icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kukujka
23. máj 2011

bude len gulas na viac sa nezmozem uz dako nevladzem stat pri sporaku s tym brusiskom

titkovamiriam
23. máj 2011

@junkfoood ja ho robím klasika osolene kura rozporcujem,navrstvým kapustu prikryjem a pečiem,niekedy dám aj zemiaky ,občas aj kečup,alebo k nemu zemiaky či ryžu uvarím.Po cca 40 min kura odokryjem dam maso na kapustu a dopeciem. 😀 niekedy zalejem smotanou alebo jogurtom ale vynikajuce je aj tak ,,obyčajne,,

zabka4
23. máj 2011

@zuziq úplne jednoducho. dnes som ho robila prvy krat a podaril sa mi. budem ti to pisat ako som to robila ja pre nas. urobila som si zásmažku potom som ju zaliala asi 1,5 litra vody, zalezi kolko toho chces. a miesala som aby sa mi nespravili hrčky. zatial nez sa mi voda zavarila som si nasupala zemiaky a dala varit zvlast. olupala som si salatove listy umyla a nakrajala po dlzke na take asi 1cm slize. tie som odlozila na bok. ked sa mi voda zacala varit osolila som ju. urobila som si z mlieka a hl. muky zatriepku aby mi to zahustilo. Asi tak 1dcl-1,5 dcl mlieka a kopcova lyz. muky, ved odoka aby si to nemala moc huste ani riedke. dala som tam asi 2 caj lyz. octu moc to nim neprezen, lebo to budes mat kysle. ked som dala ocot za nim som dala asi 3 pol. lyz. kryst. cukru. potom tam supni tie salatove slize a premiesaj. netreba ich dlho varit, potom budu take chrumkave tie duzinky. povar tak 3-4 min. zatial si to dochut podla seba. servirujeme to s varenymi zemiakmi ale bez osmazenej cibule, a davame si na to volske oko. V tychto horucavach je to super jedlo. je lahke a jednoduche. dobru chut 🙂

cervena_ciapocka
23. máj 2011

@zabka4 @zuziq ja robím podobne šalátovú polievku .... len opražím cibuľku, zalejem vodou (nie veľa), dám zemiaky a osolím, keď sú zemiaky uvarené nalejem mlieko a ešte do studeného mlieka dám asi lyžicu octu (pozor aby sa vám polievka nezrazila). Už len privediem k varu, vypnem a až vtedy tm dám na pásiky nakrájaný šalát a na pár minút ešte zakryjem pokrievkou.

happy8051
23. máj 2011

dnes polievka od vcera, zapekany karfiol s ryzou

kibuk
23. máj 2011

dnes palacinky 🙂 🙂 a zajtra netušiim :-/ nejake typy?? dakujem 🙂 🙂

zuziq
23. máj 2011

@zabka4
@cervena_ciapocka
dakujem baby, zajtra hned skusim 😉

fg1984
24. máj 2011

Ahoj, kuchárky prepáčte, že sa Vám tu motám, ja šalátovu robím takto, ked mám veľa šalátu, tak používam len srdiečka a tie podľa veľkosti len prekrojím,dám variť do osolenej vody s koprom, len trochu kým zvadne a dám zátrepku so smotanou.

titkovamiriam
24. máj 2011

Dnes kalerabková polievka a halušky s vajíčkami a k nim uhorkový šalát 🙂

larmimi
24. máj 2011

my mame zemiakovu kasu, rybie prsty polotovar a k tomu spenat (z pretlaku mrazeneho) 🙂

sissik
24. máj 2011

zapekanu rybu s lecom a varene zemiaky

tosomja
24. máj 2011

dnes bude hrášková polievka s krupicovo vajíčkovým liatým cestom 🙂 a falošné rezne z mletého mäsa a syra obalené v strúhanke, zemiaky s pretržlenovou vňaťkou, uhorkový šalát...
Včera som kúpila 2kg špekačiek, ideme robiť utopence.

ivett1
24. máj 2011

dnes kuracie prsia v cestíčku a zemiačiky, polievka zeleninová 🙂

elixia
24. máj 2011

na dnes som si vymyslela plnene zemiaky s paradajkovou omackou 🙂 Vcera boli spagety so sunkovo syrovou omackou pre manzela a tuniakovo paradajkovou pre mna 😝

babulkaa
24. máj 2011

No dnes to bude kuriatko na nive, zapecene so zemiakmi a sladkou smotanou straaaasnaaa mnamka 😀

jajuuus
24. máj 2011

@babulkaa hmmmm... to vyzerá dobre, hoď recept 😀

babulkaa
24. máj 2011

@jajuuus takze na vymasteny plech ( zapekaci) si na koliecka nakrajas zemiaciky posolis popripade das trosku grilovacie korenia nato poukladas kuracie masko ( osolene, okorenene trosku kari a grilovacie korenie ) potom nato pohadzes nadrobno nakrajany cesnak (cca 4-5 strucikov - oni sa ti uplne rozpustia), nato das nastruhanu nivu ( podla chuti ja som zastancom cim viac nivy tym lepsie 😀 ) a cele to zalejes sladkou smotanou. Zakryjes alobalom a nechas piect kym masko a zemiacky nezmaknu. Ja to este pred koncom necham na chvilku odokryte aby sa chytila taka chrumkava korocka. Je to fakt obrovska mnamka 😉

vejinka
24. máj 2011

my dnes spagety zapecene s mletym masom nivou sunkou a zaliate smotanou .mnamka

mimca20
24. máj 2011

@vejinka Tak take nieco po prvykrat pocujem. Moze to byt dobra kombinacia, hodis mi recept?? Vdaka

barca127
24. máj 2011

my od vcera pecene kuriatko s rizou 🙂

babulkaa
24. máj 2011

@vejinka aj ja by som poprosila receptik dakujem

jajuuus
24. máj 2011

@babulkaa ďakujem, skúsim hádam cez víkend 😉

mariana0915
24. máj 2011

špenatova kremova polievkaa kur.prsia so syrovou omackou a ryža 🙂

mis_ka
24. máj 2011

dusena hliva na cesnaku a tarhona 🙂 rychle a mnamka

anaxamon
24. máj 2011

ja budem dnes varit teda manzel slubil ze bude🙂 kuraciu roladu plnenu naplnou z cibulky, cesrtveho spenatu, hub a vinka, k tomu asi ryza

cmulinko
24. máj 2011

tvarohove cestoviny

daniz
24. máj 2011

asi špagety....

elise
24. máj 2011

vývar, špargla so slaninkou syrom a bylinkovým dresingom

babullka1
24. máj 2011

My dnes domace hranolky,kuracie mäsko a sunkovo syrova omacka ,polievka vyvar s pecienkovymi haluskami a slizky.

akika722
24. máj 2011

takže zmena planu kedže nam rano vypli vodu-prasklo potrubie 😅
dnes mame falošny gulaš-tak to vola moja svokra..je to polievka:zemiaky,parky,smotana,....... 😀