Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
cuketova polievka a ryžovy nakyp s mandarinkami a jahodami 🙂
@mia258 a ako robis tu syrovu polievky ???? 😵 😵 😵 😵
na večeru chystám pre prichádzajúceho manželíka, ktorý je ešte vo vlaku mexiko :DDD predjedlo: nachos so salsou a guacamole. potom domáce tortilly, bravčové pulled pork z Taco korením (čo sme si ešte priniesli z USA 🙂 ), k tomu ryža, fazuľky, kyslá smotana, zelenina, guacamole... mňamóza... a urobila som tzatziky dressing hoci sa to k tomu kultúrne moc nehodí 😅
@luciferova odkiaľ máš javorový sirup?!
POTREBUJEM RADU! prosim vas, poradte mi, mam bravcove kare narezane na rezne a hranolky, ako mozem to maso pripravit aby sa to ku sebe hodilo? nieco jednoduchsie prosim 😖 som zaciatocnik... 😕
loli možeš urobit jednoduché masko na šampionoch ,alebo dáš zapiect do truby zo syrom a broskinkami ,alebo nakrájaj to masko na slížiky a urob soté 🙂
ja som dnes nemala čas varit bo som kosila a robila poriadok na dvore a kupala psov, tak som poobede šupla do trubi jaterničky a krvavničky a k tomu čerstvý chlebík a kyslá kapustička ...🙂 a vooobec nám nevadilo že je leto a vonku horuco 😎 .Zajtra bude špenátik a zemiačiky a večer ideme na gril párty 🙂 tak bude aj masko 😀
ahojte ženicky, poradte prosim nejaky overeny recept na marhulovy lekvar... ja som robila cca 3-4 roky dozadu a bol celkom fajn, len bol prilis husty.... No problem je, ze uz ani neviem podla akeho receptu som ho robila, tak nech hladam iny 😅 vopred ďakujem
@kralicica javorovy sirup sa da bezne kupit 😉 v DM, v Tescu 😉
@lolinkamaminka osol,okoren a opaprikuj a sprav ,,cigansku,,-hranolky a opečenú cibulku
@lalus 1kg marhul 1kg cukru 12 hodin nehat odpočívat a potom varit do pozadovanej hustoty,do poharov a hotovo
u nas dnes francuzka polievka a fasirky s cervenymi zemiakmi.... 😝
@titkovamiriam ďakujem 😉
u nás dnes zeleninová polievka a ryžový nákyp s ananásom (kompótom)
@akika722 robila som tú z MMB, lebo vtedy som nemala od teba ešte recept a teda neviem, aký je tam rozdiel, ale podľa mňa bola super, len starší je taký prieberčivý a jedol varené v škôlke, tak sa ulakomil len na zemiaky z dresingom a aj to pobrblal, mladší to jedol, no a muž - no comment, ten je doma varené veľmi málo, ja varím 1x za 2-3 dni a aj to vyhadzujem, lebo to nestíhame pojesť ☹, ale zas rezňom a rizotu by neodolal, to si dá vždy, je moc fajnový 😠
@kralicica z DM znacka Alnatura 🙂 ale dostat aj v obchodich so zdravou vyzivou 🙂
@luciferova dm drogeria ma znacku alnatura?? nevies mi nahodou povedat, maju viacej toho sortimentu tej znacky?? ;o))
@bambi2 maju vsetko mozne, kupujem tam od paradajkovej konzervy, cez arasidove maslo, olivovy olej, cestoviny, pesto, slnecnicove semeno, bujon, muku, sladkost aj slanosti az po sol takmer vsetko 😀
dnes sme robili marhuľový džem a popritom sme ešte s mm stihli niečo uvariť - zemiakovo-cuketové placky a špenátová polievka (bezmäsitý piatok) 🙂
@luciferova no tak to musim omrknut... v sobotu som totiz bola v Konstanzi a je tam cely obchod Alnatura... a dokonca, aj javorovy sirup pouzivam vsade, do bielych jogurtov napr., na palacinky atd. u nas v ch je dost drahy a bola som prekvapena, ze v Nemecku je ovela lacnejsi a dokonca od tej alnatury aj ovela kvalitnejsi. viac taka karamelova chut, mnam!!!! tak sa chystam znovu.. som tam stravila vyse hodiny v sobotu... 😀
@lalus my sme dnes robili marhuľový džem a robievame ho takto každý rok - umyté marhuľe odkostkujeme, prepolené ich dám do kuchynského robota, dobre rozmixujem na kašu, do hrnca nechám marhuľovú kašu zohriať dobre, pridám gél fix (dr.Oetker buď 2:1 alebo 3:1 podľa toho ako sladké sú marhule), nechám prevrieť minútku, pridám požadované množstvo cukru, keď zovrie nechám to prejsť varom asi 2-4 minutky. Odoberiem penu z vrchu (aby sa džem nepokazil v pohároch), skúsim, či dobre tuhne (stačí malá lyžička na tanierik a keď je dosť tuhý tak ho plníme hneď do pohárov, otočíme hore dnom na 5 minút, aby dobre priľnulo viečko a džem sa dobre premiešal vo flaškách), ak by ti to nechcelo tuhnúť, pridám 2 lyžičky kyseliny citronovej, nechám variť ešte 1-2 minutky a plním. Džem sme nemali ani raz moc tuhý ani moc riedky. Veľmi však záleží, koľko vody má ovocie, napr. niekedy jahodový džem môže byť redší, lebo boli vodnaté jahody a keď nie sú marhule dostatočne zrelé (také tvrdkavejšie), može sa stať, že džem je trošku hustejší, potom stačí pridať do marhuľovej kaše trošku vody.
@bambi2 skus, neviem sice, kde byvas (neviem, co je ch 😅), ale ja byvam v mensom meste a je tu baaaaarsco 😉
zajtra ryžový nákyp s marhuľami a hrozienkami 🙂 ako dezert 😀
@tosomja to sme mali my dnes 🙂
zeny, potrebujem recept na cely velky plech s ribezlami 😅 ale mam len 1 vajce... poradte
@luciferova kysnute cesto,ribezle mrvenicka 🙂
@titkovamiriam ani kvasnice nemam ☹

Syrová polievka, čína.
Večer robíme veľkú rodinnú grilovačku, už sa teším 🙂