Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@henulienka ano, tak aby plávali...
@dankamat ony mi už aj v chladničke kysnú.. cesto rastie aj tam... mám ho v takej väčšej miske aby malo kde rásť a zakryté naolejovaným tanierom alebo sáčkom..
vcera 😅 cestovinový šalát (cestoviny, zelenina, smotana+majonéza) 🙂
@dadenka1 ďakujem, určite vyskúšam!!!
dobre ranko..zenicky potrebovala by som nejaky dobry recept na parene buchty ale take aby boli nadychane..dakujem
dnes na obed bude polievka kulajda a karfiolove placky (pred par dnami som tu videla link na recept tak tie chcem skusit)
joj ano parené buchty.. aj ja zajtra chcem robiť, ale ešte nikdy som ich nerobila... tak počkám na receptík... 😉
s tatom sme sa vcera pohadali, takze ma dnes za trest lečo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a ja sa pojdem naobedovat niekde do mesta 😀 😀 😀 😀 😀
@majka35 😀 tak ešte raz 😀
2velke cukety,30dkg syr tehla,30dkg dietna salama=nastruhať na slzičkovom strúhadle,cesnak,olej,4-5žltka/podla toho kolko cukety maš/ 2-3PL polohrubej-hrubej muky-ja davam aku mam po ruke 😅
a nakoniec sneh z bielkov...zmiešaš,daš na vymasteny a struhankou vysypany plech a daš piecť-pol hodku..uvidiš ked to bude 😉
jedli to obe deti,aj rpec,hltal vo velkom 😀 a si predstav že chlapi to spraskali-velky plech za deň 😅
cukety vynikajuci napad asi dnes spravím ak dostanem na trhu,lebo cez vikend mame u nas hody a to bude same maso,grilovacka 😀
my budeme mat rusny vikend, takze dnes taka mala nedela : slepacia polievka, rezne, varene zemiaky a uhorkovy salat. Piekla som zakusky na objednavku, par kuskov zostane aj doma, tak aj dezet bude 🙂
A vecer tradicne opekacka, dnes taka Svatojanska 🙂
domace lasagne pre mm a malu a ja na obed mrkvovy salat 😉
Lasagne: http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=0
aj ked ja davam do masa, sampiony, olivy - to co mame radi a prevaram ich, tak ze ich necham asi minutu vo vode
@akika722 jednoducho...
najprv si uvarim mäso..
-na olej cibulku, mäso, mrkvu, osolit, okorenit, ja davam aj provensalske korenie, to urobi super chut. niektori davaju iba pretlak a zaleju vodou, ja davam konzervu pokrajanych rajcin a zalejem trosku zeleninovym bujonom a trosku pretlaku... necham asi hodinu- 2 varit. a aby bola voda dobre vyparena
-beschamel sos na 25g masla, 750ml mlieka, a asi 70g muky. ja si muku dobre vymiesam v troske mlieka lebo nemam rada ked su hrcky v sose, ochutit kavovou lyzickou soli, ciernym korenim mozes tiez a trosku muskatovym orechom
platy kupujem cerstve, takze vylozim nimi omasteny pekac a striedavo davam najprv mäso, na to beschamel a trosku posypavam syrom. tusim 4 vrstvy robim a uplne na koniec dam iba beschamel a posypem syrom. peciem asi 45- 50 min. je to ale na velky pekac, robim z 1kg mäsa, kedze moji lasagne miluju tak maju aj na 2 dni alebo dam zvysok zamrazit... 😉
Dnes plnene sampiony zemiakova kasa a hlavkovy salat....,piskotovo slahackovy kolac a slizovu polievku
Dnes fazuľová polievka s údeným a večer si objednáme pizzu - tak som sa rozhodla 😅

ahojte ešte na dnes neviem ,ale určite ničo bude 🙂 🙂 😉