icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzan_ka29
10. júl 2011

ja som dnes prvýkrát skúšala quesadillu a musím povedať, že sa výborne podarila 🙂

estterka
10. júl 2011

my sme dnes tak nedelne dostali chut na tekvicovy privarok 😀

gucz
10. júl 2011

ahojte
práve som skúšobne zavárala 5 pohárov marhúľ, ak sa mi pekne chytia viečka, tak spravím ďalšie. Zavárala som 7 minút pri 80stupňoch. Ako dlho a na akej teplote zavárate marhule vy? nechcem aby mi moc zmäkli, vopred ďakujem za rady

kukujka
10. júl 2011

@gucz obdivujem tych co maju nervy na zavaranie ja radsej kupim hotove aj ked domace su domace tymi ma vzdy otec nabali

gucz
10. júl 2011

@kukujka no manžel mi priniesol za veľký kôš marhúľ, tak čo s nimi... vyhodiť mi je to ľúto, ešte spravím džem, len musím zajtra kúpiť gelfix

tosomja
10. júl 2011

@akika722 no hej, ale poznám od kamošky, že keď mala napr. strukoviny, tak si len orestovala na malej lyž. oliv. oleja, trošku ochutila a tak to jedla, ja prívarok robím aj so smotanou, ocot, cukor...
Ja nemám pevnú vôľu, skôr by som chodila cvičiť, ale nemám s kým, tiež je ťažko sa prispôsobiť malej, manželovi...

happy8051
10. júl 2011

dnes som sa zucastnila rodinnej oslavy ciste obzerstvo.. vsetko som nejedla ale na stole sa objavilo toto: kacacia pecienkas bagetou, hydinovy vyvar, zobracka kasa, soso s varenou sliepkou, pecena kacka, lokse, zemiakove knedle, dusena kapusta, pagace, tvarohova, orechova a ceresnova strudla, zltkove rezy, uzasna cokoladova torta, kava

andreaju
11. júl 2011

@sonka31 tesi ma 🙂 ..naozaj sa daju rozne nakombinovat a vzdy to moze byt ine jedlo.pekny den.andrea 🙂

biancaneve
11. júl 2011

caute, ja som dnes uz rychlo spravila fazulkovu polievku na kyslo a zajtra mam na plane vyprazany patizon s prilohou - miesany salat s jogurtovym dressingom, mnammmm. vsetko zo zahrady...

zuziq
11. júl 2011

na dnes polievka z cerstvej bielej strukovej fazulky a pecene kuracie stehna, ryza a uhorkovy salat. A kedze mame strasne vela papriky a na zajtra potrebujem navarit pre viac osob, uz mam v hrnci naskladanych 28ks plnenej papriky. Viac sa mi tam uz nezmestilo 😀

romea
11. júl 2011

polievočka zo včera (hrachová so slaninkou) a spravíme si k tomu bravčové mäsko s hráškom, kukuricou, vareným vajíčkom a k tomu ryža 🙂

mircova
11. júl 2011

ahojte, prosím poradte mi dáky dobrý koláčik z višňami, ja poznám len bublaninu, alebo závin 🙂

ivetah
11. júl 2011

my mame dnes brokolicovy quiche 🙂

ajkuska
11. júl 2011

@ivetah to čo je?

ajkuska
11. júl 2011

ja dnes nevarím nič alebo až večer lasagne, mňamky 😎

sonica
11. júl 2011

@mircova http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=46384 fakt vyborne 😉 mam vyskusane 😉
ja som prave dovarila rajcinkovu, uz chladne 😵

tosomja
11. júl 2011

zo včera 🙂 ale v takej horúčave ani nechutí jesť 🙂

mircova
11. júl 2011

@sonica super, len ja mám čerstvé višne, ale toto si uložím a niekedy skúsim 🙂

kralicica
11. júl 2011

ja som práve zjedla plnú misku tzatziky šalátu (uhorky na plátky, soľ, korenie, ol. olej, biely jogurt, cesnak, kôpor) a čakám, keď príde mangel z mesta okolo 14.00, že prinesie nejaký obedík z mesta. ja som dnes grogy, ledva sa hýbem 🙄

