Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lucka1987 napisala som ten recept len neviem ci ti dosiel tak este raz
1kg zemiakov
1kl rasca
3 cibule
60g slnecnicoveho oleja
150g ementalu
peper
1kl majoranka
sol
2pl nakrajanej pazitky alebo cibulovej vnate
postup.zemiaky uvarene v supke a vychladene nakrajaj na kolieska,nakrajanu cibulu osmaz na oleji a pridaj zemiaky,sol,korenie a opekaj asi 10minut tak do chrumkava.syr nastruhaj na hrubom struhadle a zemiaky daj dole s ohna.pridaj syr,rascu,majoranku a pazitku a premiesaj.podavame hned so salatom.je to rychlovka aspon mne to chuti 🙂
@lucka1371987 mnam. dik za recept.. nic mi nedoslo az teraz som si to precitala... moze to chutnat dobre dik skusim 😉
dnes kalerabova polievka, bravcove kare na prirodno s cibulovou omackou, ryza. rajcinovy salat
kuracina so syrovou omáčkou a fučkou 😎
vajcová zapražená polievka, kuracie prsia na čínsky spôsob s čínskou zeleninou, trošku pikantnejšie, aj so sojovou omáčkou+opekané zemiaky, na večeru palacinky s džemom a kakaovou posýpkou+tvarohové...
dnes to co malo byt povodne vcera:škoricové kura,polievka zo vcera 😉
V sobotu som skúšala a robila som toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40155 - bolo to mňamkové, k tomu hrášková polievka z čerstvého hrášku, v nedeľu sme mali grilované kuriatko a ryžu, orechovú bábovku ako dezert...
Dnes asi parené buchty. Ak bude moc teplo a nebude sa mi chcieť pariť sa s buchtami, tak nejaké slížiky na sladko - tvarohové alebo krupicové s džemom... 🙂
ahojte dnes idem robiť česke buchty 🙂 🙂
dnes len fazuľová mliečna polievka 🙂
ahojte, takze nas na najblizsie dva dni nabalili babicky a prababicky 🙂 este mam vyvar slepaci s pismenkami zo soboty...a inac vepro-knedlo-zelo, plnena paprika s knedlou....mnamky 🙂
ja rizoto so zeleninou a hubami a mám aj šošovicový prívarok zo včera
ja dnes nevarim idem ale upiect bublaninu z ceresni, uz sa na nu tesim, mnaaam
rizoto a bravcovy vyvar 🙂
Dnes bravcove na cibulke a zemiakova kasa....🙂
cestoviny s vajcom alebo syrove spizy a hlavkovy salat... este nie som rozhodnuta 😎
kuracie stehna nakrajane na kocky na cinskej kapuste a póre s tarhonou.
dnes lekvarove perky(maly bol od lekvaru hadam aj za usami) 😝
zvyšky
podobne ako prispevok vyssie 😝 😅 😀
dnes hubové rizoto so zeleninou a strúhaným syrom.
Kuracie spizy s cibulovou omackou a polievka zo sucheho hrachu.
dnes granadír, keďže celý víkend bol mäsový 😵, polievka karfiolová a asi idem upiecť bábovku. z víkondovej krtkovej torty neostalo po rozkrájaní nič http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804729
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804731
dnes zemiaky a vyprazane kura a slepaci vyvar..dezert este ostal z oslavy..nebeska mana.. 🙂
dámy, mám otázočku, s čím by ste dali 11 mesačnému dieťaťu šúlance, my budeme mat makové ale pre drobca mak ešte dávat nechcem, dakujem za každý tip.
a ozaj, my sme mali kalerábovú omáčku

klasická slížiková (kuracia) polievka 😀 ,vysmážané kurča+zemiaky,a torta-kačičky, deťom k MDD(trošku oneskorene 😅 )