Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hovadzi gulas s knedlou
@mariana0915 ja som nedávala, lebo som nemala. ale tuším som ta dala mladú cibuľlku (čo dom dal 🙂 )
fazuľková polievka na kyslo
knedlík, červená dusená kapusta, bravčové pečené
@parvitas jaj ale tak ja mam aj aj 🙂 no skusim dat vúvidime co to spravi 🙂
@parvitas no to by som si dala 😀 😀 😀 my sme to mali tusim pred dvomi tyzdnami alebo 3 už ani neviem 🙂
@mariana0915 tak skús aj aj, podľa mňa sa tým nič nepokazí... 🙂
@parvitas 🙂 dakujem 🙂
@parvitas a este otazka davas aj smotanu na varenie ???
Ja som dnes varila rajčinovú polievku, vysmážaný karfiol a varené zemiaky. Zajtra bude sviečková s hovädzím mäsom a domáca knedľa.
pizza
na obed pecene kuracie stehna, ryza s kukuricou, uhorkovy salat a dezert jablkovy chlieb s hrozienkami
@mariana0915 áno buď na varenie, alebo kyslú smotanu. proste ktorú mám doma 🙂
dievčatá pridajte dobrý recept na niečo z cukiny 😀 ďakujem...
ja dnes francuzaky
@angela1 ja som si s cuketou vymyslela jedlo, ktore mozem ako dojciaca matka jest a to bez cibule🙂) takze ty si tam tu cibulu kludne daj ak uz ju bezne jedavas
na oleji si osmahnem ccuketu pokrajanu na kolieska ci kocky ako mas rada(mozes ale zacat cibulou), potom ju odlozim bokom, na ostatnom oleji oprazim kuracie prsia nakrajane na kocky, trosku posolim ale jemne, ked je masko biele, pridam bambino syr a este aj trojuholnikovy taveny, keby ze nedojcim dam aj nivu, pridam slahackovu smotanu a necham syr rozpustit, pridam cuketu, zamiesam, este dochutim a podavam s cestovinou, je to staasne mna, za posledny tyzden som si to uz dva krat varila a druhy krat som dala aj cuketu aj patizon (este chcem napisat ze ja cuketu a ani patizon nesupem, lebo pouzivam take este mensie kusky co ju maju makku)
vonku pene kotlíkový gulášik sa dovára mnáááááááááááááám 😀
@angela1
akurar vcera som robila cestoviny s cukinou.. odporucam!
cukinu pokrajanu na drobne kocky osmahnem na masle, s trochou cesnaku a pridam zelene pesto, sol. podusim do makka, potom zalejem sladkou smotanou, mozes pridat makky syr na rozpustenie...
ked to prejde varom, odstavim... omacka na cestoviny hotova. spravila som penne, na to omacku, par listkov rukoly a navrch parmezan... ver mi, ze ani luxusne restiky by sa nehanbili. mnam!
@anaxamon taketo robim aj ja, ale najprv podlejem masko vodou, nech sa dusi, potom dam smotanu a bazalku. a je to take sote k ryzi. vynasla som to, ked som kojila 😀
druha varianta je s baklazanom - podusim masko, pridam baklazan, paradajkovy pretlak (to ked uz je babo vacsie a zaradis paradajky 😉 ), bazalka, trosku praskoveho cesnaku. a bud s cestovinami alebo s ryzou 😅
my dnes na taliansku notu 🙂 paradajkova polievka a rizoto 😅
asi zajtra urobim toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32049 už som ich robila raz ale mala som repect ked sa zemiaky mali uvariť a tak vydlabať- a rozpadavali sa..tak skusim takto ako v recepte
a plnila som šnkou,syrom,kukuricou,kyslou smotanou,šampiňonami..čo pride pod ruku 😵
@anaxamon recept vyzera super, no namiesto toho taveneho syru by som uprednostnila iny syr, tavene nie su velmi zdrave, a myslim,ze niva nevadi, ked prejde varom, listeria by sa mala znicit, aspon myslim.
ja som si robila zase kuracie maso na smotanovej omacke s olivami s ryzou. Mozes aj ked dojcis. Kuracie maso osmahnes na oleji - moze byt olivovy ak to chces zdravsie, trochu osolis, pridas bazalku, oregano, olivy - ked das s kostkou, tak tie maju lepsiu chut a lepsiu chut daju celemu jedlu, ale ked nechces vypluvat kostky, tak vykostkovane, mne osobne kostky nevadia a myslim, ze fakt je to s nevykostkovanymi olivami lepsie. Pridas smotanu slahackovu, moze sa to aj zahustit mukou, ale nemusi, staci nechat tu smotanu zredukovat. Hotovo, k tomu staci uvarit ryzu a je to hotova mnamka.
@angela1 , ja pečiem aj koláč z cukety, je to ako bublanina, nie je suchý
http://www.dobre-recepty.sk/detail/6804-cuketov...
u nas dnes bola cesnakova polievka, kuraci perkelt s kolienkami, dezert torta slahackova s ovocim a zelatinou 🙂
na veceru domaci parizsky salat 🙂
a zajtra sa ide vinsovat starkovcom,t akze bude pecdena kacica 😝 😝 😝

@eronika juj tak to musis varit každemu ako v grand hotele 🙂