Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lyongirl tak aspon pomazanky mas iste. A napr. buchticky pecene alebo dukatove s nejakym jogurtom alebo ovocim? je to sice skor ako olovrant alebo desiata, ale v pripade nudze... A natierka je super jednoducha, kuracie masko z polievky nakrajam na kusky, alebo sa da aj pomixovat, k tomu zelenina z tej istej polievky, trosku soli, masla a paradajkoveho pretlaku. Ak deti zjedia, tak dochutit bylinkami a je to.
dnes sme varili halušky s bryndzou a pochutkovou smotanou 🙂
@kibuk my sme to mali vcera 😀 ja viem,ze nedela,ale nejako som na to mala chut 🙂 a mala som domacu bryndzu. no mnam. 😉 dnes sme mali len rezance s makom 😝 chcela som dukatove buchticky,ale v celom meste som nezohnala. totalne sa mi nechce uz varit 😖 zajtra nejake maso,asi na nejaky cinsky sposob 😅
@michele11 jezis, ja ti tak dakujem! ani nevies, aku si mi urobila radost 🙂 recept na tuto natierku som hladala uz roky,ale neviem, preco som vsade natrafila len na tu variantu s vajcami.. ja som totizto tuto natierku ako decko strasne lubila v skolke ale nevedela som ani za svet prist na to, ako sa robi.. ta s vajcami tiez nie je zla, no ale nie je to ono, to je skor prazenica... ale tato mazlava MNAM! 😵
diky!
@michele11 ja milujem pomazanky z vareneho masa 😀
dnes ma prekvapili deticky Milan ma ustne maturity tak bol skoro doma robil vyprazany syr a zemiaky a michal k tomu robil vajíčkové placky-mnam mnam na to tatarka a napratala som do prasknutia a fasirka skoncila u psa v miske 😀 lebo ju nechcel ani priatel že on radsej tiež syr 😀
teraz som prvy krat v zivote vyskusala vtacie mlieko. je to uzasne.Aj malej to chutilo. Pripominalo mi to puding...Je to kaloricka bomba? 😖 😖
my sme dnes obedovali u mamky, zemiaková kaša so zelérom, kuracie prsíčka v cestíčku, uhorkový šalát, kúpili sme si zákusky...kardinál (najlepší, čo som zatiaľ kupované jedla)
zajtra neviem, ale na raňajky bryndzová nátierka
my sme mali pečené zemiaky so slaninkou a mozzarellou🙂
dnes tak light...polievka zo vcera a spagety s maslom a syrom
špenatova polievočka a francuzke zemiaky a k tomu domaca cvikla 🙂 😉
@reanda tak super, som rada, ze som pomohla, aj ja mam teraz normalne krajsi den, ked to od teba citam 🙂 , mne tu natierku robievala mamina vzdy v pondelok do skoly, pre krajsi zaciatok tyzdna 😀 . Ono to ma asi viac variant, v podstate tam mozes capnut hocico, ale ak ti bude chutit moja verzia, som len rada, pekny den 🙂
@titkovamiriam ved aj ja sa ich neviem dojest, natierok celkovo, ale uplne najradsej mam, ked mi ich niekto spravi a polozi predo mna 😀 . Tesim sa, ked uz aj ja budem mat doma takych pomocnikov ako ty, super si si ich vychovala.
xutí Vám čerstvé kozacie mlieko ? 🙂
super pokec a ako čítam super recepty 😵
...a u nás sa doje "vynikajúce kura" a potom dáme šošovicovú kyslú s jablkovými dolkami (lievancami) 😝
ja dnes idem s Boruskou na ockovanie, takze sa na to psychicky pripravujem a varit sa bude samo: pecene jaternice a klobasky, k tomu zemiaky, cvikla/uhorky.
Baby - nemate nejaky recept na polievku kde by som vyuzila kukuricu z konzervy? Zostala mi polka konzervy a neviem co s tym. Ja osobne by som ju najradsej zjedla aj "len tak", ale kedze kojim, chcem z nej spravit nieco, kde v porcii nebude tej kukurice az tak vela, skor ako doplnok. Lebo keby som to vsetko zbastila, tak malu asi roztrhne 😉 😉
ranajky -chlebik vo vajicku
obed- zeleninova polievka, zemiakove placky
dievcata, poradte dala som varit vajcia na tvrdo a samozrejme som na ne zabudla 😅 varili sa pol.hod. mam ich zahodit alebo pouzit, idem robit francuzke zemiaky 🙂
@larmimi heh ty si ako z toho vtipu - Varim tie vajcia uz hodinu a stale nie su makke.... Jasne ze ich mozes pouzit, nic im nebude. Do francuzskych su uplne idealne.
@kvojtanikova 😀 dakujem , uz som ako dochodkyna, musim si normalne dat pripomienku nabuduce 😅
francuzke zemiacky 🙂
ja dnes varím-poľský bravčový rezeň(niekto to volá aj obrátený) + zemiaky.A pre mňa som urobila sojové mäso v paradajkovej omáčke
šunkový šalat 🙂 so syrom a polievka fazuľová s posúchom 🙂
@titkovamiriam ten šunkový šalat znie lákavo, hodiš receptík? 😉
prave som dovarila zeleninovu polievku s krupicovymi haluskami a este budu aj strapacky s domacou kyslou kapustickou....mnamky 😀
@riska nakrajam si na male kocky šunku/vcera som bola v metre tak mam zasa celu tehlu pre tych mojich masožravcov/a pridám ľadový šalat,papriku,uhorku,nakrájaný tvrdý aj pliesnový syr,olivky-milujem,a zalejem bielym jogurtom-už ani nesolím ked je tam syr.a samozrejme tam moze ist hociaka zelenina aj syr...kto chce miesto jogurt tatarku ,smotanu alebo aj len tak 🙂 -to si dam aj tak len ja a moja mama lebo starsí povedia že chcu tiež ale len sunku a tvrdý syr a marek zasa nie papriku ale paradajky 🙂 🙂 🙂 takže šalat s hocičim a hociako ale zaklad je šunka a syr 😀 😀
@titkovamiriam to znie fajne by som tam ale pridala cestoviny miesto ľadoveho šalatu, určo vyskúšame.
My dnes plnena cukina mletým mäsom, prvý krat som to skúšala tak som zvedava 😎

Od včera sa dojedlo rizoto a teraz peciem slane tycinky z listkového cesta