Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vyskúšaj, je podstatne lepšia ko varená, teda, ja by som už varenú ani nejedla, my sme to vždy piekli 😉
alami a na koľko stupňov je tá rúra? rozohrievať ju pred tým? treba to kontrolovať?
Ahojte, ja tiez davam do rury robit ryzu - trosku ju najprv povarim na plyne, asi pat minut ked zovrie a potom sup do rury na nejakych 20 minut asi na 180 stupnov. Chutovo je neporovnatelne lepsia ako varena. No a dnes budem robit pravdepodobne fazulkovy privarok, mnam 🙂
@lalus ja ju zapnem, keď idem opekať ryžu, takže nejakých 5min predhrejem a na 180°približne, najlepšie "na vrtulu" 😅 ak sa pečie zhora+ zdola, zvykne sa trochu prilepiť o hrniec - nič strašné, odmočí sa
keď sa naučíš, za koľko to máš hotové, tak nemusíš nakúkať, len pozrieš potom, či je hotová
ja pre nás robiervam tak cez pol kg ryže a to chce tú hodinku piecť
Ak nebude pršať, robíme v kotlíku haláslé.
zeleninova polievka a francuzke zemiaky
pecene kuriatko v remoske a hraskova ryza s pestom
baby tu ryzu peciete priamo v hrnci? a treba ku prikryt alebo nie? 😕
Zuziq ano v hrnci a prikryte, nezakryte som neskusala, asi by sa ta voda prilis rychlo vyparila a ryza by bola sucha. Aj tarhonu som tak robila, aka bola neviem, ja ju nemam rada takze to bolo len pre mangela a ten sa nestazoval 😉
tak budem musiet skusit aj ja. v jedalnach vacsinou ryzu pecu a mne chuti ooovela viac, ako varena 😵
Zuziq to teda je rozdiel, ta varena mi pripada taka dost vodova....este som si spomenula ze sme skusali s mamou aj v paplone robit ryzu - to jej vravel ktosi znamy. Chvilu ryzu povarit a potom zabalit do paplona na nejaku polhodinu myslim....uz si presne nepamatam....
najlepšia ryža je dusená
@sonulienkas tak nás nauč ako na ňu 😉
inak, je tu téma o ryži, tam je návod aj na tú pod perinou, čo mi príde vcelku vtipné 😀 ale zas - verím, že funguje - dojde v teple
ja som skúsila aj nejakú dusenú, ale ma nebaví, že pri tom treba stáť, aby neprihorela, či?
a robila som aj v parnom hrnci - dá sa, ale pečená je pečená 😵
Ja som tiez dlho nevedela varit ryzu, az ma to naucil manzel 😀 Inak ja kupujem parboiled ryzu, nelepi sa tak a je chutnejsia (aj ked je aj drahsia). Vzdy ju poriadne premyjem, potom oprazim a zalejem vodou. Na hrncek ryze 1 a 1/2 hrnceka vody. Dochutim vegetou, privediem do varu a trva to cca 7-8 minut odkedy zacne vriet, kym sa voda vypari. Potom ju vypnem a prikryjem, nech este "dojde". Odkedy ju takto robim, nikdy sa mi nestalo, ze by mi prihorela, lepila sa alebo sa rozvarila. Dolezite je tam dat ten pomer vody a ryze 😉 Ale klasicka gulata ci dlhozrnna ryza mi viac chuti pecena 😵
čaute , alami 😵 - v téme ako variť ryžu som napísala postup - ručím za to , že ak to urobíš podľa môjho návodu - fakticky vám bude chutiť- a nemusíš pri nej stáť a ani ju ani raz zamiešať 🙂
dnes varím - zapekám tureckú musaku - baklažán, mäso, paradajky... 🙂
vyprážané kuracie pečienky, zemiakové pyré
u nas dnes karfiolova polievka a omeleta, rychlovka 🙂
my dnes palacinky na slano /miesto cukru sol/, na to sunku, platok syra, kukuricu, olivy, zatocit, obalit v trojobale a vyprazit...+ zemiacky... mnam 😎
my sme dnes dojedli bryndzové halušky zo včera a poobede som upiekla pizza rožky z lístkového cesta. robila som to prvýkrát, len som chcela skúsiť a ono to je mňam 😵
dnes niččččččččč 😀 😀 😀
zajtra -grilované kurča,ryža, obloha z červenej kapusty
my dnes karfiolová polievka, ryža a pečené kuracie stehná 😉
ja ryžu robím v tlakáči, rýchle a super, je veľmi dobrá
tarhoňu robím tak, že ju trošku dohneda orestujem na olivovom oleji (posoliť samozrejme) a potom zalejem takým istým množstvom vody, nezakrývam a za občasného premiešania nechám odpariť vodu, potom vypnem a prikryté nechám dôjsť, sama zmäkne, ak mi ešte ostane z obeda, tak si ju tiež občas premiešam do vychladnutia, potom sa mi nezlepí a na druhý deň je tiež sypká
jeeeej super tema.. budem chodit na inspiracie 🙂

Do rúry piecť ryžu? Ešte som to nepočula 🙂