icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mimikuku
8. júl 2010

a ja sosovicovu polievku xi xi .....sosovicaa je asi in 🙂

atrami
8. júl 2010

no veru strukoviny letia 😀 😀 😀 fazuľa, šošovica, fazuľové struky 🙂

iinuska
8. júl 2010

a to som chcela dnes aj malemu varit cervenu sosovicu... 😀

aero
8. júl 2010

naše dnešné menu: fazulová polievka s údeným mäsom
vyprážaný syr, nové zemiaky, tatárka,kečup
a pre deti prázdninujúce u babky teda u nás na poobedie
jablkovy,tvarohový,makový- kysnutý koláč - to len tak aby mali do čoho dobnúť 😎

monkula
8. júl 2010

nám dnes ostala minstrone zo včera a ešte som uvarila pečienkový guláš s ryžou

iinuska
8. júl 2010

@aero tak ty potom len v kuchyni riadis 😉 Takeeee menu 🙂

petulka_1
8. júl 2010

tak a uz mam aj bananovu roladu upecenu, pre mojho draheho k narodeninam.. 😀

aero
8. júl 2010

@iinuska to len dnes - mám dovolenku 😝
kebyže nemám tak .........nič ....no 😉

denne73
8. júl 2010

ahojte baby. Super témička. tak ja sa vám klaniam ,pretože ja sa s varením moc nekamrátim a už ani neviem čo vyymyslieť. Super že som vás našla.

denne73
8. júl 2010

@monkula a to je panečky čo??zupa minestrone??

denne73
8. júl 2010

@petulka_1 šikulka

petulka_1
8. júl 2010

@denne73 no ja naopak rada varim aj peciem, ale teraz uz len tak pomenej, lebo uz velmi nevladzem

denne73
8. júl 2010

@petulka_1 ja ťa obdivujem. Tiež by som chcela mať takýto vzťah k vareniu. no musím asi na sebe popracovať. Zato veeeeelmi rada pakám ale nieje to vidno mám sotva 51kg 😉

denne73
8. júl 2010

@petulka_1 . Papkám. oprava xixixixixixxi

denne73
8. júl 2010

@alami super dakujem za postup ako variť tarhonu. ja ju milujem a nikdy sa mi ešte nepodarila. Obdobne ryža 😉

petulka_1
8. júl 2010

@denne73 tak to je dobre, ze to nieje vidno, aspon mozes chrumat kolko a co chces

denne73
8. júl 2010

@petulka_1 to áno. Pozerám že termín sa ti už blíži supeeeeeeeer a viete čo to bude??

petulka_1
8. júl 2010

@denne73 bude to chlapcek. Len nech to uz je..

denne73
8. júl 2010

Tak ti veeeeeelmi držím palčeky aby to šlo rýchlo. jejejejejeeje. ja sa ešte načakám do januára 😉

petulka_1
8. júl 2010

@denne73 dakujem. A teraz pozeram, ze mas Sebastiana. Aj nas bude.. 🙂

denne73
8. júl 2010

@petulka_1 Áno mám Sebastiána a Samuela

monkula
8. júl 2010

@denne73 zupa minestrone je talianska zeleninová polievka ,veľmi dobrá.. Podáva sa posypaná parmezánom a čerstvou bazalkou, niekde ju ešte polievajú olivovým olejom 🙂

denne73
8. júl 2010

@monkula . Aha dakujem zas som o niečo mudrejšia. Inak skvelá kucháročka si. No musím sa tu od vás vela učiť 😉

denne73
8. júl 2010

je tu niekto?? dievčatá ktorá ste z východu a viete ako sa robí tzv. mačanka?? je to z mlieka , muky, dávaju tam aj huby, slaninku, je to mnamka. Vlastne taká omáčka

kostri
8. júl 2010

@denne73 vooobec netusim 😒
ja som dnes varila madarsky gulas ale nie z maska ale zo sojovych kociek,mnam.a muz mi dal volno od parenia knedli,lebo je teplo,tak som mala dovolene kupit v jednote 😀

denne73
8. júl 2010

@kostri 😀 😀 😀 😀

monkula
8. júl 2010

@denne73 ako vieš? Veď si nič moje ešte nejedla...
ale ďakujem, veľa ľudí to vraví.. 😀

atrami
8. júl 2010

@monkula , polievočku vyskúšam 🙂 Nenapíšeš receptík 😉

Ja moc rada nevarím. Uvarím, otočím sa a možem začať znova. Napríklad palaciniek robievam 35-40 a jedia len decká 😀 . Večer sú preč.
Manžel sa pri mne riadne vykŕmil 😀 😀 😀

denne73
8. júl 2010

@monkula . no??? to je teda škoda. No posudzujem z tých tvojich špecialít ktoré tu hádžeš. 😉 😉 😉 😉 😉 😉

monkula
8. júl 2010

@atrami ale napíšem..
Suroviny:
slanina, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 - 3 mrkvy, pór, zemiaky, cuketa, zelený hrášok, biela fazuľka, rajčiny, bujón, soľ, MČK
na oleji opražíme slaninu, kto neľúbi, nemusí dávať, ja nedávam, Mm neľúbi, ale varila som aj so slaninkou, je to dobré, dáva chuť, na slaninke opražíme cibuľku, pridáme cesnak, počkáme, kým cesnak "zavonia" a prisypeme všetku zeleninu okrem rajčín a fazuľky, dusíme asi 10 min. ak zelenina nepustí šťavu, môžeme trošku podliať vodou, po desiatich minútach prilejeme vodu, necháme zovrieť, vhodíme bujón a varíem do zmäknutia...
Ak používate fazuľku v plechovke, pridáva sa až na koniec, inak to vrele odporúčam, ja som vždy bielu fazuľku namáčala a predvárala alebo varial v polievke a takto to tam len nasypem a rozdiel je nepoznateľný, prisype sa nakoniec, ak predvarenú, keĎ je zelenina polomäkká.
A teraz: sparíme si rajčiny ,olúpeme ich, odstránime jadierka, nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky ,varíme ešte asi 15 minút.. A polievka je hotová..
ja už rajčiny nedávam, pretože keď nie sú domáce, dajú polievke kyslú chuť a nechutial mi.. ak máte kvalitné domáce, určite nevynechajte..
No a na tanieri posypeme parmezánom, čerstvo nasekanou bazalkou a mlžete pokvapkať aj kvalitným olivovým olejom...

Akurát som si ju zohriala, čím staršia, tým lepšia 😉