Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@henulienka jasne ja už len tak ,,vyprazam,, maso,ryby,zeleninu,syr,tofu....-setrim si statie pri sporaku a hlavne olej 🙂
@titkovamiriam no super, mne ide hlavne o ten čas, a aj to, že nevyprážam, lebo neznášam mastné 😵
@natalii6 ja mám dojem, že kúpiť dobrý syr na vyprážanie je už len vecou šťastia... nech má hocikoľko %, občas sa aj tak roztečie. Ja už preto obaľujem dvakrát, aj keď to nenávidím.
@riana12 pre syr najlepsie 🙂 🙂 ,este musim vymysliet ako cesticko lebo deti maju radi rezne v roznych ochutenych cestíčkach a to sa fakt inak neda ako v prudkom oleji...
@titkovamiriam a na akom stupni ho treba robit mozno v tom bol problem 😒
na 250 a v rozohriatej aby sa stihol ,,zapiect ,, a ja mam aj teplovzdusnu robim radsej na nej -je to take rovnomerne 😉
@henulienka ja ked som ho robievala klasicky na oleji tiez mi vytiekol tak som sa kamosky pytala ako to robia v kuchyni ze im nevytecie a ze to treba robit stale na jednej teplote a to som ja tak nerobila
@titkovamiriam tak ruru som mala rozohriatu ale mala som len 200
takisto takto obalujem aj syrove korbaciky... no, to mi pripomenulo, mohli by sme ich opat dakedy mat 🙂
@riana12 mnaaam
@titkovamiriam a teplovzdusu mam aj ja tak hadam nabuduce sa to podari lepsie...som zvedava ako to ofrfle muz 😀 ..a tebe sa podari vyzorovo ako ked sa vysmaza na oleji alebo je bledsi?
brokoličkovú polievku a druhý chod : rezne naopak a do výpeku na panvici som pridala cibulu, cesnak, horčicu, kečup a vytlačila Bambino, trošku vody, potom to dať na rezniky a zapiecť 🙂 MNAAAM
@titkovamiriam veru, mnamka velka 🙂
@kvojtanikova - poslala som receptík IP. Keby aj z vás baby niekto chcel, rad apošlem =)
Inak dnes ešte dojedame perkelt. Vždy nám vydrží také tri dni 😀
gulášová polievka a kolienka s vajcom 😀
zeleninova polievky a halusky z bryndzou...mnam mnam..
Baby ja kupujem michalovsku tehlu este sa mi nikdy neroztiekla.
rada vas tu citam a uz vela receptikov som od vas vyskusala, len som chcela prispiet k tomu syru, nam poradil znami kuchar, ze naozaj ta michalovska tehla je na vyprazanie najlepsia a jedina sa nerozteka.
este k tomu syru ,ak sa niekto boji ho robit klasika-spravte ho ako mufunky:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=992
ja som dnes mala skolkarske rodicko tak palacinky spravil Michal a tvarohovu plnku Milan-foto hodim zajtra dnes mam dost sediet 2h na mini stolicke 😀 😀 😀 😀 😀
baby ,poradte mi, ked mi ostalo kopec zemiakovej kase..co s nou?
@jja cez ozdobne vrecko nastriekat na plech, posypat syrom a zapiest
@jja vymiešat s nastruhanym chrenom,zapiect a podavat s osmaženou cibulou a mliekom 😉
@titkovamiriam prosím ťa ako sa robí odpalovane cesto? ďakujem Angela
@jja nam ked zostane kasa robime tzv.pirohy.....z kase si 3/4 tinu oddelis na cesto a ostatne nechas na plnku....cesto:kasa,polohruba muka a vajce,vypracujes si cesto take aby sa dalo vyvalkat,vyvalkas ho asi na pol centimetra,narezes na stvorce a do stredu das zvysnu kasu,das napoly ako piroh a okraje popritlacas.....das obvarit....ked chces pirohy podavat,tak ich len vysmazis 🙂 my si ich este vieme potriet tatarskou a osolit....vynikajuce vrelo odporucam 🙂 a inak len take obvarene mozes nechat v chladnicke aj par dni a len na rychlo podavat 😉
no uvaris muku vo vode alebo v mlieku,potom ked vychladne pridas vajcia-kuknem niaky postup na nete-tu je to pekne popisane:
http://babca.blog.cz/0710/odpalovane-testo
jej tam su super recepty!!!!!
@tortelinka
@titkovamiriam
@nelynka18 dakujem za typy🙂 pirohy robievam skoro kazdy vikend, ale takto mi to nenapadlo🙂

@kvojtanikova
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36656