icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

sonka31
27. júl 2011

Ja som urobila polievku zo sucheho hrachu a budeme ju jest s krutonikmi. Uz sa tesim! 🙂

sonka31
27. júl 2011

@zuziq Tie poznam aj ja, tiez mi pekne vysli.

s_i_s_a
27. júl 2011

kto mi poradí ako urobiť kôprovú omáčku??

beruska.zuzanka
27. júl 2011

@s_i_s_a hodíš si do hrnca maslo, keď sa roztopí poprášiš hladkou múkou, riadne miešať treba, aby neboli hrudky, zaleješ mliekom obyčajným, alebo kondenzovaným, povaríš, posolíš a dáš kôpor, najlepšie čerstvý, ale aj sušený, či mrazený môže byť.
my to papávame s vareným vajcom a domácou knedľou.
najlepšia je z kondenzovaného mlieka zmiešaným s klasika mliekom, dobrú chuť 😉

ankalv1
27. júl 2011

ahojte my dnes bryndzové halušky,pre malého tvarohové 🙂

norcima
27. júl 2011

@ivetah ja ked robim cuketove placky, tak po nastruhani ich osolim a necham postat, ta cuketa pusti velmi vela stavy a tu potom z cukety vyzmykam, musela by si tam dat strasne vela muky alebo struhanky na zahustenie, aby si mala z toho fasirku... odporucam posolit a potom vodu co pusti cuketa vyzmykat 🙂

nikulqa
27. júl 2011

@s_i_s_a poradim ti nasu koprovu omacku,je super a budes sa az za usami oblizovat...takze: 1\2litra vody, 60g hl.muky, 40g masla, kopor, 2dcl mlieka, 1 kysla smotana,sol, cukor.vegeta, ocot
postup: maslo rozpustit,pridat muku,priliat vodu po troskach. pridame vegetu,sol a ked zovrie prilejeme mlieko,povarime 7minut. nakoniec pridame ocot, cukor a kopor,povarime asi minutu,odstavime zo sporaka nech sto trosku ochladne ale to len tak 2-3 minuty a pridame kyslu smotanu...premiesas a mas zazrak na svete...my robime len tento recept a vzdy sa podaril

nikulqa
27. júl 2011

no uz som si vymyslela obed,sampinony na smotane s domacou knedlou a pre mm palacinky na veceru,lebo nema rad sampinony...mnam uz teraz sa tesim 😀

sisanka
27. júl 2011

kedze som vcera pozbierala v zahrade cuketu tak dnes bude zapekana s baklazanom a paradajkami pre mna a pre mm vyprazim so zemiakovou kasou...a este aj kalerabova polievka zo zahradky 😉 inak rozmyslam aj nad cuketovym pernikom...http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32750 ak sa mi bude chciet tak ho dnes urobim 😉

ivetah
27. júl 2011

@norcima dakujem za radu, skoro som zabudla 🙂 a pritom to robievam aj s tekvicou, aj s uhorkou na tzatziki.

mimi21mimi
27. júl 2011

Dnes máme mliečnu šošovičnú polievku a báleš s kyslou smotanou.

jarunka111
27. júl 2011

@pami2 dúfam, že budú chutiť 😉 V teplovzdušnej ich pečiem asi 15-20min. Vždy si vyberiem okoštovať, lebo sama nemám ešte riadne otestovanú svoju rúru, takže skúšam 😉

s_i_s_a
27. júl 2011

ďakujem za receptíky...dnes idem kôprovku skúšať prvý krát, tak dúfam, že sa vydarí 🙂

tanitta
27. júl 2011

kysla sosovicova polievka a tuniakove cestoviny taka rychlovka dnes ...

ajkuska
27. júl 2011

poraďte mi niečo z tekvice - nechcem prívarok, niečo ľahšie. 😎 také letné 😎

vvia
27. júl 2011

ja mam taaaku chut na hriby, len odkedy som v BA (co je uz asi 5rokov) tak som este cerstve nemala. Neviem kde tu zbierat a uz ani by som sama nemala odvahu. Kym som bola decko a na vychode och to bolo hubov mnam

vvia
27. júl 2011

@s_i_s_a skus do nej pridaj aj tekvicu, je to vyborne

ifek
27. júl 2011

Dnes polievočka zo včera a druhé, tekvicový prívarok so zemiakmi a na skúšku párok ku tomu 🙂

estterka
27. júl 2011

@ajkuska viem,ze aj piect sa zvykne 😉 to sa len nakraja na kusky a upecie

libka1
27. júl 2011

leco

libka1
27. júl 2011

@ajkuska kludne nahrad tu cukinu tekvicou, robila som to vcera a mnam s cerstvym chlebikom, velmi svieze a chutne 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38042

cestovatelkaandrea
27. júl 2011

dnes morcacie cesnakove rolky so zeleninovym salatom 😉

libka1
27. júl 2011

ja uz som poslednu dobu nestastna zo zeleniny 😀 ako keby sa s nou vrece pretrhlo, uhorky, papriky, paradajky, tekvice a cukiny sa mi hrnu na kila, ak mate nejake dobre zeleninove recepty tak cosi poradte, je to super ze toho tolko mame, ale ja uz som v koncoch s vymyslanim 😖 zavarat sa mi nechce, takze len co uvarim na vecere, cez den sa nestravujeme doma...

fomarik
27. júl 2011

Čiernohorský rezeň, zemiačiky s petržl. vnatkou + uhorkový šalát

vvia
27. júl 2011

@libka1 mnam ja by som zeleninu stale. hlavne v lete, nie zeby som bola vegetarian, ale mam ju rada.
paprika, paradajky, cibula = lečo
tekvica = privarok, spolu s koprom a navrch dusene bravcove masko
cuketa = vyprazana, plnena, cuketove placky
uhorky = s kyslou smotanou k tomu maslovy chlebik mnam, uhorkovy salat
uhorky, paradajky, paprika, olivy, feta syr, oregano, olivovy olej = grecky salat, ja k tomu ako prilohu podavam pecene zemiaky, cize mam plnohodnotne jedlo
paprika = plnena paprika
chces nejaky recept viacej varený? 🙂

libka1
27. júl 2011

@vvia no, ak mas potesis ma 😉 mne tiez zelenina teraz ako som tehu velmi chuti, len fantazia akosi nepracuje a nechcem stale varit to iste 😀 zo salatov sa nenajem, tie davam len ako prilohu, paradoxne MM sa naje aj zo salatu 😅

vvia
27. júl 2011

@libka1 alebo ma este napadla živánska. zemiaciky na kocky, masko na kocky, zelenina, ako cibula, paprika, paradajky, okorenit, prikryt alobalom a piect v trube, alebo do pahreby v lese. dobrú chut 🙂

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
libka1
27. júl 2011

@vvia to je super napad, to sme davno nemali, bude zajtra, mnam, uz sa na to tesim 😵