Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
bramboračka s kroupama recept na www.mamincinyrecepty.cz a osúchy
mnam
my mame pivarske placky a krupova polievka so zeleninkou 🙂 pozajtra fazulova polievka a kolienko pecene....
u nás dnes pórková polievka s haluškami a palacinky
prázdninujem doma s deťmi, muž chodí do roboty, stravuje sa tam, takže mäso bude až na víkend...ja s deckami sme polievkoví, takže to musí byť a druhé len také niečo jednoduché
zajtra si malá žiada franc.zemiaky
babenky, poprosim vas o radu...Nemate nejake osvedcene receptiky na nejake zavarane jedla,salaty, do ktorych idu uhorky-nakladacky?? Manzel mi kupil cele vrece tych uhoriek a uz ma ich nebavi zavarat, lebo ich je veeeela.
dnes instantna kuracia polievka s prazenymi chlebovymi gulickami lebo som leniva nejako po upratovani 🙂 a druhe kuracie na spenate a ktomu domace halusky.dezert este neviem asi kupim znova kilo hrozna 😀
Hladam nejaky osvedceny recept na slany osuch so smotanou / bales. Mam pol kocky drzdia tak som chcela z toho spravit osuch k fazulovej polievke. Vopred dakujem za akykolvek prispevok.
dnes sme papali zeleninovu poleivocku s krupicovymi haluskami a zeleninove rizoto.a pre manzela sme uvarili :zemiacky ,vajicka ,a jemna salama vsetko uvarime okrem salamy ,pokrajame na mensie kusky ,vsetko zmiesame a zapiesct do rury .mnam mnam 😝
mala som prsia v paci, takze len do struhanky a na ole j- suprove, k tomu nove zemiacky a uhorkovy salat.
palacinky s jablckom - deti zboznuju 😉
a zajtra chcem kupit lazane, recept najdem na nete - este som to nikdy nerobila len pocula,ze je to chutne, tak vyskusam.
a dala som robit nanuky - lesna zmes 🙂 🙂 🙂
@nadhera
ja som povodne precitala - "mala som prsia v PRACI" - tak som rozmyslala, ci ich tam bezne nenosis alebo ako... 😀
@slamienka kadejake calamady - mix s kapustou, cibulou, mrkvou
a jedlo ? este zo skolskej jedalne si pamatam taku omacku k bravcovemu masu, v ktorej boli aj uhorky - normalne som na nu dostala chut
babenky, dnes som kupila
krabie tycinky, drveneho lososa/maly kelimok/ a nepravy losos platky 🙂 kedze som to kupila prvykrat a nikdy nejedla, poradte co s tym 🙂 🙂 dakujem
my francuzske zemiaky
@slamienka ked neviem co s uhorkami tak jedine tento salat - uhorky a zelenu (obycajnu) papriku nastruham na tenke platky (ako na klasicky uhorkovy salat) pridam pokrajanu cibulu (nemusi byt velmi najemno) a nejaku tu feferonku. Poriadne spolu zmiesam a dam do zavaraninovych poharov. A zalejem sladkokyslym nalevom ako davas na uhorky (uvarene deko alebo zelko). Sterilizujem ako uhorky. Co sa tyka pomeru surovin tak davam od oka - priblizne aby bolo vsetkeho rovnako (teda okrem feferonov) a iba o nieco viac uhorkov.
@ivetah 🙂 dakujem 🙂
Spagety s mletým mäsom...ktoré ja vôbec ale vobec nemusím 😖
u nas mame uz druhy den lečo a bude aj treti den 🙂) mame zo zahrady nadbytok rajcin tak sa toho takto zbavujem 😀
trojfarebne cestoviny so sunkovo-syrovou omackou, ladovy salat. smotanovo-broskynova torta (nepecena-chladena) 😝 .

@lucikatn, @norcima dakujem za radu, puding napadol aj mna, asi to tak aj spravim, snad to cesto po upeceni nezostane velmi tuhe, uvidime, a ked tak tak kakao vynecham. Potom zreferujem 🙂
Dnes sme mali pecene kura na bylinkovej soli, zemiaky a uhorkovy salat. Dobra klasika, ostalo aj na zajtra.