Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no veru strukoviny letia 😀 😀 😀 fazuľa, šošovica, fazuľové struky 🙂
a to som chcela dnes aj malemu varit cervenu sosovicu... 😀
naše dnešné menu: fazulová polievka s údeným mäsom
vyprážaný syr, nové zemiaky, tatárka,kečup
a pre deti prázdninujúce u babky teda u nás na poobedie
jablkovy,tvarohový,makový- kysnutý koláč - to len tak aby mali do čoho dobnúť 😎
nám dnes ostala minstrone zo včera a ešte som uvarila pečienkový guláš s ryžou
tak a uz mam aj bananovu roladu upecenu, pre mojho draheho k narodeninam.. 😀
ahojte baby. Super témička. tak ja sa vám klaniam ,pretože ja sa s varením moc nekamrátim a už ani neviem čo vyymyslieť. Super že som vás našla.
Tak ti veeeeeelmi držím palčeky aby to šlo rýchlo. jejejejejeeje. ja sa ešte načakám do januára 😉
je tu niekto?? dievčatá ktorá ste z východu a viete ako sa robí tzv. mačanka?? je to z mlieka , muky, dávaju tam aj huby, slaninku, je to mnamka. Vlastne taká omáčka
@atrami ale napíšem..
Suroviny:
slanina, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 - 3 mrkvy, pór, zemiaky, cuketa, zelený hrášok, biela fazuľka, rajčiny, bujón, soľ, MČK
na oleji opražíme slaninu, kto neľúbi, nemusí dávať, ja nedávam, Mm neľúbi, ale varila som aj so slaninkou, je to dobré, dáva chuť, na slaninke opražíme cibuľku, pridáme cesnak, počkáme, kým cesnak "zavonia" a prisypeme všetku zeleninu okrem rajčín a fazuľky, dusíme asi 10 min. ak zelenina nepustí šťavu, môžeme trošku podliať vodou, po desiatich minútach prilejeme vodu, necháme zovrieť, vhodíme bujón a varíem do zmäknutia...
Ak používate fazuľku v plechovke, pridáva sa až na koniec, inak to vrele odporúčam, ja som vždy bielu fazuľku namáčala a predvárala alebo varial v polievke a takto to tam len nasypem a rozdiel je nepoznateľný, prisype sa nakoniec, ak predvarenú, keĎ je zelenina polomäkká.
A teraz: sparíme si rajčiny ,olúpeme ich, odstránime jadierka, nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky ,varíme ešte asi 15 minút.. A polievka je hotová..
ja už rajčiny nedávam, pretože keď nie sú domáce, dajú polievke kyslú chuť a nechutial mi.. ak máte kvalitné domáce, určite nevynechajte..
No a na tanieri posypeme parmezánom, čerstvo nasekanou bazalkou a mlžete pokvapkať aj kvalitným olivovým olejom...
Akurát som si ju zohriala, čím staršia, tým lepšia 😉

a ja sosovicovu polievku xi xi .....sosovicaa je asi in 🙂