Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no ja za pána neviem čo variť. nemám na nič chuť. asi bude rodina hladná zajtra. 😎
práve sa dopiekol perník, to je vône 🙂 ešte natrieť džemom,poliať čokoškou a je to! 😀
jej aj ja som este v kuchyni,akurat som dovarila na zajtra segedín,na ranajky som spravila rozteky a aj jogurt je hotový-budem spat do devietej a spravim len knedlu a polievku z domacej sliepky-kolegina mi doniesla
niečo rýchle na víkend
http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...
pečené kuracie nohy s ryžou a rajčinovým šalátom 😉 , včera večer boli zemiakové placky, mňam 🙂
mate niektora dobry recept na granadir, az nieje suchy? 🙂
kelova polievočka a tofu so syrovo-smotanovou omáčkou s cestovinami... som skoro odpadla, ale malej to chutilo...že mňaaaam 🙂
Ahojte, poradíte mi nejaký dobrý a osvedčený recept na pstruhov? Niečo jednoduché, ďakujem 🙂
paradajková polievka s krupicovými "strúhančekmi", fazuľa s klobásou, zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou a jablková žemľovka
@lyongirl
Necham celou rybu-neodkrajuju hlavu
. 😉
..do mista, ktere je zbaveno vnitrnich organu dam:
na jemno nakrajenou cibulku, cesnek, pepr a sul,kapku olivoveho oleje+ petrzelku a salvej
Zabalim do albalu, na ktery nejdrive dam trochu olivoveho oleje a posolim (dostatecne)
Dam do trouby - ne predehrate!
😉
@lyongirl
tak 180°C
pokud se jeste "dostanes" k salveji bylo by to lepsi..ja davam vsude salvej, kde je ryba...odstrani zapach a doda jemne aroma, skoro jako menta...
ja davam cerstve aroma jak petrzelka tak salvej(ale to zalezi na trhu-tady je to normalni)..nevim, jak na Slovensku, ale susenou urcite dostanes v lahvickach jako je klasicky pepr, paprika.... 😉
p.s. apomnela jsem k tomo alobalu: zabal ji tak, aby mela jen jednu vrstvu alobalu..neobtacej ji vicekrat, jen se ujisti, ze hlavicka i ocas je uvnitr a strany DOBRE "zapecetene"..pokud Ti vytece, je to skoda..odtece to nejlepsi😉
dnes zeleninova polievocka s krupicovymi haluskami, Michalka ju velmi lubi a spagety ala bolognese, pekne doma pripravena, dobru chut 🙂
@lyongirl ja pstruhy robim najradsej nasolim,ocitronujem, obalim v muke s paprikou,opeciem na panvicke na maslea potom dopecem v rure aj s vypekom
alebo este pridam rascu
dnes domaca pizza sunkovo-kukuricova so syrom
Dnes nic. 🙂 Restika to isti 🙂 Alebo mozno nieco jednoduche spravim. 🙂
Mam otazku....robim vyprazane kuracie stehna a vzdy doteraz ked som ich robila,tak som surove obalila,len ze par krat sa mi stalo,ze boli nedopecene z vnutra,bola krv pri kosti...ma sa maso pred vyprazanim povarit vo vode??? asi budem za sprostu,ked sa to pytam,ale taku radu som dostala no nikde v receptoch nevidim,ze by bolo najprv uvarene
včera a dnes máme majstra na dome, tak večer bola kapustnička, dnes chlapom hovädzia polievka a kuriatko s ryžou, jablkové pyté, mám veľa jabĺk, tak ešte idem upiecť štrúdľu, ja si urobím zapekanú zeleninku.. večer bryndzové pirohy a zajtra dojeme, čo ostane z dneska
polievku zemiakovu a chcem urobit /prvykrat 🙂 / wrap tortillas - nikdy sme to nejedli, tak pohladam na nete receptik na napln. Ak s tym mate skusenosti, poprosim o recept. Kuracie prsia mam uz pripravene,ale co dalej, zohriat placky, natriet s niecim pred naplnenim, nech nie su suche...
Idem piect koláč a chcem niečo dobré... doma mám suroviny na piškotové cesto, mám tvaroh, smotanu a ovocie.... neporadíte niečo?
u nas dnes spagety bolognese speciale...navyse so samiponmi a slaninkou, mnam
srnci gulas s knedlou domacou 😵
zeleninová polievka s kvasnicovými guličkami, halušky s bryndzou a pre deti so syrom, zakysanka 🙂 a ešte plnenú papriku s paradajkovou omáčkou a knedlou na zajtra a do pondelka nechcem vidieť hrnce🙂

sosovicovy salat na veceru..