Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som vcera vecer zavarala pozbieranu urodu...uhorky a cviklu..a este aj zopar cernicovych kompotov..dnes na obed budeme mat kuraci vyvar s rezancami...pecene kuracie stehna s cervenou kyslou kapustou na karameli a knedlik..a poobede sa chystam piect tvarohove buchty...teda ak sa mi bude chciet a bude cas 😉
polievka uvarena - klasika , kuracia, ale v noci som davala do pacu masko, ideme grilovat a este teraz som hladala recept na "cuketu na gril" , takze rychlo idem pripravit a za 2 hodky vyrazame 😉
nic 🙂 ideme sestre na obed...su u nich hody, takze my budeme papat, kacicu, lokse, kolace a ine dobroty 😉
kuracia polievka s rezancami,mäsko kuracie(od vecera v paci)prudko oprazit k tomu zemiaky a saltik a dezert orechovy a makovy zavin
zeleninova polievka, ryza s kuracim na smotane
ahojte, dlho som tu nebola, mali sme pokazeny net..
my dnes kuraciu polievku s rezancami a druhe mlete mäso (s vajcom a koreninami), na tom platky mozzarelly, na to rajcinka a posypane kukuricou. Zapecene v janskej mise, k tomu zemiaky. Robim prvykrat, sama som zvedava, ake to bude 🙂
zapekany pangas s mozzarelou, anglicka zelenina a varene zemiacky 🙂 .... maminka napiekla tvarohovy struhany kolacik.
vybornu sladku paradajkovu polievku so slahackou som prave spravila.. priprava 30 minut max.. mnamka
Plnenú papriku zo zemiakmi ,knedlu nemali a robiť sa mi nechcelo .
A od včera fazuľovú polievku ešte .
sviečková na smotane, knedľa, a na popoludnie dobrý pudingový koláčik
pecene kuracie stehna, dusene zemiaky, paradajkovy salat, a makovo-jablkova strudla
kuracia polievka, pecene stehna so zemiakmi, kysle uhorky a muffiny z babovkoveho cesta 😅
a jedalny listok na tyzden:
pondelok:jablková žemlovka s tvarohom,paradajková polievka
utorok:cukinové placky plnené soté,zemiaková na kyslo
streda:dusené maso na rasci ryža,dufam že polievka z utorka
štrvtok:šošovicový prívarok s parkom,karfiolova polievka s krupicovými knedličkami
piatok:guláš s haluškami
sobota:na obed ,,len,,slivkové gule s makom,kuracia polievka vecer grilovacka
nedela:maso,knedla,kapusta polievka so soboty 😉
@titkovamiriam Odpadnem... Ty uz mas plan na cely tyzden? Ale to je super, mala by som aj ja robit takto, nech sa nenervujem, co varit. Zaujalo ma, dufam polievka z utorka. Ja teda polievky robim len pre mna a syna, mm nechce, ale ked varim nieco s cielom na 2 dni, tak NIKDY nie je na 2 dni. A ked zvysi, tak za 2 pol. lyzice, akurat sa na to hnevam. :DDD
No ved aj u nas je to tak,len take kysle robím do velkeho hrnca tak vzdy dufam že ostanu 🙂 my sme vsetci polievkový 🙂
@titkovamiriam Ved aj my doma, polievka musela byt. Ale moj mm, to je iny "druh", oni tu polievky vobec nejedia :D Salat namiesto polievky. My pekne aj polievka, aj salat, no nie? :D Ale malemu robim.
tak a ja karfiolove placky so zemiakmi a zeleninovou oblohou a polievka zeleninova so zemiakmi a krupmi 🙂 mäso mi uz lezie hore krkom 😝 😀
my dnes zapekane cestoviny bolognese..
inak tiez sa snazim pisat si zoznam na cely tyzden, ale malokedy ho dodrzim, vzdy mi bud nieco ostane, alebo sa vyskytne nieco ine 😀 ale potom mam aspon inspiraciu, ked uz neviem co varit, vzdy nakuknem do zoznamu a nieco z neho vyberiem 🙂
Slepačí vývar s rezancami, pečený bôčik a zemiaková kaša, uhorkovo-paradajkový šalát 🙂
dojedame 😉
ja som dnes sama..maly je v skolke a mm v praci...od vcera mame napecene tvarohove buchty tak to bude na veceru a ja si uvarim nejake cestovinky...a polievka je este od vcera kuracia...
ja dnes pre malu omacku z kuriatok (hriby) a k tomu spätzli... 🙂 a ja ako vzdy, odstavenu zeleninovu stavu 😀
My dnes na raňajky domáci šalát ala krab, na obed hovädzia polievka (varená v tlakovom hrnci) a guláš z hovädzieho mäsa (taktiež varený v tlakovom hrnci) s chlebíkom
@tinuskaha Aj mi🙂
zeleninova polievka a palacinky

no navareny mám gulaš a vyvar, ale kedze nás babka pozvala na sviečkovu tak gulas zostane cez tyzden 😎