čo? 😀 /

mukky
4. máj 2010

ahoj wan 😵
akurat idem buvať 😔

apna
4. máj 2010

ja som vcera robila kuracie do tortily...prsia na tenke rezance som okorenila a ovegetila,na silnom ohni orestovala,az kym neboli hotove...minutu pred koncom som pridala papriku na rezance,cibulu,paradajky a korenie - chicken fajitas..panvicu bez tuku som rozohriala na silnom ohni,plamen stiahla,vlozila tortilu a nastruhala som na nu syr,prikryla kym sa nezacal tavit,potom som este pridala trocha lad.salatu nakrajaneho,dala na to maso,zabalila a otocila na ruhu stranu,nech sa opecie a pekne drzi...

dnes budu asi bryndzove halusky 😎

wandeirra
4. máj 2010

sladke sny mukky 🙂

lalus
4. máj 2010

mukky nie je sama, ja som práve vstala, malý ešte chrní 😀

mukky
4. máj 2010

my sme spali 4 hodiny,teraz varím 😀 a mm za 10 minut doma z roboty 😀 no ááááá? 😀 počká 😀

lyongirl
4. máj 2010

muky bolo fajn, ale už sa človek nedokáže tak zabaviť, ako za slobodna, alebo bez detí 😀 , pokiaľ tam boli deti, tak som bola v jednom kole, ani som nestíhala nič sledovať a ani som nestíhala jesť, ale mladší prekvapil, spal do 3 do rána, vtedy 1x pýtal kojenie, spal jak drevo unavený...
no a tak som zlnivela, že nemusím variť, ale aspoň sa viac venujem deťom, no dochádza mi fantázia, neviem, akú polievku mám navariť..., naposledy som varila v piatok 😅

zuziq
4. máj 2010

dnes boli grilovane kuracie prsia,zemiakova kasa a dusena zeleninka thai. Na zajtra prave varim spenatove rizoto s kuracim maskom, nasa oblubena mnamka 😵

katarina.banska
4. máj 2010

my sme mali spagety bolegnese 🙂

lyongirl
4. máj 2010

zuziq - daj pls recept na to špenátové rizoto 😉

zuziq
4. máj 2010

lyon uplne jednoduche za pol hodinku hotove - kuracie prsia na male kusky orestujem na oleji, pridam 2 az 3 struciky cesnaku, vegetu a podusim. Potom do toho hodim jeden spenatovy pretlak mrazeny, necham to roztopit a pridam sladku smotanu. To vsetko spolu povarim, aby to bolo huste a zmiesam s klasicky uvarenou ryzou. 😉

zuzana76
4. máj 2010

ahojte kucharky 🙂

nepoznate nejaky overeny recept na nieco zo soje? nejako ich namarinovat alebo nejake sote z toho, tak by som si dala, aj som pozerala na internete nejaky recept, ale tak ak mate nieco odskusane , rada by som vyskusala, mam rada aj pikantne, tak moze byt aj nieco take. dakujem

zuziq
4. máj 2010

zuzana my sme robievali zo soje chili con carne:
sojove kocky alebo slize prevarit vo vriacej vode s bujonom, vegetou a sojovou omackou. Nechat odstat, staci chvilku. Potom z masa vyzmykat vodu, hodit na panvicu s olejom a cibulkou a hodit do toho fazulu z plechovky - ja davam jednu cervenu v slanom naleve a jednu bielu. Moze sa pridat aj v pikantnom naleve napriklad. Toto chvilu podusit a nakoniec pridat malicky paradajkovy pretlak,chili, pripadne aj trosku kecupu. Je to veeelmi fajne. Papame to vacsinou iba s chlebom ale hodi sa napriklad aj ryza 😉 A to iste sa da robit aj s bravcovym ci hovadzim maskom

mukky
4. máj 2010

ja som varila cestoviny farfalle so šunkou,sušenými paradajkami,"normálnymi paradajkami",pestom a sladkou smotanou,na to syr,bolo fantastické ako z reštaurácie a niečo nové 😅

mukky
4. máj 2010

lyon no,viem 😀

zuzana76
4. máj 2010

zuzi, dakujem, to chilli con carne znie dobre, asi vyskusam, nejako mi teraz maso az tak nesmakuje, tak skusam ine varianty, vdaka za napad

daniz
5. máj 2010

No my dnes pečené zemiaky v rúre s cesnakom a rascou a s pochúťkovou smotanou

lalus
5. máj 2010

zeleninová polievka je od včera..a k tomu zemiakový paprikáš s kyslými uhorkami...malý mi určite povyjedá najmä tie uhorky 😀