Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@luciferova fuuu tak to neviem ☹
@kralicica nadhera 🙂 a moja polievocka 😉
@luciferova 🙂 ja viem, ale neodkukala som 🙂 od rána mi tečú slinky 🙂
@luciferova .... klasicky poharovy kolacik - uplne bez vajec, to si môzes nechat na inu prilezitost. ja uz roky robim tento (mnozstvo presne na velky plech):
- 2 pohare hladkej + 1 pohar hrubej muky (ale myslim, ze môze byt aj cela hladka, ci cela polohruba)
- 1 pohar praskoveho cukru
- 3/4 pohara oleja
-1 pohar mlieka
-1 vanilkovy cukor, 1 PDP
vsetko spolu zmiesat, plech vymastit, vysypat mukou, vyliat cesto, poukladat ovocie a sup s nim do rury 😎
@kralicica a nestea ladovy caj 😀 😀
@lalus nooo, nevyzera to zle 😉
este som nasla aj tento, co myslite? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40828
ryzovy nakyp s hrozienkami, marhulami a javorovym sirupom 🙂
@tosomja - na este vacsie slinky 😉
@luciferova a na to po upeceni este pripadne doukladat ovocie a zelatinu spravit z nejakej stavy, dzusu ci dobreho sirupu a chutovka ako vysita...nie je vsak nutne, staci len posypat cukrom
@luciferova ja som robila tento a bol vyborny, len som mala cierne ribezle
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5975
@anaxamon dik, vyzera vyborne, len chladnicka mi viac ako jedno vajce nevyda ☹
Tak ja už mám skoro hotový ryžový nákyp, čo budem čakať do obeda, keď to môže byť na raňajky? 🙂
Ale neviem, čo budem robiť celý deň, keď už mám všetko urobené 🙂
@luciferova to si robila bez vajíčok? Ja zvyknem vymiešať žltka s cukrom, zamiešať do ryže a keď je už ako tak upečený, vyšľahám bielka a vylejem navrch, má to takú perinku peknú... 😅
@tosomja Fiiiha, riadna sikovnica si 😉 . Ja dnes:" zlahka" opecene zemiacky, kuracie sote s cerstvymi sampinonmi a jogurtovy dressing. A urobim viac, nech je aj na zajtra a hotovo. Polievka tentoraz asi nebude a upeciem bublaninu s tvarohom a jablkami.
@adelaida33 Nerada sa "nudím" hoci pre malej sa nedá veľmi veľa porobiť, ale keď je ešte taká "oťapená" po noci, dám ju do stoličky a môžem si rýchlo porobiť, ale asi budem musieť vymyslieť ešte nejaké papaníčko, lebo u nás je ryžový nákyp ako dezert.
🙂 Tak to aj u nas, hlavne teda u mna. Ja musim mat jedlo "slane", zjem vsetko - mäso, mucne, zeleninove... Aj sladke, ale z toho sa nenajem, len maskrtim 😀 .
kuracie sote udusené s rajčinami a paprikou, cestoviny... polievku si ešte rozmyslím..
@tosomja ale ba, dala som 3 🙂 (preto uz dnes nemam na kolac 😅), recepis bol taky, ze zltka s cukrom a ryzou a potom pridat vyslahane bielka a zlahka premiesat 😉 ten "tvoj styl" robievala mamina 😉
dnes hráškovo špenátová polievka, zapekaná cukina (plnka-ryža, fazuľka, troška bravč. mäska, vajíčko, syr) so zeleninovým šalátom...
@luciferova prave dnes som si objednala javorovy sirup a rozmyslam,kam s nim okrem palaciniek 😀 😀 😀
dnes hráškovo-zemiaková polievka, nové zemiaky a k tomu kuracie rezne a vyprážaný patizón v cestíčku
Dnes dojeme veci zo včerajška a poobede si spravíme banánovo-smotanový puding 🙂
@kukujka ja len suhlasim, vsetko grecke a vobec primorske je uplne suprove.... Morske plody milujem, ale u nas sa to nie je ono, ked nie su cerstve suroviny. Obcas spravim tie tygrie krevetky ak ich maju v Tescu chladene. A obaja s priatelom sa toho nevieme dojest, zalizujeme sa az za usami 😝
zienky ja tento tyzden vobec nevarim a uz mi to zacina chybat 😅 Vcera sme sa boli napapat v meste a dnes odchadzame na vikend k mojej mame - vecer nas caka grilovacka 😉
@lunana no popravde to tak sidim, aby to aspon trosku pripominalo gyros. Pouzivam len kuracie masko, korenie gyros a olivovy olej. Masko si vacsinou zvyknem nakrajat na take dlhsie hrube rezance, dam to do misky spolu s korenim a olejom. Ak je cas tak to suchnem aspon na dve hodiny do chladnicky. No a potom tie kusy masa napichnem na spajlu ( jeden rezanec maso na jednu spajlu ) a opeciem na panvicke - ak je k dispozicii gril tak na grile.
dnes zeleninkova s halustičkami,dezert palacinky s ovocnou domacou nutelou,vyprazana pecienka so syrom a zemiaky,a na zamrazenie marhulove knedle.a hlavne už letím k vode-vecer nahodim receptíky 😉
ja budem dnes varit az veceru a bude nedelna klasika🙂 teda polievka s rezancami a druhe kridela v rure s pecenymi zemiakmi a paradajkovy salat 😝 a ako dezert jablkovu strudlu z listkoveho cesta
dnes dusene zemiaky so zeleninou a visnova bublanina 🙂
my mame dnes mrkvovu polievku, tuniakove cestoviny
my dnes cuketový prívarok + kur. masko na šťave + chlieb a vytiahla som z mrazáku guláš z diviny od svokry

domáce tortilly, bravčové taco mäsko (pulled pork), guacamole, paradajková salsa, tzatziky dessing, ryža, baked beans, zelenina...