Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kocky neviete ako uskladnit kaleraby aby vydrzali co najdlhsie alebo co sa z nich da urobit mam ich na zahrade vela a uz su obrovske 🙂
nejaký dobrý recept na Baranie rohy/zaváranina/?
domace rezance s oprazenou detskou krupicou a marmeladou
prave sa dovarila hrachova polievka (suchy lupany hrach+mrkva+zemiaky) - bez zemiakov je to nasa vianocna polievka 😀 karfiol v trojobale peceny v rure so zemiakmi s petrzlenovou vnatkou a kysnuty slivkovy kolac
@janka256 moji rodicia ho ulozia len tak na policu do pivnice a vydrzi im celu zimu ale asi zalezi aj od druhu kalerabov
@janka256 uskladniť okrem mrazenia...neviem. Ale ja zvyknem kaleráb nastrúhať a použiť na spôsob kapustných fliačkov, miesto kapusty dáš kaleráb, nerozoznáš rozdiel 😉 Ďalej som skúšala robiť v trojobale a piecť na papieri v trúbe, málo kalorické a chutné... Potom som skúšala také, že som ho nastrúhala, na oleji som spenila cibuľku, pridala kaleráb, podusila a šľahla som na to vajíčka... A tuším dnes dávala nejaký fajnový recept aj Miriam - tento: www.mimibazar.sk/recept.php?id=41853 - plánujem ho aj ja vyskúšať.
🙂 ja som dnes robila zemiakovu polievku, tvarohove rezance a vrtulky so syrom,sunkou,tuniakom,..... 🙂
@janka256 ešte sú tam aj iné recepty s kalerábom, tieto sú celkom zaujímavé:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9141
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2242 😉
@happy8051 torta:
300g hladkej múky, 170g cukru práškového, 3vajcia, 3 lyžice kakaa, 2 deci oleja, mlieko, prášok do pečiva, kryštálový cukor, vanilkový puding, tvaroh 250g, 2 kyslé smotany, vanilkový cukor, banány, šľahačka, čokoláda
Cukor vymiešaš so žĺtkami, prileješ postupne olej a vlažné mlieko (tak 2 deci). V druhej miske zmiešaš prášok do pečiva, kakao a múku a spojíš s prvou časťou.
Z bielkov vyšľaháš sneh, vmiešaš do cesta a vyleješ na plech. Plech je vymastený a posypaný múkou a pečieš cca. pol hodinku.
Medzitým čo sa pečie, urobíš puding: mlieko(300ml)+3 lyžice cukru+vanilkový puding (ja som dávala v prášku).
Potom urobíš dvojfarebný krém: tvaroh vymiešaš s kyslými smotanami, pridáš vanilku a vychladený puding. Zamiešaš, pridáš čokoládu. Vymiešaš šľahačku a pridáš do krému.
Časť upečeného cesta zrežeš, poukladáš naňho banány a potrieš krémom. A navrch dáš tú druhú, zrezanú polovicu cesta. Môžeš ešte poliať čokoládou a dáš stuhnúť do chladničky.
@gabuci ja tiež zaváram s nálevom na uhorky. Alebo nálev na kápiu čo je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17126&use... , ale úplne stačí ten klasický nálev na uhorky. Ja tak zaváram aj feferónky. Na 7 minút pri 100stupňoch (zaváram v pare v hrnci)
ahojte baby, nepoznate nejaky dobry recept na fakt dobry kecup. Dostali sme paradajky a ja uz neviem co s nimi. Dakujem. 🙂
@happy8051 guličky:
130g kryštálového cukru, 50g tuku, 5lyžíc kokosu, kakaový puding (v prášku), 2PL kakaa, lyžička rumu, 2lyžice solamylu, deci vody, višne
Do hrnca dáš vodu, cukor a tuk a prevaríš, zamiešaš kokos. Potom odstavíš a pridáš puding v prášku, rum, kakao a keď je málo husté, tak solamyl. Necháš trošku vychladnúť a vytvaruješ guľky, do každej dáš jednu višňu (ale môžeš napr. aj oriešok) a obalíš v kokose.
Dnes sme mali cestoviny s cuketou a syrom a poobede robím frapé kávu 😵
dnes len spagety 😒
mm dnes leco a deti si vybrali palacinky 🙂
@mia258: Mia, zasa vypeka dobrotky ku kavicke 😀, hned by som si dala, mnam, mnam 🙂.
kelová polievka, prsia na prírodno na kari omáčke s ryžou 😉
...a potom budem zavárať broskyne a pokukám tu nejakú inšpiráciu na dobrý koláčik alebo inú maškrtu. Ak máte niečo fajne overené, tak sa prosím podeľte, ďakujem 🙂
@veronicka1901 dnes práveže nič nevypekám, ešte sme prejedení včerajších koláčov a tort z oslavy 😀 Preto dnes len káva 😵
Babulky a na dovolenke čo varievate? Hm? Došli mi nápady, čo také jednoduché a rýchle budem varievať v chorvátsku...ďakujeeem za každú radu...
My máme dnes paradajkovú polievku, cestoviny so zeleninkou a syrovou umáčkou...
@mia258: Ja som len narazala na tu fajnovu torticku, co si hore pisala, taku chut som dostala 🙂. A viem, ze ty ku kavicke rada sladke, tak preto som chcela podpichnut 😀
@veronicka1901 z tortičky sa zvýšil už len jediný kúsok, priateľ si naňho brúsi zuby večer 😀 A máš pravdu, káva bez sladkého poobede, to by ani nebol deň 😅
@gucz dakujem,baranie rohy mám v záhrade 1x,vidíš aj feferóny mám.Manžel ma nahovoril aby sme to pestovali,zatiaľ som mávala len normálnu papriku aj tu jablčkovu papriku,uhorky atd.Si ma s tým potešila.
@titkovamiriam dakujem za nápady,určite vyskúšam aj s olejom,to som si všimla,že si veľká kuchárka,stále dávaš dobré recepty aj rady.
tak uz mam komplet menu na krstiny 🙂)
velmi mi pomohla kniha od Marry Berry: Velka rodinna kucharka, mate niekto? uuuuzasen recepty su tam! asi kazdy den napisem jeden🙂
vysmazany syr, varene zemiaky, tatarska
karfiolovú krémovú polievku s haluškami a kuracie prsíčka na šampiňónoch s tarhoňou,mňam mňam,ale sme sa napapali,malý mi ešte stále sladko spinká,aké má plné buško 😉 😉 😉 :- a ja si vychutnávam chvílku pre seba 😀 😀 😀
My sme dnes mali zeleninový nákyp -pre mňa a dcéru a pre MM kelový prívarok

@titkovamiriam Mňam - Dunajské vlny podľa Tvojho receptíku som už skúšala, sú fakt mňamkové 😉