Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som robila tie nugetky s dresingom z reklamy, k tomu ladovy salat a mrkovo-hraskova polievka z krupicovymi haluskami.
Dnes spravím na večeru takéto zemiačiky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17476 a k tomu zeleninový šalátik, bude taký bezmäskový deň... 🙂
kocky neviete mi poradit ako urobit maso (a hlavne ake tam ide okrem bocika) na knedlo vepro? Tieto tradicne (nezdrave 😝) jedla skoro vobec nerobievam 😀 a z casu na cas treba zhresit 😀 Kedysi davno som to robila ale maso bolo dost suche...
@lucikatn na masko kapusta knedla sa odporuča krkovica ale ja nemam rada mastné maso a davam plecko. bôčik uz je naozaj velmi mastny a karé si isto robila ty, lebo je suché. tak si kup pol kila plecka, pol kila krkovice, upeč a čo ti bude viac chutit tak na buduce budeš vedieť čo kúpit. 😝
no a ako ho pripravit????
ja ho nakrájam na centimeter hrubé rezne, posolim, z kazdej strany (neklepem), naukladam na podliaty olejom plech, podlejem vodou, dám ešte kminu a 20minut pred dopečením este pridám cesnak. ale dusim zakryte hodinu do makka . ten cesnak môzes dat aj hned. ja lubim pretlačeny, tak potieram s nim kazde masko zvlášt. ale ak chces iba pre vônu, tak stači nahádzat do toho 4 stručky celé. potom daj vediet ako masko chutilo. inak je vyborné to maso aj so zemiakovou kašou. 😉
dnes vyprážaný syr s hranolkami
dojedame kapustnicu 😅 a spravim cosi z listkoveho cesta lebo som ho dala rozmrazit tak ho treba spracovat, ale co, to este netusim 😀
@lucikatn tiež som za krkovicku,ja z polovice vzdy kost dam do polievky a tu druhu necham na masku na pecenie,pliecko je tiež dobre,kare jedine ked naplnit a piect v alobale,inak dobre su ku knedle a kapuste pecene morcacie stehna,jahnacinka alebo mlada divina 😉
@lucikatn tiež som za krkovicku,ja z polovice vzdy kost dam do polievky a tu druhu necham na masku na pecenie,pliecko je tiež dobre,kare jedine ked naplnit a piect v alobale,inak dobre su ku knedle a kupuste pecene morcacie stehna,jahnacinka alebo mlada divina 😉
a ešte som k obedu pridala aj palacinky s čučoriedkovym lekvárom, šlahačkou a grankom 😉
karfiolová polievka s liatym cestom,vypr.karfiol,pečené zemiaky,uhorkový šalat a tatarka
dnes slivkove gule mnaaaaaaam....uz odfukujem 😀
@tinuskaha mňam, aj ja som tak minule odfukovala a asi si to rada zopakujem 😀
@jarunka111 dlho sme ich nemali no a dnes som sa poriadne naz......idem doslova prasknut 😀
@tinuskaha tak raz za čas si musí človek dopriať riadnu bombu 😀 😀 😀
francuzke zemiaky uz som ich sto rokov nemala
Nemate nejaky fajnovy,jednoduchy a rychly recept na hruskovy kolac?
@mika1979 jediné, čo ma teraz napadlo je bublanina 😉 Ale ja som minule robila ryžový nákyp s hruškami, ktoré som predtým nechala močiť v citrónovej šťave a celé to bolo výborné 🙂
@jarunka111 nooo to by ma nepadlo( teda ten ryzovy nakyp ),musim vyskusat,mam ich dost😀ale teraz som chcela nejaky kolacik na vikend a s hruskami nemam ziadny recept ☹
@mika1979 ja som mala tiež tak strašne veľa hrušiek a už som nevedela, čo s nimi, tak to to skúsila. A teda bola som milo prekvapená, že to bolo také výborné a možno lepšie ako s iným ovocím. Máme radi niečo kyselkavé do koláčov, tak už viem ako si poradím aj so sladkými broskyňami 😉
@jarunka111 🙂no hrusky do ryzoveho nakypu by som teda nedalaale ked je to fakt dobre,tak urcite vyskusam 😀 😀 😀
na dnes kuracie sote s ryzou a opekanymi zemiakmi, kapustova polievka a babovka 🙂 mnamky mnam 😀
tak dneska gulaš s haluškami mnaaam mame radi gulásik 🙂
ahojte my mame dnes iba žemľovku a nakolko k nam pride navsteva tak vecer grilovacka aj ked byvame v cinziaku masko sa uz marinuje este spravim salatik k tomu ;) urobila som aj struhany tvarohovy kolacik 🙂 zajtra pecene masko (krkovicka aj suchsie karé) kapusta,knedlik domaci 😉 polievka zajtra minestrone a v nedelu slepacia polievocka uvidime ci ostane nieco zo soboty ak nie tak pecene stehienka kompotik a ryza 🙂
my grilujeme zajtra uz sa masko pacuje 😉

dnes by som chcela pizza rezniky a ryzu spravit... zajtra morcaciu polievku a dalsie uvidime podla chuti 🙂