icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mata71
14. aug 2011

pečena kačka,kapusta na karameli a knedla...vecer grilovacka.

libka1
14. aug 2011

@sonka31 kukala som recept na chinois a to teda vyzera moc mnam, asi coskoro vyskusam 😵

sisanka
14. aug 2011

kocky nemate niekto recept na domaci kecup??chcela by som nejaky overeny 😉

adelaida33
14. aug 2011

dojeme včerajšiu polievku, aj rezne, dovarím akurát nové zemiačky s petržlenovou vňaťou a dáme si k tomu slivkový kompót

tinuskaha
14. aug 2011

kuraci vyvar s domacimi rezancami,vyprazane jogurtove kuracie rezne a zeleninovy salat a ku kave ostali este chinois zo vcera 😉

sonka31
14. aug 2011

@libka1 No roboty je vela s tym, ale je to fakt fajne.

zuziq
14. aug 2011

dnes kremova zeleninova polievka a znojemske hovadzie s ryzou. vcera som robila marlenku, myslela som ze bude na cely vikend ale taka bola dobra ze sme ju celu zjedli 😀 dnes uz nepeciem

sniperka
14. aug 2011

Hovädzí vývar, zemiakový šalát,kuracie vyprážané rezne a hruškový koláč.

lucikatn
14. aug 2011

dnes jarna polievka s kuracim stehienkom 😀 a druhe slovensky zemiakovy salat (s cibulou a octovym nalevom) a karfiol v trojobale peceny v rure

attena
14. aug 2011

kuracia polievka ,cina s ryzou

lizatko1009
14. aug 2011

http://halushka.blogspot.com/2010/10/dusene-rez..., len ja nedavam do toho dresingu cibulu a podobne, len 2lyzice klasickeho masla trocha oleja 2 lyzice kecupu 2 horcice, kto chce aj cesnak u nas samozrejme nie a zalejem 0,5litra vody, zalejem maso v pekaci, dam na vrch alobal a peciem v rure, potom dam alobal dole a este aspon 15 minut dam na vzduch a zemiakova kasa, ryza k tomu nepasuje.

riana12
14. aug 2011

vecera - kuracie prsia a kridelka s lecom - ale dnes som dala cerstvu papriku, rajcinu a kecup... nie vopred pripravene leco, tak cakam na vysledok 🙂 a k tomu asi opekane zemiaky... 🙂

lizatko1009
14. aug 2011
anaxamon
14. aug 2011

@ikika uz som to tu sice asi dva krat pisala ale takze, pohare so zavaraninou dam do umyvacky, pustim najsilnejsi program (ja mam 70 stupnov) a necham ho prebehnut cely, umyvacku neotvaram az kym uplne pohare nevychladnu. preto ju rada zapinam na noc a do rana su akurat vychladene....mozes kludne dat len par poharov ku klasickemu umyvaniu riadov, nemusis mat plnu umyvacku zavaraniny

tosomja
14. aug 2011

Polievka z morčacích krídel
Sviečková na smotane, knedľa
šumienkový koláč (piškóta, plnka - smotana, tvaroh, ovocie), želatína zo šumienky a zlatého klasu a vody) - mňamka.

ikika
14. aug 2011

@anaxamon diky, tak buduci rok, ak budem zavarat, mozno skusim... 😉

A k menu...
V sobotu sme mali domace rezance - s fazulovou polievkou, potom kazdy ake chcel - slane alebo sladke alebo aj aj (tvarohove, makove, tvarohovo-smotanove, so slaninkou...)
V nedelu sme boli papat vonku...
A v pondelok (prave varim) budeme mat "zahoracke francuzske zemiaky" a bravcovu krkovicku (ale fakt peknucku) na stave, mix salatik (ladovy salat, rukola, paradajka, paprika, porik, mrkva, uhorka, syr, oliv. olej, balsamico)... a spravim asi aj zeleninovu polievku s karfiolom 😵

ikika
14. aug 2011

Prave som sa rozhodla, ze k tomu masu bude tarhona... k tym zemiakom sa to nehodi... uf, kto to poje, je toho ako pre regiment... 😅 😀

dankamat
15. aug 2011

@ikika ty nemas co v noci robit, ze varis? aspon budes moct cez den oddychovat 🙂

katka888
15. aug 2011

@anaxamon
spytam sa hlupo ako laik, to sterilizujes uz naplnene flase? naplnis ich a das do umyvacky riadu na tych cca 70 st?

anaxamon
15. aug 2011

@katka888 presne tak 😵

elise
15. aug 2011

@anaxamon super nápad sterilizácia v umývačke a to tam pridáš aj tabletky, ked k zaváraninám dáš aj umyť taniere?

anaxamon
15. aug 2011

@elise hej aj tabletky a aj taniere ked mam len par flasiek🙂 nebudem ju pustat na prazdno🙂)) (raz som pustila bez tabletky a nepacil sa mi vonkajsi efekt flasiek, neboli fajne vyumyvane 😀 😀 😀 )

adelaida33
15. aug 2011

vyprážaný syr, hranolky/varene zemiačky, tatarska

zuzin78
15. aug 2011

my mame dnes kura s ryzou 🙂

katka888
15. aug 2011

@anaxamon
cize das kompoty, zavaraniny, dzemy a pod do umyvacky, zapnes ten dlhy program a mas? nekazi sa to? pytam sa mozno blbo, ale ja som v zavarani laik, ale ak by sa to dalo s tou umyvackou riadu, skusila by som to

anaxamon
15. aug 2011

@katka888 nekazi sa mi to, je to lepsie nez v klasickom hrnci....tento rok sme zavarali jednu davku ceresni na chalupe v hrnci a mne sa uz jeden pohar pokazil aj mamine jeden z teto davky. co mam pozavarane z umyvacky zatial sa mi nic nepokazilo...

katka888
15. aug 2011

@anaxamon
tak dakujem za info 🙂
inac co sa tyka programu, treba taky co je na 70 stup? mama ma umyvacku , urcte by to vyskusala, len neviem ake ma programy a my budeme mat umyvacku az na novom byte. a vyskusala by som to, doteraz som nemala ani hrniec, ani teplomer na meranieteploty

beruska.zuzanka
15. aug 2011

bré ránko, kočky, nejaký dobrý osvedčený recept na cuketovú polievku sa nájde? vďakaaaaa 😵

anaxamon
15. aug 2011

@katka888 treba zapnut nasilnejsi co je na umyvacke ak ma 80 stupnovy zapnite ten ak ma 60 stupnovy zapnite ten, nech sa podari 😵

cobhan
15. aug 2011

@anaxamon Tak zavaranie v umyvacke musim skusit aj ja. Nemam tu poriadne velky hrniec a potom 12 poharikov musim sterilizovat na 4x a to je o nicom.