icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kralicica
8. júl 2011

domáce tortilly, bravčové taco mäsko (pulled pork), guacamole, paradajková salsa, tzatziky dessing, ryža, baked beans, zelenina...

titkovamiriam
8. júl 2011

@luciferova fuuu tak to neviem ☹

titkovamiriam
8. júl 2011

@kralicica nadhera 🙂 a moja polievocka 😉

tosomja
8. júl 2011

@luciferova 🙂 ja viem, ale neodkukala som 🙂 od rána mi tečú slinky 🙂

lalus
8. júl 2011

@luciferova .... klasicky poharovy kolacik - uplne bez vajec, to si môzes nechat na inu prilezitost. ja uz roky robim tento (mnozstvo presne na velky plech):
- 2 pohare hladkej + 1 pohar hrubej muky (ale myslim, ze môze byt aj cela hladka, ci cela polohruba)
- 1 pohar praskoveho cukru
- 3/4 pohara oleja
-1 pohar mlieka
-1 vanilkovy cukor, 1 PDP
vsetko spolu zmiesat, plech vymastit, vysypat mukou, vyliat cesto, poukladat ovocie a sup s nim do rury 😎

luciferova
8. júl 2011

@kralicica a nestea ladovy caj 😀 😀

luciferova
8. júl 2011

@lalus nooo, nevyzera to zle 😉

este som nasla aj tento, co myslite? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40828

luciferova
8. júl 2011

ryzovy nakyp s hrozienkami, marhulami a javorovym sirupom 🙂

@tosomja - na este vacsie slinky 😉

lalus
8. júl 2011

@luciferova a na to po upeceni este pripadne doukladat ovocie a zelatinu spravit z nejakej stavy, dzusu ci dobreho sirupu a chutovka ako vysita...nie je vsak nutne, staci len posypat cukrom

anaxamon
8. júl 2011

@luciferova ja som robila tento a bol vyborny, len som mala cierne ribezle
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5975

luciferova
8. júl 2011

@anaxamon dik, vyzera vyborne, len chladnicka mi viac ako jedno vajce nevyda ☹

tosomja
9. júl 2011

Tak ja už mám skoro hotový ryžový nákyp, čo budem čakať do obeda, keď to môže byť na raňajky? 🙂
Ale neviem, čo budem robiť celý deň, keď už mám všetko urobené 🙂

tosomja
9. júl 2011

@luciferova to si robila bez vajíčok? Ja zvyknem vymiešať žltka s cukrom, zamiešať do ryže a keď je už ako tak upečený, vyšľahám bielka a vylejem navrch, má to takú perinku peknú... 😅

adelaida33
9. júl 2011

@tosomja Fiiiha, riadna sikovnica si 😉 . Ja dnes:" zlahka" opecene zemiacky, kuracie sote s cerstvymi sampinonmi a jogurtovy dressing. A urobim viac, nech je aj na zajtra a hotovo. Polievka tentoraz asi nebude a upeciem bublaninu s tvarohom a jablkami.

tosomja
9. júl 2011

@adelaida33 Nerada sa "nudím" hoci pre malej sa nedá veľmi veľa porobiť, ale keď je ešte taká "oťapená" po noci, dám ju do stoličky a môžem si rýchlo porobiť, ale asi budem musieť vymyslieť ešte nejaké papaníčko, lebo u nás je ryžový nákyp ako dezert.

adelaida33
9. júl 2011

🙂 Tak to aj u nas, hlavne teda u mna. Ja musim mat jedlo "slane", zjem vsetko - mäso, mucne, zeleninove... Aj sladke, ale z toho sa nenajem, len maskrtim 😀 .

sharmana
9. júl 2011

kuracie sote udusené s rajčinami a paprikou, cestoviny... polievku si ešte rozmyslím..

luciferova
9. júl 2011

@tosomja ale ba, dala som 3 🙂 (preto uz dnes nemam na kolac 😅), recepis bol taky, ze zltka s cukrom a ryzou a potom pridat vyslahane bielka a zlahka premiesat 😉 ten "tvoj styl" robievala mamina 😉

kralicica
9. júl 2011

dnes hráškovo špenátová polievka, zapekaná cukina (plnka-ryža, fazuľka, troška bravč. mäska, vajíčko, syr) so zeleninovým šalátom...

nadhera
9. júl 2011

@luciferova prave dnes som si objednala javorovy sirup a rozmyslam,kam s nim okrem palaciniek 😀 😀 😀

gucz
9. júl 2011

dnes hráškovo-zemiaková polievka, nové zemiaky a k tomu kuracie rezne a vyprážaný patizón v cestíčku

romea
9. júl 2011

Dnes dojeme veci zo včerajška a poobede si spravíme banánovo-smotanový puding 🙂

mimikett
9. júl 2011

@kukujka ja len suhlasim, vsetko grecke a vobec primorske je uplne suprove.... Morske plody milujem, ale u nas sa to nie je ono, ked nie su cerstve suroviny. Obcas spravim tie tygrie krevetky ak ich maju v Tescu chladene. A obaja s priatelom sa toho nevieme dojest, zalizujeme sa az za usami 😝

mimikett
9. júl 2011

zienky ja tento tyzden vobec nevarim a uz mi to zacina chybat 😅 Vcera sme sa boli napapat v meste a dnes odchadzame na vikend k mojej mame - vecer nas caka grilovacka 😉

mimikett
9. júl 2011

@lunana no popravde to tak sidim, aby to aspon trosku pripominalo gyros. Pouzivam len kuracie masko, korenie gyros a olivovy olej. Masko si vacsinou zvyknem nakrajat na take dlhsie hrube rezance, dam to do misky spolu s korenim a olejom. Ak je cas tak to suchnem aspon na dve hodiny do chladnicky. No a potom tie kusy masa napichnem na spajlu ( jeden rezanec maso na jednu spajlu ) a opeciem na panvicke - ak je k dispozicii gril tak na grile.

titkovamiriam
9. júl 2011

dnes zeleninkova s halustičkami,dezert palacinky s ovocnou domacou nutelou,vyprazana pecienka so syrom a zemiaky,a na zamrazenie marhulove knedle.a hlavne už letím k vode-vecer nahodim receptíky 😉

anaxamon
9. júl 2011

ja budem dnes varit az veceru a bude nedelna klasika🙂 teda polievka s rezancami a druhe kridela v rure s pecenymi zemiakmi a paradajkovy salat 😝 a ako dezert jablkovu strudlu z listkoveho cesta

rora
9. júl 2011

dnes dusene zemiaky so zeleninou a visnova bublanina 🙂

ivetah
9. júl 2011

my mame dnes mrkvovu polievku, tuniakove cestoviny

lyongirl
9. júl 2011

my dnes cuketový prívarok + kur. masko na šťave + chlieb a vytiahla som z mrazáku guláš z diviny od svokry