icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mia258
8. júl 2011

Syrová polievka, čína.
Večer robíme veľkú rodinnú grilovačku, už sa teším 🙂

mariana0915
8. júl 2011

cuketova polievka a ryžovy nakyp s mandarinkami a jahodami 🙂

mariana0915
8. júl 2011

@mia258 a ako robis tu syrovu polievky ???? 😵 😵 😵 😵

lyongirl
8. júl 2011

@ianitka

@akika722

ten recept z MMB je na menší plech, zdalo sa mi toho veľa, ale vyšlo to na malý a som rada, nakoľko mi to doma moc nejedli 🙂

kralicica
8. júl 2011

na večeru chystám pre prichádzajúceho manželíka, ktorý je ešte vo vlaku mexiko :DDD predjedlo: nachos so salsou a guacamole. potom domáce tortilly, bravčové pulled pork z Taco korením (čo sme si ešte priniesli z USA 🙂 ), k tomu ryža, fazuľky, kyslá smotana, zelenina, guacamole... mňamóza... a urobila som tzatziky dressing hoci sa to k tomu kultúrne moc nehodí 😅

kralicica
8. júl 2011

@luciferova odkiaľ máš javorový sirup?!

lolinkamaminka
8. júl 2011

POTREBUJEM RADU! prosim vas, poradte mi, mam bravcove kare narezane na rezne a hranolky, ako mozem to maso pripravit aby sa to ku sebe hodilo? nieco jednoduchsie prosim 😖 som zaciatocnik... 😕

sybilka
8. júl 2011

loli možeš urobit jednoduché masko na šampionoch ,alebo dáš zapiect do truby zo syrom a broskinkami ,alebo nakrájaj to masko na slížiky a urob soté 🙂

sybilka
8. júl 2011

ja som dnes nemala čas varit bo som kosila a robila poriadok na dvore a kupala psov, tak som poobede šupla do trubi jaterničky a krvavničky a k tomu čerstvý chlebík a kyslá kapustička ...🙂 a vooobec nám nevadilo že je leto a vonku horuco 😎 .Zajtra bude špenátik a zemiačiky a večer ideme na gril párty 🙂 tak bude aj masko 😀

lalus
8. júl 2011

ahojte ženicky, poradte prosim nejaky overeny recept na marhulovy lekvar... ja som robila cca 3-4 roky dozadu a bol celkom fajn, len bol prilis husty.... No problem je, ze uz ani neviem podla akeho receptu som ho robila, tak nech hladam iny 😅 vopred ďakujem

@kralicica javorovy sirup sa da bezne kupit 😉 v DM, v Tescu 😉

titkovamiriam
8. júl 2011

@lolinkamaminka osol,okoren a opaprikuj a sprav ,,cigansku,,-hranolky a opečenú cibulku
@lalus 1kg marhul 1kg cukru 12 hodin nehat odpočívat a potom varit do pozadovanej hustoty,do poharov a hotovo

elixia
8. júl 2011

u nas dnes francuzka polievka a fasirky s cervenymi zemiakmi.... 😝

lalus
8. júl 2011

@titkovamiriam ďakujem 😉

sybilka
8. júl 2011

@lalus ja robievam s dr.otkerom 3v1 a podla návodu na obale a je super a nejde tam ani tolko vela cukru a je to rýchlovečka 🙂.skus pozriet v obchode na tom sáčiku je recept 🙂

ria_zuzolova
8. júl 2011

u nás dnes zeleninová polievka a ryžový nákyp s ananásom (kompótom)

akika722
8. júl 2011

@lyongirl a robila si tu z mmb či ti odomna?moji ju miluju 😀

lyongirl
8. júl 2011

@akika722 robila som tú z MMB, lebo vtedy som nemala od teba ešte recept a teda neviem, aký je tam rozdiel, ale podľa mňa bola super, len starší je taký prieberčivý a jedol varené v škôlke, tak sa ulakomil len na zemiaky z dresingom a aj to pobrblal, mladší to jedol, no a muž - no comment, ten je doma varené veľmi málo, ja varím 1x za 2-3 dni a aj to vyhadzujem, lebo to nestíhame pojesť ☹, ale zas rezňom a rizotu by neodolal, to si dá vždy, je moc fajnový 😠

