icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mukky
17. júl 2010

ja som nedávno dorobila trasenú tortu,zajtra grilovačka,plno jedla 🙄 ,budeme oslavovovať malého a neterky narodeniny
dnes robil mm bryndzové halušky,fantastické,len som vypily k tomu skoro pol litra mlieka,takže halušiek som veľa nezjedla ☹ a teraz mi po nich piští duša 😀 ,je ich plný hrniec,ale ja už ohrievané neľubim 😝

mukky
17. júl 2010

@monkula ahoj, kde kupuješ parmezán?ja ho zhánam uz asi 2 týzdne a nič 😖 ,skusala som aj vo volnom predaji hladať aj balený,som myslela že aspon v lidli budu mať a nemali 😒

monkula
17. júl 2010

@mukky parmezán konkrétne nekupujem, nedá sa tu zohnať, ale skvele ho nahradí syr grana padano, čo je vlastne tiež syr parmezánovitého typu, ale keďže Parmeggiano reggiano je ochranná známka, nemôže ju používať každý 😉
A kupujem ho v Bille, je to taký väčší trojuholník v zelenom obale 😉
Ak si z Ba, dám Ti aj tip na skvelý taliansky obchod, kde kúpiš aj parmezán, aj Peccorino, aj čistiace prostriedky, všetko made in Italy 😉

atrami
17. júl 2010

decká si zasa rozkázali pizzu 😠

berika
17. júl 2010

paprčkový guláš v kotlíku, a malej zemiaková polievka mliečna.

denne73
17. júl 2010

No mne velmi nechcu v tom teple jesť. Dnešné menu: zemiaková polievka mliečna a zaželali si zemiaky na kyslo. 😕

atrami
18. júl 2010

dnes- kyslá fazulová polievka, pangas na cibuli+zemiaky, kura s horčicovou omáčkou+cestoviny

daniz
19. júl 2010

U nás v sobotu sa dojedala fazuľa - na večeru bola studená nepečená torta-zjedla sa celá 😀 😀 😀 . V nedeľu polievka z domácej kury, vyprážaný karfiol+zemiaky s pažítkou,zeleninový šalát, na večeru vianočka s maslom,medom,džemom... Dnes dojedáme polievku zo včera a mäsovo-šamp. rizoto so strúhaným syrom

titkovamiriam
19. júl 2010

ja budem robit zapekanu cukinu so zemiakmi 😀

atrami
19. júl 2010

My dnes dojedáme 🙂

nadhera
19. júl 2010

vyprazany karfiol,nove zemiaky s masielkom a petrzlenom, uhorkovy salat . polievka zo vcera.

@titkovamiriam recept na zapekanu cukinu poprosim 😉

nadhera
19. júl 2010

cukinu davam do cesticka alebo robim cuketak na plech. kazdy dalsi recept potesi. 😉

titkovamiriam
19. júl 2010

trosku mleteho maska dochutit solou,vajce,naplnit cukinky a zapiect,pred dopecenim davam platok syra na vrch ,ja robim aj placky tak ako zemiakove,grilujem na grile a prebitky mrazim 😀

bec
19. júl 2010

kuracia polievka, karfiolove fasirky pecene v rure, pecene zemiaciky a koprovo-cesnakovy dip

mukky
19. júl 2010

@monkula dakujem a chutou je podobný parmezánu?máme ho s mm radi...si zlatá ale zapad je trosku daleko 😀

mukky
19. júl 2010

mm dnessebe varil tekvicový prívarok s koprom a zemiakami,ja som malému robila kalerábový prívarok s červenou šošovicou a zamiakami,sebe len chlieb 😝 ,varené mi nechutí v tom teple

atrami
19. júl 2010

@nadhera , ja cuketu robí, tiež s masom alebo vydlabanú dužinu zmiešam s nivou 1-2 vajíčkami- robievam 2 veľké cukety, Zmes dám nazad do cukety a zapečiem.

titkovamiriam
20. júl 2010

cestoviny zapekane so sunkou a karfiolom,kysla fazulkova polievka 😀

lalus
20. júl 2010

kuracie tarhoto - robím prvýkrát...práve sa mi varí kuracinka na zelenine i tarhoňa, tak snáď to vyjde 😅

titkovamiriam
20. júl 2010

http://menu4u.cz/menu/index.php?clanek=19047&xu...

ak chcete rozne cuketove a aj ine recepty kuknite toto 😀

monkula
20. júl 2010

@mukky je totožný s parmezánom 😉

mukky
20. júl 2010

@monkula dakujem 😎

zuzin78
20. júl 2010

kuraci perkelt a cestoviny 🙂

monkula
20. júl 2010

@mukky nie je začo... 🙂

monkula
20. júl 2010

http://www.grazie.sk/ obchod s talinanskymi potravinami v Bratislave, robia aj dovoz, ale nejako sa neviem dopátrať, či aj mimo Bratislavy

atrami
20. júl 2010

@monkula , brávaš z tohto obchodu aj iné veci?

Ešte k téme, máme palacinky. Teda mali- už ich zjedli, bolo ich máličko len 15 🙂

monkula
20. júl 2010

@atrami nakupuje tam moja sestra, nie ja, je oproti jej práci, tak je tam pravidelne nasúkaná, prečo, čo si chcela?

monkula
20. júl 2010

a k téme, bude mrobiť bryndzové halušky 😵

monkula
20. júl 2010

http://www.grazie.sk/index.php?page=shop.produc...
najlepčí zelený čaj, aký som kedy pila... Kupovali sme ho vždy na dovolenke, a keď ho sestra doneisla z tohto obchodu, a dala mi napiť, tak som bola hneĎ na pláži 😵

kostri
20. júl 2010

nechcem opakovat,ale my mame dnes tiez bryndziaky 😎