Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby chystame krst... planujem kuraci vyvar so zeleninou a rezancami, pecenu kacku, zemiakove knesle, dusenu kapustu, strudlu, a teraz potrebujem rady... recept na dobru lahku coko tortu, co by obsahovala aj nejake ovocie: maliny, jahody alebo visne... alebo cokoladovo tvarohovu tortu s ovocim, kludne aj nieco studene co sa podava z chladnicky...
a kedze hostia budu u nas cely den, na veceru by som chcela urobit dva druhy salatov, len nie klasika majonezovy.. skor zeleninove s cestovinami alebo take nieco... tak... sypte recepty 🙂
pecene kuracie stehna,pecene zemiaky a uhorkovy salat.Zajtra rano odchadzame k mame na tyzden 🙂Nebudem tyzden varit super 😉
my dnes gulasujeme na zahrade..ale trosku neskor sme sa rozhybali tak som zvedava kedy jest budeme 😀
dnes asi mrkvova polievka s krupicovymi haluskami
zemiakove pyre,fasirky a uhorkovy salat 🙂
a bananovy kokteil
CHEESECAKE s drobným ovocím 🙂
Korpus: 250 g kakaových keksov Hobitt's, 50 g mandlí (mala som nastrúhané plátky, môžu ísť aj celé), 125 g masla
Plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 250 g pochúť. kyslej smotany, 50 g masla, 1 vajce, 25 g mandlí, 2 lyžice hladkej múky, 150 g kryštálového cukru, citrónovú šťavu z polovice citróna, 1 balíček vanilkového cukru
Zapneme rúru na 180 °C. Dno tortovej formy - priemer 26 cm - vyložíme papierom na pečenie, zapneme obruč a pretŕčajúci papier odstrihneme. Keksy s mandľami rozmixujeme v mixéri. V mikrovlnke, alebo na sporáku rozpustíme maslo a primiešame k nemu rozdrvené keksy, dobre premiešame. Vzniknutú hmotu vysypeme do tortovej formy a lyžicou vtlačíme – uhladíme, aby bola v celej forme rovnomerná vrstva. V predhriatej rúre pečieme 12 minút pri teplote 180 °C. Po 12-tich minútach vyberieme, dáme vychladnúť a rúru prepneme na 150 °C. Kým korpus chladne, vymiešame si kyslú smotanu, tvaroh, maslo, vajce, mandle, hladkú múku a kryštálový cukor. Dobre vymiešame, nakoniec pridáme vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Spolu premixujeme a vylejeme na vychladnutý korpus. Zarovnáme a pečieme cca 45 minút vo vyhriatej rúre pri 150 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Keď je studený, posypeme ho ľubovoľným drobným ovocím (mala som mrazené čučoriedky a čerstvé čerešne, tak som použila toto) a dáme ho najlepšie na celú noc do chladničky. Prajem dobrú chuť 🙂
@happy8051 my mame strasne radi klasika cestovinovy salat - najlepsie su vrtulky uvarit a potom uz len cerstve paradajky nakrajat, uhorku na malicke kusky, mozes dat cibulku ( nemusis) tiez nejaku sunku, sterilizovany hrasok ci kukuricu ( to je vsetko uz podla chuti) Trosku okorenit a bud dat na to kyslu smotanu ci biely jogurt, alebo tazsi variant je majoneza alebo dat z toho aj z toho. Je to mnaaam
@happy8051 a co sa torty tyka, chces klasika peceny korpus? ked je takto teplo, mame strasne radi tu piskotovu tortu z kyslej smotany - vyslaha sa kysla smotana s van. cukrom a mozes pridat aj kakao a potom sa prekladaju piskoty, krem a ovocie, vrch sa vzdy konci kremom.. ja zvyknem primiesat aj pribinacik ci jogurt ak mam doma do tej masy a na vrch moze ist struhana cokolada. Na noc do chladnicky a o uzasny sviezi zakusok je postarane 😉
tak už to máme za sebou 🙂 Už dávno mi tak dobre nepadol černohorský rezeň s novými zemiačkami na paprike a uhorkový sladkokyslý šalát 🙂 Mňam, dedinská klasika...
bravcove kare dusene na paprike, cibuli a rajcinkach s ryzou a uhorkovy salat a paradajkova polievka s ovsenymi vlockami
@zuziq ja robievam z piškót tortu tak:3 kyslé smotanky,3x vanilkový cukor,do každej smotanky pomiešať vanilkový cukor a jeden pudingový prášok.Ked ukladáš piškóty do tortovej formy tak každá vrstva bude iná.Na vrch posledný krém a na to ešte postrúham čokoládu.Šup do chladničky aspon na tri hodiny.
Stará klasika:3x smotanka.
1x pomiešam kakao,1x nejaký džem,1x vanilkový cukor.Takisto do chladničky.
Včera večer som robila klasický jednoduchý zákusok z Indián keksov.Potrebujeme 6 balíkov keksu.20dkg masla,20 dkg práškového cukru,1 vanilínový cukor vymiešame do penista.Nad parou uvaríme 4dcl mlieka,8dkg múky a 3 žltky.Ked to vychladne pomiešame do pripraveného krému.Na plech dáme 3 balíčky keksu,potom plnku a potom zas tri balíčky keksu.Na vrch spravíme čokoládovú polevu ako aj na iný zákusok na jeden plech.Robievam to večer a na druhý den to krásne zmäkne.Dneska len tak maškrtili.Piecť sa mi nechcelo,aj tak bolo teplo.Cez týžden som zavárala marhule tak som medzitým spravila bublaninu a ako ovocie som do toho pridala marhule a černice.
ahojte, viete mi niektora poradit nejaky mnam recept na zajačika???? prvy krat budem robit zajaca a vobec neviem, či ho upiest, alebo na panvice so zeleninou, alebo ako... kolko sa to trebars pečie a na kolko stupnov???
@weverka11 určite zajaca upiecť v rúre asi 2 hodiny na 200 stupňoch, osolíš, ttrošku okoreníš, podleješ vodou, plus ja trošičku posypen nejakým grilovacím korením, aby malo farbu, lebo zajac ti ostane biely, keďže nemá kožu. ak necháš upiecť dochrumkava, tak ho len vysušíš, aj tak má suché mäso. ale viem že zajaca podlievajú aj červeným vínom, ale to som neskúšala.
ja som dnes robila prekladané fazulové struky s mletým mäsom(som našla na nete) v rúre a k tomu tiež zapekané zemiaky s petrž.vnatou,bolo dobré
vajičkovo-rascova polievka, vyprazany syr, pecene zemiaky, jogurtova tatarska
Polievka z králika zo včera, je tam ešte jedná dávka pečených rebierok a zemiaky...ja si dám cestoviny s tuniakom a syrom, Vikinka mi odmieta jesť - tak skúsim hotový príkrm (možno jej zachutí) 🙂
Zvyšok torty z oslavy čaká na prvého, kto otvorí chladničku 😀 nikto nie je doma okrem mňa, tak asi je víťaz jasný 😝
palacinky s tvarohom, zeleninová polievka s krupicovými haluškami
aj u nas dnes palacinky a zo vcera stehienka so zemiakmi (v sacku s korenim naraz pecene)

u nás dnes trochu netradične na nedelu 😅 vyprážaný karfiol a pečené zemiaky,uhorkovy salat a paradajkova polievka