Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@junkfoood ja ho robím klasika osolene kura rozporcujem,navrstvým kapustu prikryjem a pečiem,niekedy dám aj zemiaky ,občas aj kečup,alebo k nemu zemiaky či ryžu uvarím.Po cca 40 min kura odokryjem dam maso na kapustu a dopeciem. 😀 niekedy zalejem smotanou alebo jogurtom ale vynikajuce je aj tak ,,obyčajne,,
@zuziq úplne jednoducho. dnes som ho robila prvy krat a podaril sa mi. budem ti to pisat ako som to robila ja pre nas. urobila som si zásmažku potom som ju zaliala asi 1,5 litra vody, zalezi kolko toho chces. a miesala som aby sa mi nespravili hrčky. zatial nez sa mi voda zavarila som si nasupala zemiaky a dala varit zvlast. olupala som si salatove listy umyla a nakrajala po dlzke na take asi 1cm slize. tie som odlozila na bok. ked sa mi voda zacala varit osolila som ju. urobila som si z mlieka a hl. muky zatriepku aby mi to zahustilo. Asi tak 1dcl-1,5 dcl mlieka a kopcova lyz. muky, ved odoka aby si to nemala moc huste ani riedke. dala som tam asi 2 caj lyz. octu moc to nim neprezen, lebo to budes mat kysle. ked som dala ocot za nim som dala asi 3 pol. lyz. kryst. cukru. potom tam supni tie salatove slize a premiesaj. netreba ich dlho varit, potom budu take chrumkave tie duzinky. povar tak 3-4 min. zatial si to dochut podla seba. servirujeme to s varenymi zemiakmi ale bez osmazenej cibule, a davame si na to volske oko. V tychto horucavach je to super jedlo. je lahke a jednoduche. dobru chut 🙂
@zabka4 @zuziq ja robím podobne šalátovú polievku .... len opražím cibuľku, zalejem vodou (nie veľa), dám zemiaky a osolím, keď sú zemiaky uvarené nalejem mlieko a ešte do studeného mlieka dám asi lyžicu octu (pozor aby sa vám polievka nezrazila). Už len privediem k varu, vypnem a až vtedy tm dám na pásiky nakrájaný šalát a na pár minút ešte zakryjem pokrievkou.
dnes polievka od vcera, zapekany karfiol s ryzou
dnes palacinky 🙂 🙂 a zajtra netušiim :-/ nejake typy?? dakujem 🙂 🙂
@zabka4
@cervena_ciapocka
dakujem baby, zajtra hned skusim 😉
Ahoj, kuchárky prepáčte, že sa Vám tu motám, ja šalátovu robím takto, ked mám veľa šalátu, tak používam len srdiečka a tie podľa veľkosti len prekrojím,dám variť do osolenej vody s koprom, len trochu kým zvadne a dám zátrepku so smotanou.
Dnes kalerabková polievka a halušky s vajíčkami a k nim uhorkový šalát 🙂
my mame zemiakovu kasu, rybie prsty polotovar a k tomu spenat (z pretlaku mrazeneho) 🙂
zapekanu rybu s lecom a varene zemiaky
dnes bude hrášková polievka s krupicovo vajíčkovým liatým cestom 🙂 a falošné rezne z mletého mäsa a syra obalené v strúhanke, zemiaky s pretržlenovou vňaťkou, uhorkový šalát...
Včera som kúpila 2kg špekačiek, ideme robiť utopence.
dnes kuracie prsia v cestíčku a zemiačiky, polievka zeleninová 🙂
na dnes som si vymyslela plnene zemiaky s paradajkovou omackou 🙂 Vcera boli spagety so sunkovo syrovou omackou pre manzela a tuniakovo paradajkovou pre mna 😝
No dnes to bude kuriatko na nive, zapecene so zemiakmi a sladkou smotanou straaaasnaaa mnamka 😀
@jajuuus takze na vymasteny plech ( zapekaci) si na koliecka nakrajas zemiaciky posolis popripade das trosku grilovacie korenia nato poukladas kuracie masko ( osolene, okorenene trosku kari a grilovacie korenie ) potom nato pohadzes nadrobno nakrajany cesnak (cca 4-5 strucikov - oni sa ti uplne rozpustia), nato das nastruhanu nivu ( podla chuti ja som zastancom cim viac nivy tym lepsie 😀 ) a cele to zalejes sladkou smotanou. Zakryjes alobalom a nechas piect kym masko a zemiacky nezmaknu. Ja to este pred koncom necham na chvilku odokryte aby sa chytila taka chrumkava korocka. Je to fakt obrovska mnamka 😉
my dnes spagety zapecene s mletym masom nivou sunkou a zaliate smotanou .mnamka
my od vcera pecene kuriatko s rizou 🙂
špenatova kremova polievkaa kur.prsia so syrovou omackou a ryža 🙂
dusena hliva na cesnaku a tarhona 🙂 rychle a mnamka
ja budem dnes varit teda manzel slubil ze bude🙂 kuraciu roladu plnenu naplnou z cibulky, cesrtveho spenatu, hub a vinka, k tomu asi ryza
tvarohove cestoviny
asi špagety....
vývar, špargla so slaninkou syrom a bylinkovým dresingom
My dnes domace hranolky,kuracie mäsko a sunkovo syrova omacka ,polievka vyvar s pecienkovymi haluskami a slizky.
takže zmena planu kedže nam rano vypli vodu-prasklo potrubie 😅
dnes mame falošny gulaš-tak to vola moja svokra..je to polievka:zemiaky,parky,smotana,....... 😀

bude len gulas na viac sa nezmozem uz dako nevladzem stat pri sporaku s tym brusiskom