titkovamiriam
11. júl 2011

stuedená uhorkova polievka,plnene zemiakove gule,kapusta,cibula

ivetah
11. júl 2011

@ajkuska taky brokolicovy kolac: das do okruhlej kolacovej formy listkove cesto, popicahs cesto vidlickou, trosku struhanky (aby cesto nebolo mokre) na to uvarenu brokolicu (len s troiskou soli), posypes struhanym syrom, zalejes sladkou smotanou (alebo na varenie) zmiesanou s 1-2 vajickami a pecies na 180stupnov cca 30-40 minut, tak aby bol vrch chrumkavy 😅

tosomja
11. júl 2011

baby, odbočím od témy trošku...v piatok máme oslavu mojej hviezdičky 😅 poraďte menu, nie pre veľa ľudí - 10-15 ľudí 🙂

daniz
11. júl 2011

@tosomja marinované-máčané mäso , ruža, hranolky, polievka asi vývar -ten klasický s rezancami, a ako dezert nejaká zmrzlina, alebo osviežujúci koláč - má by teplo a padne lepšie ako sladký...ak chceš zajtra hodím recept 😎 😎 😎 na to mäso- je fakt bobré a rýchlo urobené....Ja ho nakladám pri takýchto hurápárty... 😀 😀 😀
V sobotu sme mali kurací perkelt + cestovina a vajíčková polievka
v nedeľu "mokré rezne" + hranolky a ryža a nanuky, polievka bola hov.-kuracia rezančeková

titkovamiriam
11. júl 2011

@daniz ja čítam že aka ruža až potom že asi ryža 😀
tiež by som brala tvoje menu 🙂 alebo niake pecene-grilovane kusky kurata,nepecene torty ,jednohubky zeleninove salatiky...
a ak na zahrade tak grilovacka alebo gulašik 😉

miriamr
11. júl 2011

na obed dojedáme, no a na večeru bude zeleninka a syry grilované vonku na záhrade, tuniaková nátierka, zeleninový šalát s jogurtom, čerstvé pečivo a chlebík 😵 ,no ale dovtedy ešte musím zavariť 15kg uhoriek 😀

sonica
11. júl 2011

@mircova tak to chce nieco zavarit aby si mala na toto aj do zasoby, fakt je to luxusne 😉
inak teraz som skusala bublaninu s jostou a fantazia, krasne kyselkave, a urobila som to v kombinacii so stuchanou buchtou, do bublani uz hotovej som urobila koncom varesky dierky a zaliala to cokoladou, z cukru, masla a kakaa a teda to bola mnamka 😵

tin007
11. júl 2011

Prave som uvarila polievku zo struhanej zeleniny s ovsenymi vlockami a na veceru bude domaci kvaskovy chlieb s maslom a zeleninkou.

egyptanka
11. júl 2011

@tosomja neviem aku mas predstavu, ale urcite by som to riesila sposobom svedskych stolov ... nejaka plnena masova rolada, kuracie rezne, ryza, cestovinovy tuniakovy salat, zeleninovy salat, na stole koooopec ovocia, nepecena piskotova torta, muffinky, v mrazaku zmrzlina.

zuzik1983
11. júl 2011

u nas sa dnes nevari,zostalo kopec jedla z vikendu.
sice trosku mimo temy,ale chcela som sa spytat, ci uz ste skusali davat do mrazaka suchu salamu(nitran) nakrajanu.aka je po rozmrazeni?je to ok?dakujem

zuzik1983
11. júl 2011

@tosomja my sme mali oslavu tento vikend a mali sme gulas, torta,kopa ovocia,pizzove slimaciky z listkoveho cesta(tie sa teda rychlo minali 😉 )nejake slane a sladke pomimo a oblozene chlebicky 😉