Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes Frankfurtske bravčove masko a bud tarhonu alebo zemiačky uvidim 🙂
Dnes dojedáme,len som rýchlo urobila paradajkovú polievku 🙂 zajtra asi cuketová pizza alebo palacinky
Ja už mám navarené. Malým som robila palacinky (ako raňajko-desiatu). Polievku som spravila zeleninovú hráškovú s drobcami (múka, vajce, soľ) a pre manžela guláš z hovädzieho mäsa. Ten je hustý aj so zemiakmi a k tomu si dá MM chlebík.
v chladnicke mam este nejake tofu tak ho pripravim podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38950 a polievku netusim - idem popozerat stranky spat ci mi nepride nieco na chut 😵
šošovicový prívarok a vajíčkom a opraženou šunkou - zjedený 🙂 ostalo aj na zajtra
dojedame zo vcera 😀 a nanuky cihaju v chladnicke 😀
Včera u maminy grilovačka a zapekaná zemiaková kaša, zmrzlina, na večeru bravčové znojemské + ryža a vsobotu moja dcéra 8,5 r. piekla čerešňovú bublaninu-vynikajúca a dnes mm pacované mäso + zemiaky a deťom
dukátové buchtičky / zostala nám vianočka / -bublanina sa zjedla skôr.. 🙂 🙂
dnes plnena paprika a ceresnovo-tvarohovy kolac
na obed dojedáme a večer bude mm grilovať klobásky, kuracie krídla a zeleninu 😉 a ja sa idem ešte učiiiiiť 😒
rybie prsty, nove zemiacky, tatarka a karfiol.polievka 😎
a tiez ceresnovo tvaroh. kolac od našich a ja som vcera robila eskimo rezy. 😀
su vynikajúce..idem ho zobrat.
2hrnč, hl.muky
1H. krupic. cukru
1kypr.prások
1vanil.cukor
2vajíčka
1H. mlieka
pól H. oleja
2pol. lyzice kakaa
KREM:
500ml mlieka
2kokosove pudingy
125g. masla
100g.prásk. cukru
1kyslá smotana
uvarime husty puding, nechame ho vychladnut ale obcas premiesame nech sa na nom nespraví šupa.medzi tym vyslahame maslo s cukrom.do masla zaslahame puding a kys. smotanu.krem natierame na vychladn. cesto, a na vrch polejeme kvaple čokolady,alebo nastruhame vela čokolady...dame schladit do chladnicky nech sa lepsie kraja.
pecieme na 180stupnov 25 az 35minut
len to cesto pecieme. aby bolo jasné 😉
a k tym nanukom a tvoritkam...
ja som kupila v kaufande kornutky (2eura sa mi zda) a je ich tam 21kusov a velku 2500g. vanilkovu zmrzlinovu tortu a ked maly chce zmrzlinu tak mu dam do kornutka a hotovo....a niekedy ked su aj ine decka vonku pred činziakom tak dam aj im,lebo mam toho doma vzdy vela. 😉
po dlhsej dobe som kuk a vidim, ze riesite aj nanuky😉
ja som rozmixovala asi 20-30dkg jahod, pripadne aj ineho ovocia, do toho dala lyzicu cukru a zamrazila vo formickach. ked chce mala aj 2 denne, tak nemam vycitky, ze jej davam nieco nezdrave, v podstate je to zmrazene ovocie 😉
dnes kuraci perkelt s haluskami 🙂 mnam mnam
My sme boli dnes na obede u babicky - o chvilku prababicky 😉 a mali sme vyborny luskovy privarok zo zemiacikmi a vajickom. A ako dezert dobre padol ceresnovo-tvarohovy kolacik. Nikde mi tak velmi dobre nechuti ako u nej 🙂
cestoviny s cukynovo- paprikovym sosom a syrom... ostalo malej aj na zajtra, takze zajtra ma kuchar volno 😉
buchty na pare a zajtra neviem.....
@dida38 nech sa pači 🙂 Potrebujeme:700-800 g bravčové plece, alebo stehno (ja som použila plece) 1 väčšia cibuľa olej, soľ, MČK, ml.červená sladká paprika, ml.rasca, malý rajčiakový pretlak, 3 na tvrdo uvarené vajcia 3 párky 2-3 sterilizované uhorky 2-3 PL hladkej múky na zahustenie
Postup:Mäso pokrájame na rezne (kto chce môže aj na kocky) , naklepeme z každej strany osolíme a okoreníme MČK.
Do nižšieho širšieho hrnca dáme trochu oleja, popražíme na ňom do sklovita cibuľu a poprášime mletou červenou paprikou (pridáme aj 2-3 ČL), v hrnci postupne opražíme z každej strany rezne (aby sa nám uzavreli - stačí z každej strany 2 minútky), odkladáme .
Keď sú všetky opražené, tak ich dáme naspäť do hrnca, podlejeme vodou posypeme ml.rascou a dusíme cca 45 min - 60 min. , aby mäso zmäklo.
Počas dusenia pridáme pretlak (nemusíme). Dolejeme trochu vody, podľa toho kto ako má rád veľa šťavy. Ak je potrebné ešte dochutíme soľou a pridáme na jemno nakrájané párky a sterilizované uhorky, Necháme ešte cca 10 min. variť, aby šťava chytila z nich chuť.
Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou s vodou, necháme prevrieť a pridáme na jemno nakrájané vajíčka. ale ja som nepridala paradajkovy pretlak 🙂
Dnes sme dojedali zo vcera,rezne a zemiakove pyre,aj masovu polievku.
@titkovamiriam kakaovník máš krasne vysoky, čo mne len placka 😒
dobré ráno... dnes robím prvýkrát tekvicový prívarok 😵 a chcem sa opýtať či sa dá urobiť niečo aj z tej dužiny, alebo sa to vyhadzuje? dík
Dievcata, nevedeli by ste prosim poradit nejaky bezmasity nevyprazany recept s karfiolom?

Nevarím - dojedame,budem miešať a zavarať ríbezlový rôsol 😉