icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

riana12
9. sep 2011

dnes by som chcela pizza rezniky a ryzu spravit... zajtra morcaciu polievku a dalsie uvidime podla chuti 🙂

mimi21mimi
9. sep 2011

Ja som robila tie nugetky s dresingom z reklamy, k tomu ladovy salat a mrkovo-hraskova polievka z krupicovymi haluskami.

claudica
9. sep 2011

Dnes spravím na večeru takéto zemiačiky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17476 a k tomu zeleninový šalátik, bude taký bezmäskový deň... 🙂

lucikatn
9. sep 2011

kocky neviete mi poradit ako urobit maso (a hlavne ake tam ide okrem bocika) na knedlo vepro? Tieto tradicne (nezdrave 😝) jedla skoro vobec nerobievam 😀 a z casu na cas treba zhresit 😀 Kedysi davno som to robila ale maso bolo dost suche...

luba142
9. sep 2011

@weverka11 aj ja si myslim,ze postup je spravny na tu ryzu,len vody musis dat menej, ja dama napr. 3 hrnceky ryze a 4-5 hrncekov vody, takze vzdy o 1-1,5-2 viacej ako ryze 🙂

luba142
9. sep 2011

@lucikatn ja peciem bud ten bocik, alebo krkovicku, ale ked chcem aby mi to jedli aj decka tak pridam kusok plecka tam je menej mastneho, ale podla mna kludne mozes upiect aj kura, kacku, hus 🙂

lucikatn
9. sep 2011

@luba142 s tym kuratom je to velmi dobry napad. Mame ho velmi radi a nikdy ma nenapadlo to takto skombinovat 😀

pancake
9. sep 2011

@lucikatn na masko kapusta knedla sa odporuča krkovica ale ja nemam rada mastné maso a davam plecko. bôčik uz je naozaj velmi mastny a karé si isto robila ty, lebo je suché. tak si kup pol kila plecka, pol kila krkovice, upeč a čo ti bude viac chutit tak na buduce budeš vedieť čo kúpit. 😝
no a ako ho pripravit????
ja ho nakrájam na centimeter hrubé rezne, posolim, z kazdej strany (neklepem), naukladam na podliaty olejom plech, podlejem vodou, dám ešte kminu a 20minut pred dopečením este pridám cesnak. ale dusim zakryte hodinu do makka . ten cesnak môzes dat aj hned. ja lubim pretlačeny, tak potieram s nim kazde masko zvlášt. ale ak chces iba pre vônu, tak stači nahádzat do toho 4 stručky celé. potom daj vediet ako masko chutilo. inak je vyborné to maso aj so zemiakovou kašou. 😉

luba142
9. sep 2011

@lucikatn my sme to tak priznam sa mali len raz,ale je to skoro to iste ako kacka, inak ani pecene plece a krkovicka neni zla, ja vacsinou peciem ku kapuste to

adulikka
9. sep 2011

dnes vyprážaný syr s hranolkami

libka1
9. sep 2011

dojedame kapustnicu 😅 a spravim cosi z listkoveho cesta lebo som ho dala rozmrazit tak ho treba spracovat, ale co, to este netusim 😀

lucikatn
9. sep 2011

@pancake to uz bolo davno tak neviem ake to bolo maso ale robila som to podobne. Na nedelu nakupim masko a ide sa na to. Snad sa to uz konecne podari 😀 juuuuj slinky uz teraz tecu 😉 a ta chut ci vona cesnaku hmmm mnam 😀

titkovamiriam
9. sep 2011

@lucikatn tiež som za krkovicku,ja z polovice vzdy kost dam do polievky a tu druhu necham na masku na pecenie,pliecko je tiež dobre,kare jedine ked naplnit a piect v alobale,inak dobre su ku knedle a kapuste pecene morcacie stehna,jahnacinka alebo mlada divina 😉

titkovamiriam
9. sep 2011

@lucikatn tiež som za krkovicku,ja z polovice vzdy kost dam do polievky a tu druhu necham na masku na pecenie,pliecko je tiež dobre,kare jedine ked naplnit a piect v alobale,inak dobre su ku knedle a kupuste pecene morcacie stehna,jahnacinka alebo mlada divina 😉

adelaida33
9. sep 2011

a ešte som k obedu pridala aj palacinky s čučoriedkovym lekvárom, šlahačkou a grankom 😉

eva7780
9. sep 2011

karfiolová polievka s liatym cestom,vypr.karfiol,pečené zemiaky,uhorkový šalat a tatarka

tinuskaha
9. sep 2011

dnes slivkove gule mnaaaaaaam....uz odfukujem 😀

jarunka111
9. sep 2011

@tinuskaha mňam, aj ja som tak minule odfukovala a asi si to rada zopakujem 😀

tinuskaha
9. sep 2011

@jarunka111 dlho sme ich nemali no a dnes som sa poriadne naz......idem doslova prasknut 😀

jarunka111
9. sep 2011

@tinuskaha tak raz za čas si musí človek dopriať riadnu bombu 😀 😀 😀

kukujka
9. sep 2011

francuzke zemiaky uz som ich sto rokov nemala

mika1979
9. sep 2011

Nemate nejaky fajnovy,jednoduchy a rychly recept na hruskovy kolac?

jarunka111
9. sep 2011

@mika1979 jediné, čo ma teraz napadlo je bublanina 😉 Ale ja som minule robila ryžový nákyp s hruškami, ktoré som predtým nechala močiť v citrónovej šťave a celé to bolo výborné 🙂

mika1979
9. sep 2011

@jarunka111 nooo to by ma nepadlo( teda ten ryzovy nakyp ),musim vyskusat,mam ich dost😀ale teraz som chcela nejaky kolacik na vikend a s hruskami nemam ziadny recept ☹

jarunka111
9. sep 2011

@mika1979 ja som mala tiež tak strašne veľa hrušiek a už som nevedela, čo s nimi, tak to to skúsila. A teda bola som milo prekvapená, že to bolo také výborné a možno lepšie ako s iným ovocím. Máme radi niečo kyselkavé do koláčov, tak už viem ako si poradím aj so sladkými broskyňami 😉

mika1979
9. sep 2011

@jarunka111 🙂no hrusky do ryzoveho nakypu by som teda nedalaale ked je to fakt dobre,tak urcite vyskusam 😀 😀 😀

kawasaki17
9. sep 2011

na dnes kuracie sote s ryzou a opekanymi zemiakmi, kapustova polievka a babovka 🙂 mnamky mnam 😀

titkovamiriam
9. sep 2011

tak dneska gulaš s haluškami mnaaam mame radi gulásik 🙂

trdielko149
9. sep 2011

ahojte my mame dnes iba žemľovku a nakolko k nam pride navsteva tak vecer grilovacka aj ked byvame v cinziaku masko sa uz marinuje este spravim salatik k tomu ;) urobila som aj struhany tvarohovy kolacik 🙂 zajtra pecene masko (krkovicka aj suchsie karé) kapusta,knedlik domaci 😉 polievka zajtra minestrone a v nedelu slepacia polievocka uvidime ci ostane nieco zo soboty ak nie tak pecene stehienka kompotik a ryza 🙂

titkovamiriam
9. sep 2011

my grilujeme zajtra uz sa masko pacuje 😉