luciferova
8. júl 2011

@kralicica z DM znacka Alnatura 🙂 ale dostat aj v obchodich so zdravou vyzivou 🙂

bambi2
8. júl 2011

@luciferova dm drogeria ma znacku alnatura?? nevies mi nahodou povedat, maju viacej toho sortimentu tej znacky?? ;o))

akika722
8. júl 2011

@lyongirl jaaaj no zavidim..ja varim každy deň 😖

luciferova
8. júl 2011

@bambi2 maju vsetko mozne, kupujem tam od paradajkovej konzervy, cez arasidove maslo, olivovy olej, cestoviny, pesto, slnecnicove semeno, bujon, muku, sladkost aj slanosti az po sol takmer vsetko 😀

romea
8. júl 2011

dnes sme robili marhuľový džem a popritom sme ešte s mm stihli niečo uvariť - zemiakovo-cuketové placky a špenátová polievka (bezmäsitý piatok) 🙂

bambi2
8. júl 2011

@luciferova no tak to musim omrknut... v sobotu som totiz bola v Konstanzi a je tam cely obchod Alnatura... a dokonca, aj javorovy sirup pouzivam vsade, do bielych jogurtov napr., na palacinky atd. u nas v ch je dost drahy a bola som prekvapena, ze v Nemecku je ovela lacnejsi a dokonca od tej alnatury aj ovela kvalitnejsi. viac taka karamelova chut, mnam!!!! tak sa chystam znovu.. som tam stravila vyse hodiny v sobotu... 😀

romea
8. júl 2011

@lalus my sme dnes robili marhuľový džem a robievame ho takto každý rok - umyté marhuľe odkostkujeme, prepolené ich dám do kuchynského robota, dobre rozmixujem na kašu, do hrnca nechám marhuľovú kašu zohriať dobre, pridám gél fix (dr.Oetker buď 2:1 alebo 3:1 podľa toho ako sladké sú marhule), nechám prevrieť minútku, pridám požadované množstvo cukru, keď zovrie nechám to prejsť varom asi 2-4 minutky. Odoberiem penu z vrchu (aby sa džem nepokazil v pohároch), skúsim, či dobre tuhne (stačí malá lyžička na tanierik a keď je dosť tuhý tak ho plníme hneď do pohárov, otočíme hore dnom na 5 minút, aby dobre priľnulo viečko a džem sa dobre premiešal vo flaškách), ak by ti to nechcelo tuhnúť, pridám 2 lyžičky kyseliny citronovej, nechám variť ešte 1-2 minutky a plním. Džem sme nemali ani raz moc tuhý ani moc riedky. Veľmi však záleží, koľko vody má ovocie, napr. niekedy jahodový džem môže byť redší, lebo boli vodnaté jahody a keď nie sú marhule dostatočne zrelé (také tvrdkavejšie), može sa stať, že džem je trošku hustejší, potom stačí pridať do marhuľovej kaše trošku vody.

luciferova
8. júl 2011

@bambi2 skus, neviem sice, kde byvas (neviem, co je ch 😅), ale ja byvam v mensom meste a je tu baaaaarsco 😉

tosomja
8. júl 2011

zajtra ryžový nákyp s marhuľami a hrozienkami 🙂 ako dezert 😀

luciferova
8. júl 2011

@tosomja to sme mali my dnes 🙂

luciferova
8. júl 2011

zeny, potrebujem recept na cely velky plech s ribezlami 😅 ale mam len 1 vajce... poradte

titkovamiriam
8. júl 2011

@luciferova kysnute cesto,ribezle mrvenicka 🙂

luciferova
8. júl 2011

@titkovamiriam ani kvasnice nemam ☹